-15% AKCIÓ MINDEN WALK-IN ZUHANYFALRA ÉS A KIEMELT MŰMÁRVÁNY ZUHANYTÁLCÁKRA 🕑 ÉRDEKEL A KEDVEZMÉNY

Címlap / Zuhanykabin kisokos / Vásárlási útmutatók és tanácsok

A könnyen tisztítható zuhanyzók nyomában: ez az 5 újítás egyszerű és gyors takaríthatóságot jelent

Zuhanykabint tisztító hölgy.

A fürdőszobánk olyan, mint a fogsorunk: nem mutogatjuk mindenkinek, de aki látja, arra valamilyen hatással lesz.
Ahogyan egy elszíneződött, vagy hiányos fogsor a divatos ruhák és finom illatfelhő mellett is ápolatlan hatást kelt, úgy rombolja le a home staginggel apró részletekig berendezett lakás összképét a silány minőségű szaniter.

A tiszta zuhanyzó nemcsak a vendégek véleménye, hanem a saját komfortérzetünk miatt is prioritás, mert az egész napunkat megbélyegezheti, ha a reggelt egy fülsértően nyikorgó, nehezen mozgó, zörgő zuhanyajtóval küzdve indítjuk.

Így lehet évekig csillogó zuhanyzója eszelős költekezés nélkül

A Radaway 20 évnyi fejlesztőmunkája miatt nem kell komoly költségekbe vernie magát, ha csendes, szép és egyszerűen tisztán tartható zuhanykabint keres.
Olyat, ami a beépítés után 7 évvel is tündököl.

„Milyen termékektől várható el ez?”

Ez a fontos kérdés, hiszen a bemutatóteremben minden zuhanyzó szép. A katalógus minden fotója ragyogó.

De hogy ez a ragyogás tartós legyen az Ön otthonában is, ahhoz olyan zuhanyzót kell találnia, amely az alábbi újításokat tartalmazza.

1. Láthatatlan víztaszító réteg

Biztosan látott már olyan zuhanykabint, amelynek az üvegén ezernyi apró vízcseppfolt nyomajelezte a gyakori használatot.

(Ha egyébként tiszta vízzel fürdünk, mi hagy foltokat? A vízben lévő ásványi anyagok, amelyek nem párolognak el.)

Szerintem Ön is olyan zuhanyzót szeretne, ami pontosan passzol a fürdőszoba alaprajzába, és a takarításával nem lesz különösebb gondja – például azért, mert kevesebb folt alakul ki az üvegén, tehát rendszeres használat mellett is foltmentes, tiszta marad.

Bár a foltproblémát a vízlágyító tompíthatja, és a vízlehúzó orvosolhatja, de legyünk őszinték: nem életszerű, hogy minden tusolás után vízlehúzóval szórakozzunk – különösen a reggeli rohanásban.

A legegyszerűbb megoldás az, ha a tusolással felkerülő víz lehető legnagyobb része lecsorog az üvegről. Ezt garantálja a bármikor megújítható Easy Clean bevonat, amelyet a következő piktogram jelez a katalógusban:

Radaway vízlepergető Easy Clean bevonat piktogram.

A vízlepergető technológia lényege, hogy tükörsima víztaszító réteggel vonják be a felületet, ami így gyakorlatilag hidrofóbbá (víztaszítóvá) válik. Nem tényleges víztaszításról van szó, az Easy Clean védőbevonat mechanikailag simábbá teszi az üveg mikroszkopikus közelségből porózus, érdes felületét – ezáltal a vízcseppek „legördülnek” a felületről, nem tudnak miben megtapadni.

Ez így néz ki:

Tükörsima víztaszító réteggel bevont és nem kezelt üvegfelület minták.

Ha nincs üvegfelületről párolgó víz, akkor az üveg mattulását okozó ásványi anyagok sem tudnak lerakódni. Az a kevés vízcsepp, ami megmarad, könnyedén letörölhető.
Az Easy Clean a felületsimítása miatt a zuhanyüveg takaríthatóságát is javítja (nem kellenek agresszív vegyszerek, kevesebb takarítószer fogy, és nem kell annyit sikálni sem). Spórol az idővel, spórol a vegyszerrel, spórol az idegrendszerrel.

Radaway-tipp vásárláshoz: nézze meg, milyen vízlepergető bevonattal látják el a zuhanyzóüveget.

2. Milliméterpontosan illeszkedő görgők

Emlékszik még azokra a görgős zuhanykabinokra, amelyek a beépítés után pár hónappal tusolásról tusolásra nehezebben nyitódtak és csukódtak, cserébe egyre hangosabban zörögtek?

A csendes gördülés tehát a bemutatóteremben maradt.

Sajnos nemcsak ez volt a régi aluprofilok szépséghibája, hanem az is, hogy egy tortúrával ért fel a takarításuk – ami különösen a szállodákban, hotelekben okozott gondot.

Mindkét problémát megoldotta a görgők kontúrját tökéletesen követő nyitott kialakítású alumíniumprofil, ami minimális szennyeződést enged megtapadni a profil környékén – ez garantálja azt is, hogy a zuhanykabin ugyanolyan könnyen mozogjon az ezredik nyitásnál, mint az elsőnél.

Hagyományos kialakítású és a görgő kontúrját követő alumíniumprofil példa.

Ahogy a képen is látszik, a hagyományos aluprofil a rések miatt nehezítette a takarítást, amelyek koszmágnesként működtek. Az új profilozás egyrészt ezeket számolta fel, másrészt a görgőket egy mozdulattal ki-, és visszaakaszthatóvá tette, amivel gyerekjáték lett a terület kiöblítése, áttörlése akár az üvegen, akár a profilon.
Tipp zuhanyzóvásárláshoz: a bemutatóteremben kérdezzen rá, hogy a görgős ajtó kiakasztható-e.

Könnyedén kiakasztható zuhanyajtó görgő.

3. Minimalizált koszcsapdaszám

A takarítónők baja nemcsak a görgőkkel és az üvegfelülettel gyűlt meg, hanem minden kiugró alkatrésszel (pl. zsanérokkal, díszlécekkel). Ezeket a zuhanyzómesterek nem hobbiból (vagy takarítónőellenességből) tervezik rá a modellekre, hanem mert egyszerűen úgy tud kinyílni az a zuhanyajtó, vagy úgy szép.

Természetes és érthető elvárás, hogy nem akarunk dönteni a praktikum és a szép megjelenés között. Szerencsére a síkzsanérok és a kerámiafestés korában nem is kell – sőt, a fekete (Black), arany (Gold) és fehér (White) profilszínekkel még nagyobb választási szabadságot kaptunk.

Arany, fekete, fehér síkzsanér és kerámiafesték profil színek.

2023 újdonsága, hogy kínálatunk további profilszínekkel gazdagodott, melyekről bővebb információ itt olvasható.

A kerámiafestésről egy klasszikus típusnál, mint a ’Frame’ még gondolhatjuk azt, hogy elenyésző jelentőséggel bír a takarításnál, egy díszesebb modellnél viszont, mint a ’Factory’ már érezhetően megkönnyíti az életünket, hogy nem kell a rácsok díszléceinek a tisztításával pepecselni.

A díszléces megoldás (szerintünk) megvásárolhatatlanná tesz bármilyen zuhanyzómodellt, mert:

  • a díszléc ragasztása a gőz, víz és időnkénti takarítás miatt elenged, a léc leválik,
  • a kis sarkokban megül a kosz,
  • a takarítása véget nem érő.

Ezért a Radaway dizájnolt darabjainál kizárólag az üvegre égetett (emiatt kophatatlan) kerámiafestéket használunk. Gyors takarítás, gyönyörű kabinkülső

Fekete díszléccel körbevett zuhanykabin minta.

Üvegre égetett fekete festék minta.

Ha már síkká varázsoltuk a rácsozott üveget, miért álljunk meg ott? Ezért mérnökeink az ajtó zsanérját a belső (vizet kapó) oldalról síkká tették és az üvegfelületbe ültették. Végeredményben végighúzhatja az ujját (vagy a vízlehúzót) rajta és nem fog elakadni, a felület sík. Ezzel megfeleztük a takarítandó zsanérfelületet.

Essenza síkzsanér minta.

Tisztítható síkzsanér minta.

4. Hibátlan lejtés

Szerencsés esetben Önnel még nem fordult elő, hogy elbaltázták a zuhanytálca beépítését, ezért nem folyt le a víz – sajnos mi szinte hetente látunk ilyet, amikor zuhanykabinok helyét mérjük fel.

A tökéletlen vízelvezetés azért is idegesítő, mert ha minden tusolás után tócsa marad a zuhanyzóban, akkor pillanatok alatt gombásodnak és mennek tönkre a fugák, a burkolat felázik, a víz szivárog – így hamarabb kell felújítani a fürdőt, mint ami egészséges volna. (Mindezt a jó vízelvezetéssel megspórolja.)

A beépítési útmutatót pontosan követve ez persze egyik zuhanytálcánál sem merül fel, de a szempont kiemelésének apropóján hadd hívjuk fel a figyelmét a kategória azon darabjaira, amelyek amellett, hogy kiválóan funkcionálnak gyönyörűek is: a kőhatású műmárvány tálcákra.

A márvány előnyeit magában hordozó, és annak minden hátrányát kiküszöbölő műalkotások között akkor érdemes szétnéznie, ha szép, megfizethető és tartós zuhanytálcát keres, amivel minden zuhanyzást egy kellemes, szobahőmérsékletű felületre lépve kezdhet meg (hiszen ez nem hűl le úgy, mint a márvány).

A műmárvány zuhanytálcákra túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a fürdőszoba díszítőelemei:

Ha szakszerűen építi be (ezt ránk bízhatja), akkor nemcsak a lejtése, hanem a beépítése is tökéletes lesz.

5. Éppen olyan, amilyennek megálmodta

Valószínűleg ismer olyat, aki „jó lesz az úgy” legyintéssel évekig használja azt a könyvespolcot, amelyről összeszerelés után kiderül, hogy lötyög. Arra hivatkozva nem viszi vissza, hogy „úgysem volt masszívabb az üzletben”.

Tehát évekig tűri, hogy a bútor minden egyes portanításkor táncot lejt.

Szomorú, amikor valaki ugyanígy beéri egy „majdnem jó” zuhanyzóval, mert ez azzal jár, hogy beszerelés után pár héttel már halálra idegesíti az illetőt, hogy minden alkalommal beveri a könyökét, amikor a tusfürdő után nyúl, vagy elege lesz, hogy takarítás után nem sokkal megint milliónyi cseppfolt éktelenkedik a kabinüvegen, vagy megőrül az ajtó nyikorgásától, vagy elege lesz a fogantyú állandó lelazulásától.

Mivel a csere gyakran fürdőszobabontással járna, ezért akkor jár a legjobban, ha nem enged a magas elvárásaiból, hanem addig megy, amíg megtalálja a kínálatban az Ön fürdőszobájába tökéletes zuhanyzót.

A Radaway-termékeket azért gyártjuk átlagosan 45-féle méretben és személyre szabható elemekkel, hogy az álmaihoz alakíthassa a valóságot. Ez nemcsak a méretre, kivitelre, színekre, hanem olyan egyedi vonásokra is kiterjed, mint a zuhanyüvegre nyomtatás, vagy a rendhagyó méret, valamint az üvegre rakható törölközőtartó.

Tipp: ha az alaprajzához nem találja a jó méretű zuhanyzót, akkor készíttesse el zuhanyzóját egyedi méretben.

Egyedi zuhanykabin konfigurátor.

Nézzen szét az időtálló zuhanyzók között

A zuhanyzónak nem a katalógusban kell szépnek lennie, és nem a bemutatóteremben kell csillognia, puhán nyílnia, hanem az Ön otthonában 7-10 év mindennapos használat után.

Erről gondoskodik azzal, ha olyan gyártó mellett teszi le a voksát, aki vállalja, hogy a termék megszűnése után még 10 évig minden modelljéhez elérhetők lesznek a pótalkatrészek.

Ez azt jelenti, hogy ha most vásárol zuhanyzót és azt 5 év múlva levesszük a kínálatból, akkor onnan számítva még 10 évig biztosan kap hozzá alkatrészt. (Tehát mától számítva 15 évig.)

10 év alkatrész garancia piktogram.

Mivel egy hosszú távú döntésről beszélünk, ezért a legbiztosabb, ha a bemutatótermünkben személyesen kipróbálja az Önnek tetsző zuhanykabinokat, és a beépítés leggyakoribb buktatóiról is kifaggatja a szakértőinket.

Látogasson el budapesti bemutatótermünkbe – ha ez messze van Önnek, akkor a viszonteladóinknál is megrendelheti a kiszemelt zuhanyzót (itt kereshet irányítószám szerint a partnereinkre).

Radaway bemutatóterem.
Megosztom

Tetszett a cikk?

radaway levelsorozat
Ha szeretne tájékozottan és jól dönteni zuhanyzótémában, akkor van egy ingyenes ajánlatunk, amit imádni fog:

Adja meg az e-mail-címét, amelyre elküldhetjük azokat a (csodálatos!) cikkeket, amelyeket még a Zuhanykabin kisokosunkba sem rakunk ki. Ezeket az anyagokat az ínyenceknek tartogatjuk – például Önnek.

Ez is érdekelheti

1/6