Lehet, hogy még nem találkoztunk…

(De ha eljön a bemutatótermünkbe, meghívom egy kávéra.)

…de látatlanul is tudom Önről, hogy zavarja, ha a termékfotó szebb, mint a valóság. A webshopról megrendelt termék picit (vagy sokkal) csúnyább átvételkor, az összeszerelt bútor sosem úgy néz ki, mint a 3D-s modellekkel összerakott katalógusban… és talán a fekete zuhanyzója sem úgy néz ki, mint a képeken (amely képek alapján beleszeretett).

radaway hypnotic

Most divatos a fekete zuhanyzó

E sorokat 2021. szeptemberében írjuk.

 • Az eladási adatainkra ránézve azt látom, hogy a fekete profilszínű zuhanyzók ugyanolyan népszerűek, mint a klasszikus króm kivitelek – sőt egyes modelleknél a fekete a csúcstartó.
 • A belsőépítészek, lakberendezők, home staging szakemberek egyre többször kérdezik, hogy van-e fekete zuhanyzónk (mert olyan fürdőket terveznek, amelybe ez illik). Szállásokra és szállodákba is egyre bátrabban veszik a feketét (pedig oda általában konzervatívabb stílust keresnek).
 • A piacon körbenézve egyre több gyártónál látjuk a fekete zuhanyzómodelleket.

A trend egyértelmű, de vajon a választás is az?

Lapozza át a Galériát, nézze meg a fekete kabinjainkat!

Arra kérem, hogy mielőtt bárhol fekete zuhanyzót választana, olvassa át ezt a cikket, mert olyan szempontokat talál itt, amelyekkel nemcsak vásárláskor lesz boldog, hanem utána hosszú éveken át örömmel zuhanyozhat. Több mint 20 éve gyártunk és forgalmazunk zuhanyzókat: elég adatunk van arra, hogy lássuk, mire érdemes figyelni.

1. Kérdezzen rá, mennyire tartós a festék

A zuhanyzó fekete festésének ki kell bírnia:

 • az ablakon beszűrődő napfényt (tehát legyen UV-álló)
 • a forró gőzt, a nagy páratartalmat és a tisztításhoz használt vegyszereket (tehát legyen kémiailag ellenálló)
 • a tisztítást (tehát mechanikusan is bírja a dörzsölést)

Értelemszerű tehát, hogy nem a lányomtól kölcsönzött temperafestékkel pingálgatjuk az üveget, hanem még a gyártás során festünk.

A még edzetlen üveglap külső részét először 660-670 fokra hevítjük (és elkezdjük a megedzést), de ezt megelőzően szitanyomással felvisszük az UV-álló kerámiafestéket az üvegre. Majd az edzés során azt érjük el, hogy a festék az üveg „részévé válik” (erős kémiai kötés alakul ki), tehát nemhogy ledörzsölni-lekoptatni nem tudja, de fémtárggyal sem lenne egyszerű lekaparni a festéket – lehet, hogy előbb törne az üveg, minthogy a festék elengedne…

Ha végigsimítja az ujját egy rácsos fekete Radaway-zuhanyzón (Factory Frame kabinok), leheletvékony, alig érezhető festékréteget fog érezni. (Bemutatótermünkben megnézheti-megfoghatja a fekete zuhanyzóinkat.) 

2. Kerülje a díszléces, fémrácsos megoldásokat

A Factory Frame lélegzetelállítóan néz ki, de nem mindegy, hogyan készül.

A fentebb leírt festett üveg a jó és tartós megoldás.

A díszléces (vagy egyéb rácsozást) azért kerülje, mert:

 • A ragasztás elengedhet – akár egy mechanikai sérülés miatt, akár az idő és a páratartalom kezdheti ki, és így a rács egy része egyszerűen leesik.
 • Rémálom tisztítani – A díszlécezés minden négyzete 4 sarkot és 4 élt jelent, ahol megül a por, a pára, a vegyszer, a szappan, a tusfürdő, a bármi. Önmagában is nehéz kikapargatni a koszt (nem is mindig lehet), a vízkő meg egy külön történet, olyankor talán már csak zuhanyzócserével lehet újra tiszta zuhanyzója.

Tartós fekete kerámia festék az üveg külső felületén

Fémráccsal szerelt zuhanykabin

3. Vajon élőben is olyan szép?

A „katalógusban tetszik, otthon már nem” gordiuszi csomóját átvágja, ha elmegy egy bemutatóterembe (például a miénkbe) és megnézi élőben a zuhanyzókat.

Ez 2 okból is ajánlott.

 1. Mindenki használ 3D-modelleket a katalógusban, mi is, mert így praktikus (nem kell 30 külön ingatlant fenntartanunk és folyamatosan lakberendeznünk a fotózások miatt). Fontos viszont, hogy a grafikai munkáknál ne szaladjon meg a szakember keze és ne retusálja agyon a képeket – hanem a lehető legvalósághűbb képeket használjuk fel.
 2. Azért élőben az igazi. Ha Ön imád webáruházakból rendelni, akkor virtuálisan megfogom a kezét, mert én is. Viszont a zuhanyzó nagy vétel, várhatóan sok évig használja, érdemes megnézni, hogy kényelmes-e a zuhanytér, tetszik-e a lágyan nyíló ajtó, szépen csillan-e a fény a kerámiafestésen (szépen bizony) és úgy általában milyen az összbenyomás. Nem a katalógusban fog tusolni, ugye.

A bemutatótermünkben élőben is megtekintheti termékeinket. Szakértőink pedig segítenek felmerülő kérdései megválaszolásában.

4. Nagy a választék?

A mi dolgunk nem az, hogy megmondjuk az Ön ízlését – hanem az, hogy kiszolgáljuk.

Sem én, sem a bemutatótermünkben levő szakember nem fogja Önnek azt mondani, hogy márpedig az ívelt Idea Black PDD 100×100-as az „Önnek való”… vagy a Modo New Black III Factory rácsait „érdemes szeretnie”.

Ön a bemutatóterembe elhozza:

 • az előzetes elképzeléseit és ízlését
 • a büdzséjét
 • a fürdőszobája lehetőségeit (építkezik-e és szabadon választhat bármit – vagy már meglévő helyre, adott falakhoz kell egy méretet és kivitelt találni)
 • az összes kérdését

Mi pedig a piac legnagyobb fekete zuhanyzóválasztékával segítünk Önnek megtalálni az igazit. Hetvenhat black termék közül válogathat kínálatunkban.

A választék már-már zavarba ejtően nagy, de így is lehet, hogy egy adott modell pont az Önnek kellő méretben nem kapható gyárilag. Ilyenkor – ha szeretné – elkészítjük egyedi méretben.

A fekete zuhanykabinjainkat itt böngészheti.

5. Van rá garancia?

Legyen.

A Radaway zuhanyzókhoz 250 000 Ft-ig 2 év, afölött 3 év garanciát kap. Ez magára a zuhanyzóra és minden alkatrészére vonatkozik, amit kiegészítünk 10 éves alkatrész-szervizgaranciával. (Ez azt jelenti, hogy ha egy adott modell gyártását leállítjuk, akkor onnantól számítva még 10 évig garantáljuk azt, hogy lesz hozzá megvásárolható alkatrész.)

SEGÍTSÉG A VÁLASZTÁSHOZ

A választáshoz segítség, ha:

Zuhanyszakértőnk élőben naprakész tájékoztatást ad a raktárkészletről – ha egy modell van raktáron, akkor a szállítási idővel számolhat (~1 hét). Ha nincs készleten, akkor is villámgyorsan (3-4 hét alatt) elkészítjük, kiszállítjuk és kérésére beszereljük a zuhanyzót.

Ha a fenti cikk szempontjait követte, akkor új fekete zuhanyzója nemcsak a katalógusban néz ki jól, hanem a fürdőjében is – és nemcsak újonnan, hanem hosszú évekig.

Cikksorozatunk további részei is várják önt.

Kérje további inspiráló és szakértői cikkeinket a zuhanykabin témában. Adja meg e-mail címét, hogy további hasznos tartalmakat küldhessünk Önnek.