A fürdőszoba tisztasága kényes kérdés, főleg akkor, ha egy hatalmas üvegfelület főszerepet játszik benne. Szerencsére a Radaway kínálatában a legtöbb kabinüveget bevonták az Easy Clean vízlepergető réteggel, így a kiterjedt üvegfelület tisztítása varázslatosan egyszerűvé válik.

 Mi marad a víz után?

Ha fürdés után ránéz a zuhanykabin üvegére, rengeteg vízcseppet lát rajta, hiszen a tisztálkodás során az üvegfal belső részét éri a víz. Annak ellenére azonban, hogy tiszta vízzel fürdünk, a a kabinüvegen foltok jelennek meg a száradást követően.

Ennek oka a vízben keresendő. A folyadék ásványianyag tartalma ugyanis az üveg felületén a víz elpárolgása, felszáradása után ott marad. Látványban ezt nem szeretjük, ugyanis foltossá teszi az zuhanykabin üveget, ami eléggé csorbítja a tiszta, esztétikus megjelenést.

 Hogy védekezhetünk a vízkőfoltok ellen?

Erre több módszer is a rendelkezésére áll. Egyrészt javasolt házi vízlágyító eszközökkel felszerelkezve eleve kivonni a vízből annak ásványianyag-tartalmát, másrészt egy egyszerű vízlehúzó használatával is sokat tehetünk az üveg tisztaságának megőrzéséért.

Ez nem nagy fáradtság, hiszen akár a fürdést követően is megtehetjük: csupán néhány mozdulat zuhanyzás után az egész és máris sokat tettünk a zuhanykabin tisztaságáért. Persze még egyszerűbb a dolgunk, ha olyan Radaway zuhanykabint választunk, ami Easy Clean vízlepergető réteggel is el van látva.

Easy Clean vízlepregető bevonat

Az EasyClean® tükörsima víztaszító felület nagymértékben meggátolja a víz üvegfelületre való tapadását, ezáltal az optikai mattulást is okozó ásványi anyagok lerakódását is.

Az apró vízcseppek, melyek a méretüknél fogva megtapadnak az üveg felületén, könnyedén letörölhetőek egy puha törlőkendővel, mert nincs kémiai kapcsolat az üveg és a víz között.

A EasyClean® üvegfelület ellenáll a szennyeződéseknek, de ez a felület időközönkénti gondozást, karbantartást igényel. Ennek gyakorisága függ a víz keménységétől és a zuhanyozás sűrűségétől. EasyClean® védőréteggel nagymértékben hozzájárul a zuhanyzója esztétikus megjelenéséhez és az üveg élettartamának akár a megtöbbszörözéséhez is.

Rövidebb kabin
tisztítási idő

Tisztább
Zuhanykabin

 

Könnyű
Tísztíthatóság

Pénzt
takarít meg

Hagyományos üveg bevonat nélkül.

Easy Clean bevonattal ellátott üveg

Ennek a technológiának, bevonatnak köszönhetően a zuhanykabin is gyorsabban, könnyebben és olcsóbban tisztíthatóvá válik.

Azonban az agresszív tisztítószerek használata ilyen bevonatú kabinok esetében nem javallott a továbbiakban: ezek az anyagok ugyanis pont a felvitt réteget marnák le jóval gyorsabban az üvegről, mint a gyárilag kikevert speciális összetételű kímélő tisztítószerek. Mindazonáltal a speciális Easy Clean tisztítószerrel könnyedén orvosolható ez a probléma is, ráadásul ez a védőréteg időről időre megújítható.

Az alábbi linken ezeket a zuhanykabin ápoló szereket megtekintheti és partnereinknél most különleges mikroszálas ajándék törlőkendővel együtt megvásárolhatja. 

Cikksorozatunk további részei is várják önt.

Kérje további inspiráló és szakértői cikkeinket a zuhanykabin témában. Adja meg e-mail címét, hogy további hasznos tartalmakat küldhessünk Önnek.