A zuhanyzás szeánsz. Nemcsak a napi rohanás nyomait mossuk le magunkról, hanem ellazulunk és szabadjára engedjük a gondolatainkat. Talán Ön is egyike azoknak az üzletembereknek, vezetőknek, akiknek ilyenkor támadnak a legjobb ötleteik – ehhez az kell, hogy kényelmesen elférjünk a zuhanyzóban és ne szorongjunk a helyszűke miatt.

Bár a walk-in kabinokat elsősorban a légies dizájnja miatt szeretik, a kialakítást azokba az otthonokba is jó szívvel ajánljuk, ahol kerekesszékes családtagnak is kényelmes és ízléses megoldást keresnek a tusoláshoz.

A jó, a rossz és a kamu

A zuhanykabinok között is vannak olyan darabok, amelyeket meglátva azt mondjuk, hogy kár volt értük koptatni a gépeket és felhasználni az alapanyagot. Természetes, hogy laikusként nehéz szétválasztani az ocsút a búzától, ezért megmutatjuk azokat a minimumfeltételeket, amelyeknek egy sok évig használható kabinnak meg kell felelnie:
 • minősítsék törésteszt alapján (PN:EN 12150:1), nézze meg a 6 mm-es edzett üveg töréstesztekről készített többrészes videó-sorozatunkat,
 • a csavarok legyenek rozsdamentes acélból,
 • legyen minimum 2 méter magas, hogy a merevítő rudazatba ne verjük be a fejünket,
 • legyenek hozzá pótalkatrészek (nálunk 10 éves alkatrészellátási garancia van. Ez annyit takar, hogy miután egy modellt leveszünk a kínálatból, utána még további 10 évig elérheti hozzá az alkatrészeket.)
10 év alkatrész garancia
Ha egy modell csak egy kritériumnak nem tesz eleget, akkor jó eséllyel fejfájást fog okozni Önnek a jövőben.
Akkor biztosan megnyugodhat, ha minőségi, hőkezelt biztonsági üveget választ, mert ez garancia a masszív tartásra – a Radaway családban a 8 mm-es mellett már 10 mm-es kivitelt (Modo X) is talál, amit főként szállodákba, vagy nagyon magas kialakításokban, plafonig futtatva választanak. Az extra biztonságérzet mellett grandiózus megjelenést nyújt.
10 mm-es Modo X

A Modo X zuhanykabinok 10 mm-es edzett biztonsági üveggel készülnek,
melyek megfelelnek a PN:EN 12150:1 szabványnak.

Ha már felmerült az üvegvastagság, akkor tisztázzuk, miért tartjuk ezt a választás kritikus szempontjának.

A gyártók és a felhasználók a letisztult megjelenés és a könnyű takaríthatóság miatt vannak oda az üvegért, amelynek tartósságát borítékolja az üveg hőkezelésének minősége és valamelyest a vastagság (ha ráborulna egy fürdőszobabútor, jó eséllyel azt is kibírja). A rosszul hőkezelt, vagy indokolatlanul vékony modellekkel nemcsak az a baj, hogy nagyobb eséllyel és hamarabb törnek el, hanem az is, hogy ekkor komoly sérüléseket okozhatnak.

Éppen ezért vagyunk különösen büszkék arra, hogy a Radaway minden terméke biztonságosan törik – legalábbis elméletben, mert a gyakorlatban még nem tudtunk akkora terhelést adni neki, hogy ez bekövetkezzen. Többen ráugrottunk, átgurultunk rajta autóval, de nem történt semmi, mert az üveg annyira ütésálló és strapabíró, hogy még csak be sem repedt. (A Radaway Youtube-csatornáján Ön is megnézheti ezeket a videókat.)

Természetesen ezzel nem arra buzdítjuk, hogy kísérletképpen ugorjon rá néhányszor az üzletben pár zuhanykabinra, de mivel egy éveken át naponta többször használt termékről beszélünk, ezért érdemes utánanéznie, hogy a gyártók bevállalnak-e az előbbihez hasonló merész teszteket, mert ez sokat elárul arról, mennyire bíznak a saját termékükben.

Széles, magas és stílusgazdag felhozatal

Az utóbbi 20 évben fürdőszobák ezreit láttuk már, mégis a mai napig találunk új kialakításokat, mert tényleg minden fürdő egyedi. Épp ezért bővítettük a zuhanykabin-felhozatal mellett a zuhanyfalak palettáját is.

A most bemutatott termékek között talál olyat, amely akár 3 m-es belmagassághoz is kivitelezhető egy üvegből, illetve olyat, amely 160 cm széles, és 230 cm-ig egyedileg, az Ön fürdőszobájába szabott méretben is legyártjuk.

Vezérelvünk, hogy Önnek bőven elég egy modell stílusába beleszeretnie. Ha a katalógusban az Ön fürdőjébe illő méretben nem elérhető a kiválasztott modell, akkor legyártjuk egyedi méretben – tehát válogasson szabadon.

A sort a választékos Modo-val nyitjuk, amelynek egyik legnagyobb előnye, hogy a 8 mm-es változata beszerelhető króm vagy fekete színű, függőleges teleszkóprúddal, tehát oda is passzol, ahol csak a mennyezethez lehet rögzíteni a zuhanyfalat, mert a zuhanyzó mellett ablak van.

A 8 mm-es üvegvastagságú Modo New és a 10 mm-es üvegvastagságú Modo X modellekhez választhat SW 30 cm-es oldalfalat, ami az esztétikumot megtartva minimalizálja a használat közben kifröccsenő víz mennyiségét – ez a Walk-In kialakítás praktikus és nem veszít a légies megjelenéséből.

Modo New Black SW I

A Modo New I. , Modo New II.
és Modo New IV. Walk-in zuhanyfalak a króm és a fekete verzióihoz 30 cm-es kiegészítő oldalfal rendelhető.

Modo I SW
 • Modo New és Modo X I: a kétoldalról nyitott pengefal komoly szabadságérzetet ad a jobbról és balról is szabad átjárással. Itt lehet szerepe a 30 cm-es kiegészítőfalnak, amely töredékére csökkenti a testről lecsapódó víz mértékét.
 • Modo New és Modo X II: a zuhanyfal egyik oldalát a falhoz rögzítő széria szinte bármilyen fürdőbe beilleszthető a gazdag (5cm-ként növekvő) modellválasztéknak köszönhetően. A törölközőtartós változata pedig egyszerre szép és praktikus.
 • Modo New és Modo X III: egyelőre kevés helyen elterjedt az összekötő adapterrel egymáshoz kapcsolt két zuhanyfal, amely ötvözi az ajtók nélküli ki- és belépés komfortját a kifröccsenő víz visszafogásával.
 • Modo New és Modo X IV: szintén két elemből álló zuhanyfal, melyet összekötő adapter helyett egy oldalprofil köt össze. Ennél a kialakításnál a Modo I kiegészítő fal nélküli változatához képest érezhetően kevesebb a kifröccsenő víz, amit tovább csökkent a fix oldalfal.
Modo X Black II factory
Modo X Black II Factory Walk-in fekete zuhanyfal

A Modo Walk-In fekete zuhanyfalak kínálatában dizájnos Frame és Factory kabinok is szép számban megtalálhatóak. Bővebben a Factory kabinokról ide kattintva olvashat többet.

Választék szempontjából a kategória büszkesége az Euphoria, amit a csúcstechnológia és a művészet szerelemgyerekeként szoktunk emlegetni, mert ezek a zuhanyzók olyanok, mintha néhány ecsetvonással festették volna fel a zuhanykabint a fürdőbe.

 • Euphoria Walk-in I: egy zuhanyfal és 2 fix oldalfal letisztult eleganciába csomagolva, króm profilokkal.
 • Euphoria Walk-in II: a zuhanyfal és oldalfal párosát azokba a fürdőszobákba tervezték, ahol a tusolót fal mellé képzelik el (a méretválaszték miatt a kisebb és a tágas fürdőkbe egyaránt beépíthető).
 • Euphoria Walk-in III: még szokatlan, ezért izgalmas elrendezés a zuhanyfalhoz rögzített 30 cm-es fix oldalfal és azzal párhuzamosan elhelyezett oldalfal – az összkép egy minilabirintusra emlékeztet.
 • Euphoria Walk-in IV: aki fal mellé építené be a tusolót, de a fürdőszobája kialakítása ezt nem teszi lehetővé, annak készült a két zuhanyfalból és egy oldalfalból álló modell.
 • Euphoria Walk-in V: a szintén fal mellé tervezett masszív pengefal súlytalansága tökéletesen illik a burkolathoz, hanem több zuhanytálcához is tökéletesen illik.
 • Euphoria Walk-in VI: a termékcsalád újdonsága az univerzális egy zuhanyfal és egy oldalfal kombinációja, melyet annak ajánlunk, akinek teszik az Euphoria IV elrendezése, de szeretné elhagyni a 30 cm-es fix elemet, így több zuhanytálcához is tökéletesen illik.

A walk-in kialakítás térhódításának nyomán még három modellt emelhetünk ki:

A futurisztikus elemekkel ötvözött klasszikus vonalvezetésű Furo-t, amely nemcsak a megjelenésben, hanem a kivitelezésben is újat hoz: a zuhanyfal része egy lassító rendszerrel ellátott, csukható ajtó, ami a kisebb fürdőszobákba helytakarékosan költözteti be a walk-in zuhanyélményt fekete, króm vagy arany profillal.
furo Black walk-in fekete zuhanyfal
Az utóbbi évek egyik legkeresettebb márkáját, az Eos-t, amely idén több részletében megújult, ebben a kivitelben pedig jobbos és balos változatban is elérhetővé vált.
EOS walk-in zuhanyfal
 

Az Essenza Pro Gold egyedi arany profilszínével és kifinomultságával hódítja meg a modern fürdőszobákat.

essenza-pro-gold-walk-in-iii-arany-zuhanyfal

A walk-in kategóriában kedvenc zuhanytálcánk és extráink

A zuhanyfalat bátran tervezheti a burkolat helyett zuhanytálcára, mert ehhez is bőséges választékot talál. Mégis ha csak egy termékcsaládot javasolhatnánk, akkor az akár padlóba süllyeszthető Teosra esne a választásunk az időálló öntött műmárvány és a csúszásgátló kialakítása miatt.
Teos F szinvariaciok
Méretre vágható Teos műmárvány zuhanytálcák

A Teos műmárvány zuhanytálcák könnyedén méretre vághatóak, így szinte bárhová beilleszthetőek. 4 színben választhatóak, így mindenki megtalálhatja a leginkább hozzáillőt.

Hab a tortán, hogy négy színben elérhető és a tervezésekor figyeltek az olyan finom részletekre, mint a lefolyó elrejtése és a diszkrét perem, ami a vizet a lefolyóba vezeti. Kivitelezési szempontból mellette szól, hogy vághatók az élei, azaz azokra a helyekre is tökéletesen beilleszthető, ahova a normál formák, méretek nem férnének be.
 

Szerintünk a zuhanyzás akkor tökéletes, ha a legapróbb hétköznapi bosszankodásokat is elkerüljük. Ehhez az alábbi kiegészítőket használjuk:

 • törölközőtartó, amit a Furo-nál egybekötöttek a fogantyúval, tehát külön tartó felszerelése nélkül kényelmesen eléri az ajtóról a törölközőjét – úgy, hogy az száraz marad.
modo-new-black-ii-walk-in-fekete-zuhanyfal-trlkztartval1_0_1119.40298507_700
 

 • lézergravírozás, ami a jelek szerint nagy trend lesz a következő években. (Talán nem is az ízléses, fürdőszoba stílusához igazodó képek, sokkal inkább az egyénre szabhatóság miatt, mert a technikával bármilyen fotót, rajzot, grafikát, szöveget fel tudunk vinni a kabinra.)
Radaway gravírozott szitakötő

Ha bővebben érdeklődik a lézergravírozott zuhanykabin minták iránt,
olvassa el ezt a cikkünket is.

Üvegvariációkból gyártott pengefalak

A grafitüveg (a képen balra) és a barna újszerű hangulatot ad, a Mirror sejtelmessé teszi a zuhanyzót, az UltraClear pedig egy még tisztább és fényáteresztőbb üveg. (Hiába ismerünk több tízezer magyar szót, a jelzőknél többet mond, ha a saját szemével nézi meg, milyen lesz egy egyébként is átlátszó üveg a speciális gyártással.

Azért szorgalmazzuk, hogy minél többen látogassanak el a Radaway Központi bemutatótermébe, mert legalább 10 évre választunk zuhanykabint. Látni kell élőben.

Természetesen a bemutatótermi látogatás és a zuhanypróba is díj- és kötelezettségmentes, illetve az Ön érdekét szolgálja, mert így óvhatja meg magát egy rossz döntéstől, amit információhiányban hozna meg. (Ön is érezni fogja, mennyivel magabiztosabban válogat, ha minden kérdésére választ kapott a szakértőinktől – fontos, hogy ők csak tájékoztatni, eligazodni és segíteni fognak, semmit sem fognak Önre tukmálni, mert a Radaway központi mintatermében vásárolni nem lehet).

Budapesti Bemutatóterem

1149 Budapest, Mogyoródi út 32

Telefon: +36 1 700 28 18
E-mail: bemutatoterem@metahungary.hu

NYITVA TARTÁS
H: 12:00 – 17:30
K-P: 09:00 – 17:30
Szo.: 09:00 – 13:00
V: zárva

Ha Önnek messze van a Központi Bemutatótermünk vagy alaposan áttanulmányozta a zuhanyfal-kínálatunkat, ezért biztos a dolgában, akkor keresse fel az Önhöz legközelebbi partnerünket és adja le nála a megrendelését.

Cikksorozatunk további részei is várják önt.

Kérje további inspiráló és szakértői cikkeinket a zuhanykabin témában. Adja meg e-mail címét, hogy további hasznos tartalmakat küldhessünk Önnek.