-15% AKCIÓ MINDEN WALK-IN ZUHANYFALRA ÉS A KIEMELT MŰMÁRVÁNY ZUHANYTÁLCÁKRA 🕑 ÉRDEKEL A KEDVEZMÉNY

Címlap / Épített zuhany alá burkolatot szeretne? Ezeket mindenképp tudnia kell

Épített zuhany alá burkolatot szeretne? Ezeket mindenképp tudnia kell

Az oldalon szereplő információkat mindenképpen olvassa el (és kivitelezője is), ha a kabinját közvetlenül a burkolatra szeretné helyezni. Kötelező „olvasmány“ ahhoz, hogy a burkolat az elképzelésének megfelelően, pontosan és esztétikusan készülhessen el. Így Ön biztos lehet benne, hogy gyönyörű és tökéletes zuhanyzója lesz!

épített burkolt padló zuhanyzó alatt
Épített zuhanykabin - burkolt padló, ahol a zuhanykabin üvegvonala a burkolatváltásra került 

Az alábbi szakértői tanácsok figyelembevételével elkerülheti azt a hibát, amit 10 emberből 7-en elkövetnek épített zuhany kialakításakor.

Tapasztalatból tudjuk, hogy nagyon sok esetben az a gond, hogy a vevők (és ami ennél ijesztőbb, gyakran a kivitelezők is) félvállról veszik a burkolatkialakítást. Tehát építenek egy padkát, majd erre a kabint - vagy besüllyesztik az egyébként tálcának szánt részt.

A helyzet azonban nem ilyen egyszerű, mert nemcsak az számít, hogy a padka harmonizáljon a burkolattal.

Az esztétikán túl arra is figyelni kell, hogy pontosan mekkora és milyen legyen a perem mérete, anélkül ugyanis nem fog jól illeszkedni a zuhanykabin.

Az alábbi szakértői tanácsokkal elkerülheti azokat a hibákat, amit 10 emberből heten elkövetnek épített zuhany kialakításakor.

Ezeket a lépéseket kövesse a tökéletes épített zuhanykabin kialakításához

Építés közvetlenül zuhanytálcára (A1 és A2 méretek)

A zuhanykabingyártók a szabvány zuhanytálcák méreteit alapul véve tervezik meg a kabinok méreteit.

Például egy 90x90 cm-es tálcára egy 90x90 cm-es zuhanykabin a megfelelő, rászerelhető.

Ugyanakkor a kabin tényleges külső méretei értelemszerűen kisebbek, mivel a kabin fali profiljait a tálca szelétől kb. 5-10 mm-re szerelik fel.

Zuhanykabin építése közvetlenül a padlóra, a fuga széléig (X1 és X2 méretek)

Amennyiben egy Radaway zuhanykabin szerelése nem zuhanytálcára történik, akkor nemcsak a termék tényleges méreteit kell figyelembe vennie, hanem a burkolt fal és a kabin külső széle közötti távolságot is (X1 és X2).

Ez a távolság a zuhanytálca méreténél értelemszerűen kisebb és függ attól is, hogy a fal kellően egyenes-e.

A zuhanykabin külső méreteit (X1 és X2) megtalálja a termékoldalon letölthető technikai rajzon. Amennyiben burkolatra építi zuhanykabinját, töltse le a kiválasztott zuhanykabin technikai rajzát, és adja oda a burkolójának!

Zuhanykabin építése padlóra, üvegvonal a fugán vagy a burkolatváltáson (Y1 és Y2 méretek)

Abban az esetben, ha a zuhanyteret más színű csempével szeretné megkülönböztetni, vagy a csempe határvonalát szigorúan a kabin üvegvonala mentén szeretné, hogy végigfusson, akkor a fal és a kabin üvegvonala közötti távolságot (Y1 és Y2) kell figyelembe vennie.

Ezt (Y1 és Y2) az értéket megtalálja az adott termék letölthető technikai rajzán.

Amennyiben burkolatra építi zuhanykabinját, töltse le az adott termék technikai rajzát a termékoldal aljáról, majd adja oda a beépítési méreteket tartalmazó dokumentumot a burkolójának!

épített zuhanykabin méretek
A fenti példa jól mutatja a három különböző méretet (A, X, Y)

Hogyan juttathatom el ezeket az információkat a burkolómhoz?

1. Lépés

Töltse le a kiválasztott Radaway zuhanykabin technikai rajzát az adott termék adatlapjáról. Ezt a műszaki információ résznél találja.

2. lépés

Döntse el, hogy mi legyen a referenciapont (a zuhanykabin üvegvonala, vagy a zuhanykabin külső széle).

3. Lépés

Adja oda burkolójának a zuhanykabin technikai rajzát és hívja fel a figyelmét a zuhanykabin különböző méretvonalaira.

4. Lépés

Amennyiben az itt elolvasott beépítési tanácsot is oda szeretné adni burkolójának, akkor a lenti gombra kattintva nyomtatható verzióban is letöltheti.

Letöltöm a beépítési tanácsokat PDF-ben

Segítségre van szüksége?

Bizonytalan a méretekkel kapcsolatban? Kérjük küldje el nekünk a kiválasztott zuhanykabin nevét, cikkszámát és mi segítünk a zuhanykabin üvegvonalának meghatározásában.

E-mail címünk: info@radaway.hu 
(Levelére 2 munkanapon belül válaszolunk.)

 

 

Hasznos információk: épített zuhany szigetelése és ára

Egy épített zuhanyzó szigetelése az alapoknál kezdődik

Burkolható zuhanytálcáink 100%-ban vízzáró szigeteléssel érkeznek, ezért épített zuhanyzója évtizedek múlva is öröm marad (mert nem ázik be, nem penészedik, nem okoz gondot). Ezen felül:

  • A zuhanytálcába integrálva van a rozsdamentes folyóka alaptest.
  • A tálca peremén túllogó rugalmas szövet ragasztható és a falfelületekre is felhajtható.
  • A tálcafelület vízszigetelő és penészedésgátló sav- és lúgálló szövettel ellátva érkezik.
  • Minden zuhanyrács rozsdamentes (ahogy minden fémfelület).

A szivárgásmentességet innovációval is segítjük: egy különleges, 360°-ban elforgatható zuhanyfolyókát fejlesztettünk ki. A 360 fokos bekötési irány miatt nem kell feleslegesen idomokkal toldani (minden toldás szivárgási kockázatot növel). Épített zuhanyzójának szigetelése felől megnyugodhat.

Épített zuhany burkolható zuhanytálcával

 

Épített zuhanykabin árak: mitől függ, hogy mennyibe kerül?

Épített zuhanykabinja árát az alábbiak döntik el:

Milyen zuhanytálcát szeretne?

A Radaway műmárvány zuhanytálcák olyan megjelenést kölcsönöznek a fürdőszobájának, mintha a Fehér Ház körfolyosóján vagy egy nagypolgári villában sétálgatna. Könnyen a padlóra építhetők, de süllyesztéssel akadálymentes zuhanyteret is kialakíthat.

Ha szeretné, hogy a zuhanytálca teljesen láthatatlan legyen, akkor burkolható zuhanytálcát válasszon: a fürdőszobában kezdődő burkolat folytatódhat a zuhanytérben (de lerakhat burkolatváltást is).

Bárhogyan dönt, velünk elkerülheti a víztócsákat, mert minden Radaway zuhanytálca optimálisan lejt. Gyorsan, egyszerűen és precízen beépíthetők – így csökken a költség, növekszik az elégedettség.

Melyik Radaway zuhanyzót vinné haza?

Az épített zuhany árak aktuális legjobbjait időnként elcsípheti akcióban: nézzen körül oldalunkon vagy látogasson el a Radaway központi bemutatótermébe.

Ha a budapesti bemutatóterem messze volna, akkor keresse fel az Önhöz legközelebbi viszonteladónkat (cím szerint keresheti a legközelebbit).

Ha egyik opció sem felel meg Önnek, és konkrét elképzelései vannak arról, hogy valójában mit is szeretne, akkor nézze meg legfrissebb katalógusunkat:

Töltse le az aktuális termékkatalógusunkat!

Katalógus letöltése
1/6