-15% AKCIÓ MINDEN WALK-IN ZUHANYFALRA ÉS A KIEMELT MŰMÁRVÁNY ZUHANYTÁLCÁKRA 🕑 ÉRDEKEL A KEDVEZMÉNY

Címlap / Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések

A zuhanykabin árában benne van a zuhanytálca is?

Nem, a zuhanytálca nem tartozik a zuhanykabin feltüntetett árába, külön termékként lehet megvásárolni.

A zuhanytálca árába beletartozik a szifon is?

Igen beletartozik, amit minden zuhanytálcához ajándékba adunk.

Lehet-e másik szifonnal rendelni a zuhanytálcát?

Igen lehet, de zuhanytálca típustól függ. Ilyen esetben csak a csomagban található szifon és az új szifon árkülönbözetét kell megfizetni.
További szifonválasztékunkat ITT találja.

Ha nem függőleges a fal, beszerelhető-e a zuhanykabin?

Abban az esetben, ha kicsi az eltérés a függőlegestől, akkor típustól függően állítható a zuhanykabin profilja, ha túl nagy az eltérés a függőlegestől, akkor egyedi megoldásban kell gondolkozni. Ebben az esetben érdemes szakértői felmérést kérni. Egyedi zuhanykabinokról ITT olvashat bővebben.

Egyedi méretű zuhanytálcát is lehet kapni?

Igen! Nemcsak zuhanykabinjainkat tudjuk méretre szabni, hanem a Teos zuhanytálca család valamennyi tagját. Tekintse meg ITT a kínálatot!

A zuhanykabin, zuhanyajtók és kádparavánok más üvegtípussal is elérhetőek?

Termékeink többsége más üvegtípussal is rendelhető. Amennyiben elérhető az átlátszó üvegtípuson kívül más üveggel is, azt az adott terméknél jelöltük.

Rá lehet burkolni a zuhanytálcára?

Nem, mert a tálca így veszít a méretéből, ami azt eredményezi, hogy a ráépítendő kabin méretéből adódóan le fog lógni a tálcáról, ezért a zuhanytálcákra ráburkolni szigorúan tilos és költséges!

Milyen garancia jár a Radaway zuhanykabinokra?

Minden Radaway zuhanykabinra 2-3 év garanciát biztosítunk értékhatártól függően (250.000 Ft alatt: 2 év, 250.000 Ft felett: 3 év). Garanciáról bővebben.

Beszerelést vállalnak-e?

Igen, országos márkaszervizünk vállalja a szakszerű garanciális beszerelést. Cégünk sokéves tapasztalata alapján biztosan állítjuk, hogy a zuhanykabinok használhatóságát és hosszú távú megbízható működését nagymértékben befolyásolja a szakszerű beépítés. Bízza a beszerelését szakszervizünkre.

Hol vásárolhatom meg a Radaway termékeket?

Megrendelését leadhatja bármely értékesítési pontunkon országosan. Keresse meg az Önhöz legközelebbi partnerünket.

Kell-e bármit venni a kabinhoz a szereléshez?

Nem, mert a kabinhoz járó szerelőcsomag mindent tartalmaz (tipli, csavar, imbuszkulcs), kivéve a szaniterszilikon tömítőanyagot.

A zuhanykabint csak tálcára lehet építeni vagy burkolatra is?

A Radaway zuhanykabinokat zuhanytálcára és burkolatra is lehet szerelni. A burkolatra történő szerelésről és tanácsokról bővebb tájékoztatót ITT találja.

Lehet-e minden zuhanykabinhoz toldóprofilt vásárolni?

Csak a katalógusban jelölt kabinokhoz lehet toldóprofilt rendelni, amihez a katalógus nem jelöli, ott sajnos nem lehet. A toldóprofilokat ITT tekintheti meg.

A zuhanykabin ajtaja szerelhető-e magában csak zuhanyajtóként?

Például a NES KDJ I ajtó , a NES DWJ I zuhanyajtó helyett. Nem, mert a zuhanykabin ajtaja egy komplett termék része, külön ajtóként nem funkciónál, nem szerelhető.

A Walk-in falaknál a kitámasztó rudat milyen méretben kell megrendelni a beépítés előtt?

A Radaway Walk-in termékeinél a csomagolásban található kitámasztó rúd 1,5 méteres, ezt kell a helyszínen pontos méretre vágni a beépítésnél. Abban az esetben, ha szemben a falra nem lehet rögzíteni a kitámasztó rudat (ablak, vagy más akadály miatt) akkor javasolt a mennyezeti kitámasztó rúd választása a Walk-in zuhanyfalaknál.

A Walk-in falaknál esetlegesen kérhető-e külön üveg toldás a kicsapódó víz ellen?

Igen, a Modo New Walk-in zuhanyfalaknál 30 cm-es betételem derékszögben utólagosan is felpattintható az üvegfelületre, ezzel is védve a fürdőszobát a kicsapódó víz ellen.

A zuhanykabinokra kell-e külön vízlepergető bevonatot kérni?

Nem, minden egyes termékünk, gyárilag felár nélkül Easy Clean vízlepergető réteggel van ellátva. Ezt 3-5 havonta érdemes megújítani használattól függően a Radaway Easy Clean Glass Protector alkalmazásával.

Mely típusú nyíló ajtók vannak ellátva emelőmechanikával?

Mindegyik nyíló ajtó zsanérja emelőmechanikával van ellátva. Minden nyitásnál az ajtó kiemelkedik, így óvja meg a vízvető felületét a kopástól, súrlódástól.

A tolóajtós zuhanykabinoknál megáll-e a víz zuhanyzás után?

Nem, mert minden ilyen termékünknél a profil kiképzése olyan, hogy a víz visszafolyik a tálcába. Így nem marad pangó víz a tolóajtós profiloknál.

A görgős kabinnál mennyire igényel nagy szerelési szaktudást a karbantartás?

Egyáltalán nem igényel, mert minden tolóajtós zuhanykabin alsó görgője könnyen kibillenthető, az ajtó kiakasztható a helyéről. Ezáltal a tisztítás gyors és egyszerű. A görgős zuhanykabinokról ITT olvashat bővebben.

Egyedi zuhanykabinok minden típusból rendelhetők?

Csak síküveges zuhanykabinok, zuhanyajtók rendelhetők egyedi gyártásban, az íves kabinok nem. Egyedi zuhanykabinokról bővebb információ ITT.

Lehet-e vágni beszerelés előtt a zuhanykabint?

Nem, szigorúan tilos, mert nálunk minden zuhanykabin 667 C⁰-on edzett, biztonsági üvegből készül. Az egyedi méretre vágás a hőkezelési és lehűtési fázis előtt történik a gyárban.

Lehet-e minden üvegre lézergravírozni, és milyen motívumot, képet lehet felvinni a felületre?

Csak a síküveges zuhanykabinokra történhet lézergravírozás. A Radaway által tervezett mintákon kívül legalább 1500 pixel felbontású fotó szükséges 1 méternyi lézergravírozáshoz. Jogvédett tartalmat sajnos nem áll módunkban a felületre lézergravírozni. Bővebben ITT olvashat a lézergravírozásról.

A zuhanykabinoknál kell-e alkalmazni a gyári küszöböket?

Nem kötelező, a kabin küszöb nélkül is beépíthető, csak a burkolat megfelelő lejtetésére kell figyelni az előkészületeknél, valamint megrendelésnél jelezni kell, hogy magasabb vízvetőt párosítsanak az ajtóhoz (a normál magasságú vízvető nem ilyenkor nem megfelelő). Így alkalmas mozgáskorlátozottak és idősek számára.

Vannak-e mozgáskorlátozottak számára kifejlesztett zuhanykabinok?

Igen, a katalógusban külön ikonnal jelöltük a mozgáskorlátozottak számára alkalmas zuhanykabinokat.

A nyílóajtós zuhanykabinoknál kifolyhat-e a víz?

A nyílóajtós zuhanykabinok nem teljesen hermetikusan zárnak, szemben a tolóajtós zuhanykabinokkal, ezért néha zuhanyzásnál enyhe kifröccsenő víz tapasztalható a nyílóajtós zuhanykabin használatánál (ez bármilyen gyártó nyíló ajtós kabinjára igaz).

A Hypnotic Black fekete zuhanykabinoknál az üvegen látható fekete keret hogy van az üvegre felvíve?

A Frame és Factory üvegeknél a fekete minta kerámia festék, amit magas hőfokon égetnek az üvegre, ezáltal egy nagyon tartós és könnyen tisztán tartható felületet eredményez. Ez a technológia rendkívül tartóssá, kopásállóvá teszi a fekete mintát, valamint az UV sugárzás sem károsítja. A fekete zuhanykabinokról ITT olvashat bővebben.

Szigetelni kell-e a zuhanyzó területét?

Igen. Ajánlatos egy kenhető vízszigetelő réteget alkalmazni a zuhany mögötti és a kád környéki burkolatok alá. Mivel a fugázó anyagok nem garantálnak teljes vízzárósságot, a szigetelés megakadályozhatja a nedvesség okozta foltok és átázások kialakulását. A megelőzési költségek meglehetősen alacsonyak, különösen, ha a potenciális károk magas költségét vesszük figyelembe.

Milyen alapelvárásoknak kell megfelelni egy termék beépítéséhez?

A zuhanykabinok sarokba történő beépítése esetén kiemelten fontos, hogy az érintett sarkoknak alul és felül is derékszöget kell bezárniuk. Az állítási mozgástér a keretes és keret nélküli modelleknél eltér: előbbinél 1-2 cm, utóbbinál csak 1-2 mm áll rendelkezésre a beépítési egyenetlenségek kompenzálására. A zuhanytálca horizontális elhelyezése és a derékszögű falak nem csupán esztétikai szempontból lényegesek; ezek nélkül a kabin működése nem lenne sem tartós, sem megbízható, mivel a görgők és zsanérok nem működhetnek a függőlegestől és a vízszintestől eltérő "kényszerpályán". A szigetelés hatékonysága is nagymértékben függ a precíz beépítéstől.

A falfelületnek, amin a termék rögzítésre kerül, teherbírónak és stabilnak kell lennie. Figyelni kell a fúráskor a víz-, fűtés- és elektromos vezetékek helyzetére is.

Amennyiben könnyűszerkezetes házban vagy gipszkarton falra történik a beépítés, és ismert a kabin mérete, érdemes merevítő bordákat beszerelni a csavarok elhelyezéséhez.

A kabin beépítésekor a burkolat magasságát is figyelembe kell venni: ideális esetben magasabbnak, vagy legalábbis a kabin tetejével megegyező magasságúnak kell lennie.

Milyen módszerrel lehet megtisztítani a zuhanytálca lefolyóját?

A lefolyó tisztításához általában elég a felső fedél eltávolítása, majd a kosár kivétele és ürítése. A rácsozott típusoknál nincs szükség bontásra. Az üzletekben kapható folyékony tisztítószerek vagy tisztító granulátumok alkalmazása ajánlott. Kerülje a túl erős maró szereket, mivel ezek kárt tehetnek a műanyag vagy fa alkatrészekben. Mindig alaposan tanulmányozza a tisztító- és a duguláselhárító szerek használati útmutatóját.

Milyen terhelhetőséggel rendelkezik egy megfelelően beépített zuhanytálca?

Ha egy zuhanytálca szakszerűen van beépítve és jó minőségű anyagból készült, akkor képes lehet akár több száz kilogramm súlyt is viselni.

Amennyiben a tálca rendkívüli terhelésnek lesz kitéve, javasolt szakértői konzultációra időpontot egyeztetni.

Szükséges-e karbantartani és tisztítani a zuhanykabin görgőit és csúszkáit?

Igen, az összes mozgó elem hosszútávú, megbízható működése érdekében fontos, hogy tisztán és kenőanyaggal ellátva mozogjanak. A görgők és csúszkák számára vízálló szilikonzsír, (vagy WD40, esetleg szilikon spray) használata ajánlott.

1/6