Az elmúlt években rengeteg kritika érte a piacon kapható görgős zuhanykabinokat, aminek a Kínából érkező, valóban silány minőségű darabok sajnos biztos alapot szolgáltattak. Éppen ezért érdemes önnek is olyan görgős zuhanykabint választania, ami még 10 év múlva is biztosan a jól fog működni és a helyén lesz.

Zuhanykabin vásárlásánál roppant fontos szempont nemcsak a mérete, de az is, hogy kifelé vagy befelé nyílik az ajtaja, esetleg görgőn csúszik-e. Talán az utóbbi esetet tekinthetjük a leghelytakarékosabb megoldásnak, hiszen ez se a zuhanykabin, se a fürdőszoba méretét nem csökkenti a kitárt ajtajával.

Persze sokan pont a görgős megoldást hozzák fel negatív példaként, mondván, hogy túl hangosan gördül és nehézkes a takarítása, illetve rendkívül gyorsan romlik az állaga és nem lehet hozzá kapni sok év múlva megfelelő görgőt sem. Nos, ez a legújabb generációs európai modellek esetében egyáltalán nincs így.

Még a ’90-es években történt a fordulat, hogy az addig jó minőségű európai görgős kabinok közé egyre több ázsiai, olcsóbb importáru férkőzött be. De az olcsóbb árnak megvolt a következménye: a görgők hamar tönkrementek, az ajtók beragadtak és valóban tisztíthatatlanok voltak.

Azonban az európai gyártók nem álltak le a görgős zuhanykabinok fejlesztésével. Közülük is talán a Radaway Prémium Plus kabincsalád az egyik legjobb példa, hiszen esetükben 2017-ben volt a legutóbbi megújulási hullám. Így a Radaway zuhanykabinok ajtajai az új görgők és profilok kialakítása miatt már abszolút precízen és halkan gördülnek, ráadásul a fenti-lenti dupla görgőkialakítás miatt igen stabilak is.

Görgő kialakítás régi

Hagyományos kialakítású alumíniumprofil.

Radaway görgős kialakítás

A görgő kontúrját követő alumínium-
profil.

Radaway dupla görgő

Az új görgő és a profil kettőse
halkabb és precízebb működést eredményez, mint a hagyományos görgőkialakítások.

10 ÉV ALKATRÉSZ GARANCIA

Mindezt a magas minőségű alapanyagok garantálják, amire a Radaway azzal húz lapot, hogy 10 éven át elérhetővé teszi, tehát mindig biztosítja a termékei mellé a kopó alkatrészeket (amihez gyors ellátás társul, hiszen ma Európa nagy részén van szakértői képviseletük).

Ráadásul az alsó duplagörgősor kiakasztható az aluprofilból, így az üveg és a sínfelületek is könnyen tisztíthatók.

A képen a könnyedén kiakasztható görgő illusztrációja látható.

A képen a dupla görgő és a profil kettőse illusztáriója látható.

Emellett a kabinok teljes üvegfelülete Easy Clean vízlepergető bevonattal van kezelve, így az esztétikus megjelenést rontó vízfoltoktól sem kell tartania. Külön jó pont továbbá, hogy más gyártók profilkialakításával szemben a Radaway Premim Plus auloprofiljai nem gyűjtik magukba a vizet, mivel kialakításuknak köszönhetően egyszerűen kifolyik belőlük a víz, illetve a szappanhab, és más szennyeződések sem rakódnak le bennük.

Easy Clean vízlepregető bevonat

Az EasyClean® tükörsima víztaszító felület nagymértékben meggátolja a víz üvegfelületre való tapadását, ezáltal az optikai mattulást is okozó ásványi anyagok lerakódását is.

Az apró vízcseppek, melyek a méretüknél fogva megtapadnak az üveg felületén, könnyedén letörölhetőek egy puha törlőkendővel, mert nincs kémiai kapcsolat az üveg és a víz között.

A EasyClean® üvegfelület ellenáll a szennyeződéseknek, de ez a felület időközönkénti gondozást, karbantartást igényel. Ennek gyakorisága függ a víz keménységétől és a zuhanyozás sűrűségétől. EasyClean® védőréteggel nagymértékben hozzájárul a zuhanyzója esztétikus megjelenéséhez és az üveg élettartamának akár a megtöbbszörözéséhez is.

A Radaway minőségben biztosak vagyunk és minden egyes görgős termékünkhöz 10 éves alkatrészgaranciát biztosítunk. Nincs veszítenivalója, tekintse meg a Premium plus termékcsalád modelljeit, és rengeteg változata megvásárolható többféle üvegszínnel is felár nélkül.

átlátszó

barna

grafit

Cikksorozatunk további részei is várják önt.

Kérje további inspiráló és szakértői cikkeinket a zuhanykabin témában. Adja meg e-mail címét, hogy további hasznos tartalmakat küldhessünk Önnek.