-15% AKCIÓ MINDEN WALK-IN ZUHANYFALRA ÉS A KIEMELT MŰMÁRVÁNY ZUHANYTÁLCÁKRA 🕑 ÉRDEKEL A KEDVEZMÉNY

Címlap / Zuhanykabin kisokos / Zuhanyzó trendek és újdonságok

Ahogyan még soha nem gondolt zuhanyajtókra

Zuhanyajtó képek

Képzelje el velem a jövőt.

Karunkra kiegészítőket szerelünk, hogy erősebbek legyünk, mozdulataink precízebbé váljanak. Bőrünk alá intelligens szenzorokat ültetünk, melyek figyelik az egészségünket és plusz képességeket adnak.

Eggyé válunk az eszközeinkkel. Félelmetes, de egyben végtelenül izgalmas is.

Ez még a jövő.

A jelen a zuhanyajtó.

A lakás és a szaniter tökéletes egysége

A zuhanyajtót általában épített zuhanyfülkébe építik, vagyis másik 3 oldala burkolt fal. (Ezzel szemben egy zuhanykabinnak legalább 2 oldala üveg.)

Egyetlen gyönyörű zuhanyajtóról beszélünk.

De a látszólagos egyszerűség talán a legizgalmasabb belsőépítészeti megoldást rejti: az épített ház fala és a szaniter egybeforr. A tervező elengedheti a fantáziáját, és vadabbnál vadabb falkölteményeket hozhat létre, melyet egy (akár egyedi méretben készített) zuhanyajtóval megkoronázva létrehozhatja az Ön teljesen egyedi zuhanyélményét.

A zuhanyajtó a falak vásznára felfestett ecsetvonás, a végeredmény egy minden porcikájában az Ön fürdőélményét szolgáló fürdőszoba.

Ajtó a világra (és vissza): Nes DWJ II

Miért a zuhanyajtó tervezője döntse el, hogy az ajtó kifelé vagy befelé nyíljon? A NES DWJ II lengőajtós kivitelét bármelyik irányba nyithatja (közel 180 fokos mozgási szabadságot kap).

Nes DWJ zuhanyajtó nyitás gif

A lengőajtó izgalmas mérnöki kihívást hoz magával: hogyan érhetjük el, hogy a mindkét irányba nyíló ajtó a lehető legtökéletesebben, vízzáróan csukódjon, miközben az ajtó nem súrolja sem a padlót (vagy zuhanytálcát), sem a küszöböt?

 

A megoldás az emelőmechanikás zsanér, amely ajtónyitáskor 4-5 mm-rel megemeli az ajtót, záráskor visszaengedi (természetesen nincs benne elektronika, az egész mechanikus). Ajtónyitáskor finoman elenged a mágnescsík, az emelőmechanika miatt a küszöb és a padló fölött „átlebeg” az ajtó (növeli a zuhanykabin élettartamát, mert nincs súrlódás), a túl nagy lendületet a fogantyú belső felén lévő gumiütköző csillapítja.

 

Most ugyanez visszafelé. Belép gyönyörű zuhanykabinjába, megnyitja a vizet, és becsukja az ajtót – amely mind függőlegesen, mind az ajtó alján vízzáróan csukódik, az emelőmechanika milliméterpontosan érkezteti vissza az ajtót.

A NES DWJ II-t szerelheti zuhanytálcára vagy közvetlenül a padlóra. Alapfelszereltségként kap hozzá egy krómküszöböt, amely az alsó vízzárást segíti: 5 mm-es magassága van, ezért soha nem fog megbotlani benne, viszont megbízhatóan tartja vissza a zuhanytérben a vizet.

Balos-jobbos ajtónyitás

Egyedi méretre gyártás

E zuhanyajtót balos és jobbos kivitelben is kérheti, sőt igény szerint egyedi méretben (azaz a katalógusban megadott méretektől eltérő kivitelben) készítjük el Önnek.

Ha hagyományosabb fürdőszobáról álmodik, a króm kivitelt ajánlom. 

Ha viszont egy „semelyik ismerősömnél nem láttam még ilyet” izgalmas színvilágot keres, a fekete színű zuhanykabint válassza. (E sorok írásakor a fekete még különlegesség.)

Család- és pénztárcabarát: Premium Plus DWJ

A puding próbája az evés, a zuhanyajtóé a kinyitás. Akármilyen modern, csillogó és „full extrás” egy zuhanyzó, ha végül az ajtó lötyögve, rázkódva, hangosan nyílik ki. Illúziórombolóan olcsó hatás.

Ez nem csupán ízléskérdés, hanem kényelmi is. Sokan azért keresik a Radaway halkan nyíló zuhanyajtajait, mert korábbi zuhanyzójuk hangos nyílásával, bizonytalan mozgásával már nem tudtak sehogy sem együtt élni. 

A Premium Plus DWJ izgalmas újítással oldja meg a problémát: a dupla görgősor a görgő formáját tökéletesen körülölelő alumíniumprofilban pihen. A különbséget látja a képen:

DWJ ajtónyitás gif

Premium Plus zuhanykabin görgő kialakítás
Premium Plus zuhanykabin görgő kialakítás

A görgőnek nincs helye elmozdulni, rázkódni és ezáltal zajt csapni – a mozgás stabil, precíz és barátságosan halk. A profilkialakítás pedig alul-felül teljesen nyitott, így a víz nem tud megrekedni a görgőknél, tehát a koszolódás, szappan, tusfürdő stb. lerakódás így elkerülhető. A rendszeren még tovább halkít a gumiütköző, és az ajtót az üveghez húzó mágnescsík, amely lágyabb ajtócsukódást ad (és persze vízzárást).

Könnyen kiemelhető ajtó a gyors, hatékony tisztításért
Könnyen kiemelhető ajtó a gyors, hatékony tisztításért

Az Idea DWJ-hez hasonlóan az ajtót könnyedén kiemelheti, ha tisztítani szeretné. Emellett zuhanytálcára és padlóra ugyanúgy felszerelheti.

Az ajtó univerzális (nincs külön balos és jobbos kivitel, mert mindkét módon beszerelhető).

A DWJ mérettartománya: 100-140 cm-ig.

Ideális: Idea DWJ

Olyan letisztult, mintha San Francisco egyik menő techcégének irodájából hoztuk volna ki – és ez nemcsak szójáték, hiszen az Idea DWJ tolóajtaja kibillenthető a helyéről (így még könnyebb takarítani).

Idea dwj ajtónyitás gif

Speciális csúszka biztosítja az ajtók csendes nyílását
Speciális csúszka biztosítja az ajtók csendes nyílását
Kiakasztható és kiemelhető a könnyű tisztításért
Kiakasztható és kiemelhető a könnyű tisztításért

Az igazi varázslat csak most kezdődik: a felső görgősort teljesen elrejtik a fémprofilok (és ha már ott vagyunk: az innovatív görgőkialakítást is) így van valami mágikus minden ajtónyitásban, hiszen csak az ajtó nyílik, a szerkezetre nem lát rá.

 

Sőt nem is hallja: az alsó csúszka halkít. Felejtse el a háborús robajjal nyíló zuhanyajtókat, mert az Idea DWJ egészen más ligában zuhanyozik.

Az ajtók fékezését szolgáló innovatív rejtett rendszer
Az ajtók fékezését szolgáló innovatív rejtett rendszer

A zuhanyajtó mind megjelenésében, mind a mozgó alkatrészeiben letisztult: marad hely a zuhanyzás közbeni koncentrált gondolkodásnak, hiszen az Idea nem akarja hivalkodó és látványos elemekkel „ellopni a show-t”. Nemcsak a gondolatai, hanem a víz is bent marad (mágnescsík zárja halkan, de határozottan az ajtót).

Az Idea DWJ igazodik az elképzeléseihez: választhatja balos és jobbos kivitelben, szerelheti zuhanytálcára, vagy közvetlenül a padlóra, sőt kérhet hozzá törölközőtartót is.

Ha a funkciók már elnyerték tetszését, akkor szabja személyre a zuhanyajtót:

  • Kérje króm színben, ha az eleganciából a klasszikusabb vonalat szereti.
  • Válassza a feketét, ha a megragadó, merész, modern kinézet az Ön szívét ugyanúgy elnyerte, ahogy az enyém.
  • Tegye a fürdőszobája ékszerévé az aranyozott kivitellel.

Ha ezzel is megvan, válassza hozzá az átlátszónál is átlátszóbb „UltraClear” üveget (az alacsony vasoxid-tartalom miatt a hagyományos üvegnél jobb fényáteresztő), és élvezze a jól végzett munka gyümölcsét a fürdőszobájában.

UltraClear üveg

Belefér a hiba

Ha a fal nem tökéletesen függőleges, akkor ezt a NES és Premium Plus zuhanyajtónkkal korrigálni tudja. Alapesetben 15 mm-nyi hibát tüntet el az állítható takaróprofil, ennél nagyobb eltéréshez vehet plusz toldóprofilt.

Ez azért fontos, mert így falbontás nélkül tudja függőlegesen beépíteni a zuhanyajtót (és nem fogja éveken át szúrni a szemét a hiba).

A zuhanyajtók alapfelszereltsége

Easy Clean vízlepergető védőbevonat. Ez a kémiai réteg víztaszítóvá teszi az üveg felületét, ezért a vízcseppek nem az üvegről párolognak el (maguk után hagyva az ásványi sókat és szennyeződéseket), hanem leperegnek. Az üveget könnyebben és gyorsabban tisztíthatja kevesebb tisztítószerrel (így időt és pénzt takarít meg).

EasyClean piktogram

6 mm vastag edzett biztonsági üveg. Az üveget készítése során felhevítik és gyorsan lehűtik, ezáltal megváltozik a szerkezete, és ha eltörne, akkor „sejtrácsosan” apró szilánkokra esik (ezzel szemben a hagyományos üveg kardszerű nagy darabokra esik, ami életveszélyes). Már ha eltörik: a 6 mm-es üveg olyan erős, hogy 6 felnőtt férfi súlyát is kibírja (leteszteltük). Nekiejtheti a zuhanyrózsát, nekieshet az üvegnek: szinte biztosan nem fog eltörni.

6 mm vastag üveg piktogram

 

Megnyugtató garancia. 2-3 év garanciát kap a zuhanyajtó minden részére. Ezen felül garantáljuk, hogy ha egy modellünk kifut a piacról, utána még 10 évig eléri hozzá a gyári alkatrészeket (tehát például ha 4 év múlva „levesszük a polcról” a Nes DWJ II zuhanyajtót, akkor onnantól számítva még 10 évig lesz hozzá alkatrész, vagyis mától számítva 14 évig).

10 év garancia piktogram

Ezeket az extrákat szeretik

Kérhet rá lézergravírozást. Kevés izgalmasabb dolgot tudok elképzelni a fürdőszobában, mint amikor egy Ön által megálmodott (vagy megrajzolt) grafika díszíti az amúgy is gyönyörű Radaway-zuhanykabinját. A lézergravírozás az üveg külső felületére kerül (amit nem ér víz), így mind a vízlepergető réteg, mind az üveg szerkezeti biztonsága megmarad.

Gravírozás piktogram

 

Üvegvariációk. Majdnem jó a zuhanyajtó, de egy grafitszínű üveg tenné tökéletessé? Barnában álmodta meg? Tükörüvegre vágyik? Álmodja meg a tökéletes zuhanyüveget és mi elkészítjük a kívánt üvegvariációval.

Üveg variációk piktogram

Találkozzunk a bemutatóteremben

Ha ellátogat bemutatótermünkbe, kollégánk megmutatja Önnek a zuhanyajtókat. És nemcsak megnyugtatóan válaszolja meg az összes kérdését, hanem az Önnek tökéletes konfiguráció összeállításában is segít (milyen profilszín, milyen üvegvariáció, milyen extrák legyenek a kabinjában stb.).

Megosztom

Tetszett a cikk?

radaway levelsorozat
Ha szeretne tájékozottan és jól dönteni zuhanyzótémában, akkor van egy ingyenes ajánlatunk, amit imádni fog:

Adja meg az e-mail-címét, amelyre elküldhetjük azokat a (csodálatos!) cikkeket, amelyeket még a Zuhanykabin kisokosunkba sem rakunk ki. Ezeket az anyagokat az ínyenceknek tartogatjuk – például Önnek.

Ez is érdekelheti

1/6