-15% AKCIÓ MINDEN WALK-IN ZUHANYFALRA ÉS A KIEMELT MŰMÁRVÁNY ZUHANYTÁLCÁKRA 🕑 ÉRDEKEL A KEDVEZMÉNY

Címlap / Zuhanykabin kisokos / Termékismertetők és -bemutatók

ÚJ zuhanyzócsaládban ötvöztük a klasszikus eleganciát a legmodernebb műszaki tartalommal (bemutatkozik a Premium Pro)

Premium Pro DWJ zuhanyajtó

Ahogy a Premium Pro zuhanyzócsaládról írok Önnek, fejhallgatómban Liszt Ferenc zongoraművei szólnak (a Második Mefisztó-keringő).

Nem véletlen.

A zongora már a 19. században is klasszikus hangszer volt, Liszt mégis újraértelmezte és megújította. Virtuóz futamok, formabontó darabok, néhol nagyzenekari hangzás egy szál zongorával. Zseniális!

Vadonatúj zuhanyzócsaládunk, a Premium Pro formavilágában klasszikus maradt, miközben műszaki tartalma felvonultatja a 21. századi csúcstechnológiát. „Szokásos Radaway”, - mondta egy kollégám.

Kísérjen el engem a lap aljáig és megismertetem Önnel mindazt, amiért sok zuhanyzót látott szakmai szívem is ellágyult, amikor a Premium Pro első modelljei megérkeztek a budapesti bemutatótermünkbe

Mitől lesz „klasszikus” egy zuhanyzó?

Ha kastélyban, múzeumban, régi parasztházakban, sok évtizedes lakásokban jár, mindenképp nézze meg, milyen a fürdőszoba: hátha még egy régi zuhanyzót hagytak ott (vagy újítottak fel). 

Neten egyszerűbb nézelődni: „vintage”, „traditional” vagy „old fashioned” keresőszavakkal böngéssze át a zuhanyzókat. Bár a szórás igen nagy (máshogy néz ki egy tehetős nagypolgári család tolóajtós zuhanyzója, mint egy loftlakásba rakott walk-in), de azért kis böngészés után fölfedezi a mintát:
•    vastag fémprofilozás,
•    monokróm vagy fémes színek,
•    szögletes formák.

Ez a technikai lehetőségek miatt volt így: a régi zuhanyzómesterek vastag keretbe tudták biztonsággal rögzíteni a zuhanyzóüveget, illetve stabillá tenni a zuhanyajtót (vagy zuhanykabint).

Amikor ránéz a Premium Pro hangsúlyos profilozására, Ön is sejti: a Radaway modern gyártásával ez már nem funkcionalitásról szól – azért ekkora, mert a klasszikus zuhanyzót kereső szemünk ezt tartja gyönyörűnek.

Hasonlítsa össze a Modo New I walk-in pengefalával, amit 2 ponton tart a merevítő, egyébként sehol semmi profil, csak a tiszta üveg – a Radaway számára ilyen gyönyörű zuhanyzó elkészítése már rutinfeladat. A Premium Pro és a Modo között nincs különbség sem tartósságban, sem stabilitásban, sem minőségben: a döntés azon múlik, melyiktől dobban nagyobbat az Ön szíve.

Ha klasszikus zuhanyzóformára vágyik, talán pont a Premium Pro zuhanyzóknál érzi azt: „igen, megtaláltam az igazit”.

Kinek ajánlom a Premium Pro zuhanyzócsaládot?

Annak, aki első ránézésre beleszeret a dizájnba. Bejön a bemutatóterembe, elsétál a Premium Pro mellett, majd… visszasétál jobban megnézni. Szavakban nehéz átadni az érzést: lenyűgözi az embert a profilozás és az üveg aránya, az alkatrészek tökéletes illeszkedése, a görgők 10 év után is halk suhanása. Harmonikus és gyönyörű, mint Liszt zongorajátéka.

Lakberendezőknek, akik szeretnének olyan fürdőszobát, ahol nem a zuhanyzó a hangsúlyos. A klasszikus stílus azt mondja: „itt vagyok, de nem tolakszom”. Minden nem lehet egyszerre hangsúlyos, ezért, ha a lakberendező például a mosdót, a kádat, a fürdőszoba ablakát szeretné fókuszba rakni, akkor olyan zuhanyzót keres, ami hivalkodás nélkül gyönyörű. A Premium Pro ilyen. Tudja: vannak olyan luxusóramárkák, amelyek nem feltűnősködnek – de aki tudja, az tudja.

Apartmanok, szállodák részére. Nekik részben a klasszikus dizájn lehet a fő érték (mert ez sok embernek tetsző és biztonságos választás, másrészt a modern görgősort könnyű takarítani. A Radaway-modellek könnyen takaríthatók a zuhanyzóinnovációi miatt (ezekről itt olvashat bővebben).

Lebegő görgők és suhanó ajtók

A görgősoros ajtók mutatják meg igazán azt, hogy ki tud valóban minőségi zuhanyzót csinálni.

Ön is nyitott már ki olyan görgős kabinajtót, amely akkora robajjal nyílt, hogy a kerület másik felén is fölébredtek tőle. Túlzok, de attól még ez szörnyű.

A hangos zuhanyzógörgőnek 3 fő oka van:

 1. Olcsó anyagok. Ezen nincs mit szépíteni, egyes gyártók úgy tudnak gyanúsan alacsony árakat adni, hogy kispórolják az anyagot. Emiatt...
   
 2. ...elengednek az illesztések. Kicsit lazul a ragasztás, kicsit kienged a rögzítés, gyorsan kopik a mozgó rész – negyed milliméter itt, fél milliméter ott. A hajszálnyi engedés ahhoz pont elég, hogy a rendszer rázkódjön, zötyögjön, csiszatolódjon. Ez öngerjesztő folyamattá válik: a rázkódás egyre jobban terheli az illesztéseket, amik emiatt egyre jobban kiengednek.
   
 3. Régifajta kialakítás. A hagyományos profil „kockásan” fogadja be a görgőkereket: sok rés marad. Ott a kerék tud ugrálni. A Radaway megoldása az, hogy a görgőt körbeöleli a sín (az alábbi képen látja), így lágyan gördül nemcsak most, hanem a 10 000. ajtónyitás után is.
Premium Pro zuhanykabin - görgő

Őrizze meg életkedvét, mert a deprimáló görgőgondokat csak azért hánytorgattam fel, hogy megmutassam: mindezt megoldja a Radaway görgőrendszere.

7 fontos műszaki kialakítás miatt a Premium Pro ajtói csendesen, lágyan, puhán nyílnak hosszú éveken át:

 1. Belül üvegsíkban rögzítjük a görgőrendszert. Ez azért fontos, mert ha a görgő és az üveg egy felületként van jelen a fürdőtérben, akkor sokkal könnyebben takarítható, minha kiállnak az üvegsíkból a rögzítési felületek. Csak egy mozdulat és minden letörölhető, míg a hagyományos kialakításnál szinte lehetettlen körbetakarítani az elemeket, vagy olyan pepcselő munka, amit senki sem akar elvégezni.

  Premium Pro zuhanykabin üvegsíkban rögzített görgő


   
 2. Alul és felül is görgősávon gurul az ajtó. A hagyományos görgő csak felül vagy csak alul gördül, emiatt függőlegesen picit „dobálja” az ajtót, mert azt a mozgási síkot nyitva hagytuk. Ez most nem probléma, de 10 év alatt azzá válhat – ezért az egész problémakört megússzuk azzal, hogy lehatároljuk a mozgást.
  Premium Pro zuhanykabinok alsó és felső görgősáv
  Alsó és felső görgősáv
 3. Dupla görgő mindenhol. Így még jobban oszlanak a fizikai erők, az ajtónyitás még lágyabb
   
 4. A görgőink zártcsapágyasok. Ez az élettartama alatt gondozásmentessé teszi a görgőket. Most is lágyan gördül, 10 év múlva is így fog. 

  Premium Pro zárt csapágyas görgő

 5. Görgőkontúrba illeszkedő profil. Nincs hely a rázkódásnak, szinte lebegünk. Ön is kényelmesebben érzi magát olyan ruhában, amit Önre szabtak – a zuhanyzója is ezt a luxust élvezheti. 

  Premium Pro zhanykabin - görgő konturját követő profil


   
 6. Fékezőrendszer. Ha nagyobb erővel nyitja ki az ajtót (mert álmos), a sínbe illesztett fékezőrendszer tompít. Ez egyrészt védi az Ön idegrendszerét (nincs robaj), másrészt még tovább növeli a zuhanyzója élettartamát (mert elosztja az erőket, nincs csapódás, nincs gond). 

  Premium Pro zuhanykabinok: fékezőrendszer


   
 7. Kiemelhető ajtó. Teljesen természetes, hogy a zuhanyzóban felgyűlik a szappanmaradék, hajszál, hétvégi túrából a Pilis pora. A Radaway zuhanyajtóit egy mozdulat kiemelni, így a profilt, a görgősort és a hagyományosan nehezen elérhető részeket is át tudja törölni – ezzel zuhanyzója tisztább marad és megnő az élettartama. Gondoljon bele: sok olyan hagyományos görgőt látunk, ahol a profilban azért gyűlik fel a vízkő, mert lehetetlenség volna kitakarítani (az ajtó nem kiemelhető). 

  premium pro zuhanykabin: keiemlhető ajtó

   

Melyik Premium Pro zuhanyzót válassza?

Először kialakítást válasszon (az alábbiak közül), utána az Ön fürdőszobájába illő méretet.


Premium Pro PDD – íves zuhanykabin duplaajtós kivitelben (oldalt 2 fix résszel), a zuhanyajtó „feltárulva” nyílik (az egyik ajtó balra, a másik jobbra). Az ívelt kialakítás miatt belülről még tágasabbnak érződik a zuhanyzótér.

Premium Pro PDD íves zuhanykabin
Premium Pro PDD íves zuhanykabin (fekete és króm kivitel)

Premium Pro KDJ – szögletes zuhanykabin tolóajtóval (kiviteltől függően balra vagy jobbra tolja el). Mivel nagy üvegfelületeink vannak, így kényelmesen gravíroztathat vagy nyomtathat a zuhanyzóüvegre bármilyen grafikát, amibe beleszeret (részletek itt).

Premium Pro KDJ zuhanykabin
Premium Pro KDJ zuhanykabin (fekete és króm kivitel)

Premium Pro DWJ – zuhanyajtó fix résszel. Ezt épített zuhanyterek lezárására ajánljuk, a fix üvegfelületre nyomtathat. Ez a leggazdaságosabb Premium Pro.

Premium Pro DWJ zuhanyajtó
 Premium Pro DWJ zuhanyajtó (fekete és króm kivitel)

Premium Pro KDD – szögletes zuhanykabin duplaajtós kivitelben (hasonló az ívelt PDD-hez azzal a fontos különbséggel, hogy ez szögletes, de az ajtónyitás azonos).

Premium Pro KDD zuhanykabin
Premium Pro KDD zuhanykabin (fekete és króm kivitel)

A család biztonsága az első

6 mm vastag edzett biztonsági üveggel érkezik a Premium Pro, ahogy azt a Radawaytől megszokhatta: szép, erős, biztonságos. Ez az üveg normál használat mellett nem tud eltörni (nekiütődhet a zuhanyrózsa, nekicsúszhat a fürdőszobabútor – kibírja), ha mégis törik (mert jön egy váratlan földrengés), akkor apró, pici darabokra esik az üveg, ami már nem sebesít meg senkit.

Az átlátszó üveg most is EasyClean® felületkezelést kap, így zuhanyzója lecsorgatja magáról a vizet – foltmentesebben szárad, tovább marad tiszta és könnyebb takarítani.

Premium Pro zuhanykabinok: 6 mm edzett biztonsági üveg, EasyClean

Megfogott minket a fogantyú

A 2 ponton rögzített klasszikus kialakítású függőleges fogantyút megfogva az első gondolat: „ez biztosan nem csúszik ki a kezemből”. Stabil fogás, modern kinézet.

A zuhanyzó szépségéhez kell a szakszerű, függőleges beépítés. De mi van akkor, ha a fal kicsit ferde? Ha ez nem zavaró, mi biztosan nem bontatjuk föl Önnel – alapfelszereltségként 15mm tűréshatárral a zuhanyzónk „elnyeli” a fal dőlését. Ha még több korrekció kell, 2 cm-nyi toldóprofillal hosszabbítható bármely oldal anélkül, hogy egyedi méretet kéne kérnie.

Premium Pro zuhanykabin 2 ponton rügzített fogantyú

Nézze meg a kiállított Premium Pro zuhanyzót

A budapesti bemutatótermünkben ellenőrizheti, hogy a zuhanyajtók tényleg olyan lágyan nyílnak-e, ahogy a cikkben olvasta. Ha időpontot foglal, soron kívül fogadjuk akkor is, ha sokan vannak.

Akármelyik fürdőszobaszalonba megy, ezt a listát vigye magával, mert segít Önnek abban, hogy szakszerű, minőségi zuhanyzót válasszon.
 

Megosztom

Tetszett a cikk?

radaway levelsorozat
Ha szeretne tájékozottan és jól dönteni zuhanyzótémában, akkor van egy ingyenes ajánlatunk, amit imádni fog:

Adja meg az e-mail-címét, amelyre elküldhetjük azokat a (csodálatos!) cikkeket, amelyeket még a Zuhanykabin kisokosunkba sem rakunk ki. Ezeket az anyagokat az ínyenceknek tartogatjuk – például Önnek.

Ez is érdekelheti

1/6