-15% AKCIÓ MINDEN WALK-IN ZUHANYFALRA ÉS A KIEMELT MŰMÁRVÁNY ZUHANYTÁLCÁKRA 🕑 ÉRDEKEL A KEDVEZMÉNY

Címlap / Zuhanykabin kisokos / Vásárlási útmutatók és tanácsok

Nyomtasson a zuhanyzóüvegre gyönyörű és tartós képeket (Radaway print)

radaway print

Azt hiszem, mindannyiunk életében eljön a perc, amikor körbenézünk a lapraszerelt bútorokból és tömeggyártott dekorelemekből berendezett életünkben és felsóhajtunk:

Ezt már kinőttem. Többre, szebbre, izgalmasabbra vágyom.

Nem ugyanezt gondolta a barlangja falára kormos kézzel festő ősünk? Tanúja nem voltam, de valószínűleg igen, ugyanúgy a saját szájízére próbálta alakítani a világot.

Mélyen emberi vágyunk, hogy a minket körbevevő tárgyaink és életterünk kifejezze a személyiségünket. És 2022-től ezt a vágyat kielégíti a Radaway Print: ezentúl a zuhanyzó üvegére kerámiafestékkel bármilyen képet rányomtathat.

Ez még annál is izgalmasabb dolog, mint ahogy elsőre tűnik.

Üvegre visszük az elképzelését

Az egyedi mintákon és a színes dekoratív képeken túl akár  saját fotót is kérheti a zuhanykabinja üvegére.

egyedi üveg elképzelések print technológiával

„Enyém a fürdő, enyém a reggel”

Mitől lesz pontosan olyan a fürdőszobája, amilyet megálmodott?

2 dolog kell hozzá:

Nagy választék tele személyre szabható elemekkel azért, hogy az álmaihoz alakíthassa a valóságot. És a hangsúly az egyedin van: egyéni méretben elkészülő zuhanykabinok, az Ön kedvenc képe a zuhanyüvegre nyomtatva. Mennyivel vagányabb és izgalmasabb ez, mint tömeggyártott dekorelemekből építkezni.

Inspiráció. A legtöbb kreatív ötlet úgy születik, hogy meglát egy izgalmas megoldást és eszébe jut, hogy valami ilyesfélét szeretne. Kreativitásának motorjába benzinként töltjük a zuhanyüvegre nyomtatott képek tucatjait, gyönyörködjön bennük:

 

Nézze meg a galériában szereplő print zuhanyabinokat, vagy kattintson a gombra a többi választható nyomatért.

Így készül a nyomtatott üvegű zuhanyzó

A technológia majdnem ugyanaz, mint a fekete profilszínű zuhanyzóink esetében, melyekről ezt a cikket ajánlom olvasásra.

Azért majdnem, mert ott „csak” egy színt visznek föl az üvegre, itt pedig akármennyit (színesen nyomtatunk).

De kezdjük magával az üveggel: minden Radaway zuhanyzó edzett biztonsági üvegből készül (szerintünk a minőségi zuhanyüveg más nem is lehet).

1. Így kimagaslóan erős és ellenálló lesz az üveg. Kimagasló alatt azt értem, hogy ~540 kg-ot (6 embert) is kibír már a 6 mm vastag üveg is (a 8 mm meg főleg). Ezt leteszteltük, még kicsit rugóztunk is rajta, egy hajszálrepedésecske sem jelent meg az üvegen:

 

Természetesen nem a gyárban kell erősnek lennie, hanem az Ön otthonában a tusolás során. A hétköznapokra fordítva ez az erősség azt jelenti, hogy ha a fürdőszobában elcsúszna a vízen (mert „nem igaz, hogy nem lehet feltörölni”, ugye), akkor a Radaway zuhanyzó kibírja azt is, ha nekiesik. A kezéből kicsúszó samponos flakon meg se kottyan, a hajszárító és a villanyborotva karcolás nélkül pattan le az üvegről.

(Szexbiztos, mert még az ügyetlenkedést – és ebből fakadó üvegnek esést – lazán kibírja.)

De minden üveget el lehet törni. Mi van, ha törik a Radaway?

2. Ha mégis eltörne, akkor a zuhanyzóüveg apró szemecskékre esik (mint a kocsi szélvédője, vagy egy villamosmegálló üvege). Ezek legföljebb karcolásokat és felszíni sebeket tudnak okozni – nem kellemes, viszont nem is életveszélyes (a nem biztonsági üveg veszélye az, hogy dárdaszerű hatalmas szilánkokra esik, ami nettó életveszély).

Fontos ez?

Igen, fontos. Még akkor is, ha az emberek 99,9%-a soha életében nem fog ripityára törő zuhanyüveggel találkozni. A maradék 0,01%-ban súlyos földrengés vagy más szélsőséges esemény zúzza össze a zuhanyzót – ilyenkor bőven van min aggódni, a Radaway filozófiája az, hogy legalább a zuhanyzó ne okozzon problémát.

 

Rendben, rendben, de mi köze ennek a kerámiafestékhez?

Örülök, hogy megkérdezte:

Az edzett üveg úgy „születik”, hogy felhevítik, majd gyorsan lehűtik az anyagot. Azért teszik ezt, hogy az üvegmolekulák a megfelelő felépítést vegyék fel – a végeredmény erősebb szerkezet, biztonságosabb törés.

A hevítés előtt egy digitális nyomtatóval rányomtatják a képet az üvegre, majd 660 fokra melegítik a kerámiafestékkel így bevont zuhanyzót. Ezáltal a festék és az üveg legteteje „összeforr”, lényegében a festék az üvegfelület részévé válik. Ennek előnye a lekophatatlanság – nincs az a vegyszer, ami az így rányomtatott képet akár csak részlegesen is leszedi.

Ezt azért tartom fontosnak, mert ha megvesz egy gyönyörű zuhanyzót, akkor nem egy katalógusképet választ. Természetes, hogy a katalógusban jól mutat és a bemutatóteremben csillog-villog. De mégis az számít, hogy mondjuk 7 év múlva is szép-e az üveg és tökéletes-e a grafika. Kiábrándító volna, ha a kép néhány takarítás után elkezdene foltokban lekopni, mint egy olcsó mintás póló – de ez nálunk fizikai lehetetlenség.

A tartósságot nem befolyásolja, de a zuhanyüveg „külső” részére kerül a kép (tehát amit nem ér víz), belülre vízlepergető (EasyClean) bevonat, így zuhanyzója kívülről gyönyörű, belülről ragyogó lesz.

Hagyományos és Easy Clean vízlepergető bevonattal ellátott üveg

Ennek a technológiának, bevonatnak köszönhetően a zuhanykabin is gyorsabban, könnyebben és olcsóbban tisztíthatóvá válik.

Hagyományos üveg bevonat nélkül
Hagyományos üveg bevonat nélkül
Easy Clean bevonattal ellátott üveg
Easy Clean bevonattal ellátott üveg

Miben más a kerámiafestett zuhanyajtó, mint a lézergravírozott?

Mindkettő képet jelenít meg, csak mást lehet belőlük „kihozni”.

Lézergravírozás piktogram

A lézergravírozás során a mintát egy számítógép által irányított lézersugár fizikailag belemarja az üveganyagba. Ettől nem kell megijedni, az üveg sem riadozik: a marás milliméternél is vékonyabb üvegfelületet érint (tehát érintésre az üveg simának tűnik, ugyanolyan könnyű takarítani, de ennél talán fontosabb, hogy szerkezetileg ugyanaz a biztonsági üveg marad, nem lesz tőle gyengébb). Ha látott már rézkarcokat egy-egy múzeumban, akkor hasonlót képzelhet el – csak üvegben és otthon. A technika miatt a kép egyszínű lesz.

A kerámiafesték viszont a szivárvány minden színét képes megjeleníteni, ráadásul ezt az üvegfelületre nyomtatjuk (majd az üvegedzés során beleégetjük). Az érintése ugyanúgy sima, a tartóssága is azonos. A művészeti megfelelője a festmény. Itt már nemcsak a kontraszttal tudunk játszani, hanem akármilyen képet az üvegre vihetünk.

radaway nyomtatott zuhanykabin
Lézergravírozott zuhanykabin kristály mintával
Bővebben is olvashat a lézergravírozott zuhanykabinokról
ebben az összefoglaló cikkben.

Az egyértelmű előnyök (ezek miatt fog azonnal beleszeretni)

Gyönyörű. Ezen nincs mit magyarázni, nézze meg a képeket. Eddig ismeretlen lakberendezési lehetőségek nyílnak ki. Ó, hol is kezdjem.

Képzeljen el a „dzsungelt” mint fürdőszobai koncepciót: a bútorok színét és faanyagát úgy választja ki, hogy az egyenlítői erdőségeket idézze, telerakja őserdei növényekkel a teret… és a zuhanyzó teljes üvegét is telefestheti (mert a kerámiafestékkel vászonná alakul a teljes zuhanyzó!). Talán farengeteget képzel oda? Talán a növények közt leselkedik egy jaguár, amit csak az avatott szem vesz észre? Talán egzotikus madarak őrzik minden fürdését? Nem állítom, hanem kérdezem, hogy milyen képeket képzel a fürdőjébe.

De mit szólna egy repülésrajongó ember fürdőszobájához? Króm színek, „pilótafülkés” enteriőr… és a kedvenc repülőgépe színesen a zuhanyzóüvegre nyomtatva.

Vagy látott egy kiállításon egy zseniális képet? Keresse meg a művészt, és kérje el a digitális fájlokat, máris izzítjuk az üvegnyomdát és rányomjuk a képet a zuhanyzójára.

Ez csak 3 példa a, nos, ezerháromból.

Akármit rányomtathat a zuhanyüvegre.

Radaway Print zuhanykabin jungle nyomattal.
Radaway Print zuhanykabin jungle nyomattal.
Radaway print minták
A print zuhanykabinokra bármilyen (jogtiszta) mintát rányomtathat.

 

 

A bajai Merkbau Center elsőként csapott le a Radaway újdonságára. Ez a hangulatos fürdőszoba és a burkolat mintájára készült printtel ellátott Walk-in zuhanyfal sokak kedvence lett.

 

Kevésbé egyértelmű előnyök, melyekre a többség nem gondol (De a pénztárcája imádni fogja)

Növeli a lakás árát. Ha van egy ingatlana, akkor a környék adottság, olyan, amilyen – remélhetőleg értéknövelő. A fő értéknövelő lehetősége azonban a felújítás. Ha ezzel már megvan, akkor home staginggel és okos berendezéssel még lehet értéket növelni, és ennek része az is, hogy nem akármilyen zuhanyzó van, hanem egy csillogó-villogó csúcstechnológiás Radawayt szereltet be, amin ízléses kerámiafesték várja a boldog vevőt.

Növeli a bérleti díjat. Ha ingatlanját luxuslakásként tudja kiadni, a bérleti díj határa a csillagos ég. De oda akármilyen zuhanyzót nem tehet. De nem is akármilyen zuhanyzókat ajánlunk.

Instagrambarát vendégélmény. Ha szállója, hotele van és minden területen keresi azt a bizonyos pluszt, ami miatt az adott szezont megnyerheti (mert senki nem akar a sokadik „ugyanolyan” hotel lenni), akkor egy kerámiafestett zuhanyzó lehet az a maradandó élmény. „Hűha”, mondja a vendég, ahogy átveszi a szobát, majd előkapja a telefonját, hogy „élni tudni kell” szöveggel kirakja Instagramra – természetesen az Ön hotelét bejelölve.

Jobb vendégértékelések. Általában a konyha minősége és a fürdőszoba állapota kardinális minden vendéglátóhelynél – értem ezt úgy, hogy ezen múlik a vendégelégedettség oroszlánrésze. Ha jó, akkor „hozta a kötelezőt”, de ha bármelyik gyengécske, akkor a vendégek elégedetlenek lesznek még akkor is, ha minden más területen a csillagokat hozza le az égről. A Radaway zuhanyzókat legendásan egyszerű és gazdaságos takarítani (hozta a kötelezőt), de mi a kötelezőnél többet akarunk adni: a kerámiafestékkel legendás vendégélményt adhat a fürdőszobában is.

Esztétikus takarást ad. Az üveg tulajdonsága, hogy, nos, átlátszó – különösen az UltraClear. Ha Ön szeretne olyan zuhanyzót, amely megnyugtatóan takar, akkor ezt eddig üvegvariációval oldhatta meg (pl. Intimo üveggel vagy Mirrorral). A Radaway Print viszont képes grafikával diszkréciót adni: válasszon olyan képet, ami 150 cm-nél kifut, így kilát fent, de takar lent. Vagy álmodhat olyan illusztrációt (és elhelyezkedést), amely nagyjából térdvonalnál kezdődik és (földtől számítva) 150 cm környékén ér véget – a végeredmény egy zuhanyzó rajta egy gyönyörű képpel, amely csak azt láttatja, amit Ön láttatni kíván.

„Hogyan lehet nyomtatott zuhanykabint rendelni?”

3 egyszerű lépésben:

1. Böngésszen szebbnél szebb képeket addig, amíg a lelke legmélyéről fölbuzog a vágy: „ezt a képet szeretném a zuhanyzómon látni”. Több tucatnyi nyomatot talál ide kattintva, de szorgalmazom, hogy saját képet álmodjon a zuhanyüvegére (épp ezt tartom a Radaway Print legnagyobb előnyének). Az ötletelésben személyesen szívesen segítek, jobbnál jobb műalkotásokat képzeltünk már el zuhanyzóüvegre.

2. Ha megvan a kép, küldje el nekünk minél nagyobb felbontásban (minőséget befolyásoló tényező, hogy milyen méretben és minőségben választ képet – de szólunk, ha nem elég jó). Ide írjon: info@radaway.hu

3. A képből mi díjmentesen nyomtatható vázlatot készítünk (természetesen ezt látni fogja, mielőtt felduruzsolnak a zuhanyüvegre nyomtató gépeink).

Gondolja végig az üveg színét is (mert befolyásolja a kép megjelenését, hogy milyen az üveg alapszíne). A választható üvegvariációk: átlátszó (ez a standard), UltraClear, Barna és Grafit.

A bemutatótermünk budapesti, de természetesen az Önhöz legközelebbi viszonteladónknál is rendelhet nyomtatott zuhanyzót. Ide kattintva irányítószám alapján keresheti meg a legközelebbi partnerünket.

Megosztom

Tetszett a cikk?

radaway levelsorozat
Ha szeretne tájékozottan és jól dönteni zuhanyzótémában, akkor van egy ingyenes ajánlatunk, amit imádni fog:

Adja meg az e-mail-címét, amelyre elküldhetjük azokat a (csodálatos!) cikkeket, amelyeket még a Zuhanykabin kisokosunkba sem rakunk ki. Ezeket az anyagokat az ínyenceknek tartogatjuk – például Önnek.

Ez is érdekelheti

1/6