-15% AKCIÓ MINDEN WALK-IN ZUHANYFALRA ÉS A KIEMELT MŰMÁRVÁNY ZUHANYTÁLCÁKRA 🕑 ÉRDEKEL A KEDVEZMÉNY

Címlap / Zuhanykabin kisokos / Termékismertetők és -bemutatók

Mit tud a megújult Torrenta zuhanykabin család?

Torrenta zuhanycsalád

E cikk megjelenésekor (2021-ben) a Radaway Torrenta termékcsalád 13 éves.

Az ilyen idős gyermek lassan középiskolába megy, pedig „nemrég” született. Ha egy televíziós műsor éri meg a 13. évadát, jó eséllyel klasszikusnak számít. Sok szakmában 13 év alatt a csúcsra lehet érni.

Szép életkor egy zuhanyzócsaládnak is, ennek örömére a Torrenta kívül megújult, belül mégis ugyanaz a modell maradt, melybe Ön is beleszerethet – ha elolvassa ezt a cikket.

Miért ilyen sikeres 13 éve a Torrenta?

A rövid válasz: mert Önök szeretik.

A hosszabb válasz előtt meg kell értenünk a két nagy ízlésfajtát.

Vannak az újra vágyók. Váratlan formákat, szokatlan színpárosítást, „ilyet még soha nem láttam” látványt keresnek. Elfogadják, ha valami éppen divatos, de egy részük kifejezetten olyasmit keres, ami a közeljövőben lesz trend (tehát ő diktálná). Az új formavilág előnye, hogy felújított és home staginggel feldobott lakásokban lehengerlő látványt lehet elérni, ami lakáskiadáskor vagy ingatlaneladáskor árnövelő tényező. Hátránya ugyanakkor, hogy nem minden trend „ragad meg”, pár év alatt az adott stílusra ráunhat a közízlés.

Mások a klasszikust keresik. Ők azok, akik karórában, autóban, lakberendezésben, ruhákban (és így tovább) szeretik az időtálló, „már bizonyított”, jellemzően letisztultabb dizájnokat és felépítéseket. Az igazi klasszikus dizájn kortalan: 50 évvel ezelőtt és 50 év múlva is „helyén van” és ugyanolyan gyönyörű. Előnye, hogy évtizedekre lehet tervezni vele (a Radaway eleve tartós zuhanyzókat készít, amit garanciával is alátámasztunk), hátránya, hogy természetéből adódóan visszafogott. (Bár ez nem mindenkinek hátrány.)

Torrenta PNJ kádparaván

Egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál, hanem másfajta, mint a csokoládé- és a vaníliafagylalt.

A bemutatótermünkben értékesítőnk nem is tudná Önt egyik vagy másik ízlésre „rábeszélni” (értékesítőnk eleve nem rábeszél, hanem választani segít), mert az adott zuhanyzóhoz érve Ön pontosan érzi, hogy a stílus „betalál-e” vagy sem.

A Torrenta formavilága egyértelműen klasszikus, érthető hát, hogy 13 éve sláger.

A Torrenta 2021-es újításai

Az alábbi újítások minden új Torrenta zuhanyzóra érvényesek.

1. 10 cm-es magasítás minden modellnél. Egyrészt a belsőépítészeti igények, másrészt a vevők szeme is kívánta azt, hogy magasabb és kecsesebb zuhanyzóvá varázsoljuk a Torrenta modelleket. A varázslás szó nem túlzó: a 10 cm-rel magasabb kivitel miatt úgy lett kecsesebb és elegánsabb mindegyik kivitel, hogy az alapdizájnhoz nem kellett hozzányúlnunk. (Miért is változtatnánk meg azt, amit ennyire imádnak a vevők, ugye.)

Megnövelt magasság.
Megnövelt magasság

2. Krómszínű fém fogantyú. Elegánsabban néz ki, és tartósabb – két előny egy újítással! (Korábban krómszínű műanyag volt.)

Elegáns, fém fogantyúk, kívül-belül
Elegáns, fém fogantyúk, kívül-belül

3. Kecsesebb fali rögzítők és tömítőprofilok. A modern zuhanyzók légiességét, „lebegését” az adja, hogy a zuhanyzó egyre nagyobb százaléka áll a gyönyörű biztonsági üvegből – és csak az a leheletnyi rögzítés, aprócska zsanér, minimális tömítés van a szerkezetben, ami fizikailag elengedhetetlen. De egy grammal se több.

Mágneses ajtózár.

Fali profil

Felső rögzítés

Ez a légiesség ne tévessze meg: zuhanytervező mérnökeink több évtizednyi adat alapján tudják „kimatekozni” a legjobb felépítést – de a stabilitásból és tartósságból nem engedünk. A bemutatótermünkben nyissa ki és csukja be a Torrenta zuhanyzók ajtaját – érezni fogja, hogy jó tartású az ajtó, nagy biztonságérzetet ad, hosszú használatra tervezték.

Az újítások mennyire fontosak?

Erre azért válaszolok nehezen, mert Ön sejti, hogy gyártóként és forgalmazóként érdekemben áll azt mondani, hogy az újítások „forradalmiak” – de a marketingdumákat félretéve inkább hadd mutassam be azt, hogyan gondolkodunk (Önnel közösen) egy-egy termékcsaládról.

Teljesen természetes, hogy hónapról hónapra, szezonról szezonra nézzük az eladásokat és a zuhanyzótrendeket (jó okkal van fekete zuhanyzócsaládunk), illetve feldolgozzuk a visszajelzéseket, melyeket:

Ön ad a központi bemutatóteremben (mi tetszik Önnek a legjobban, mi kevésbé)
zuhanyzótulajként mond (mi esik Önnek kézre, mennyire élvezi a zuhanyzóját)
a szervizünktől kapunk (mit mennyire nehéz szervizelni, mi mennyire tartós, stb.)
A legmodernebb és legjobb zuhanyzón is lehet fejleszteni. (Ha egy gyártó azzal dicsekszik, hogy az ő zuhanyzóján már nincs mit fejleszteni, mert az tökéletes, finom legyintéssel álljon tovább.)

A kérdés az, hogy megéri-e sok tucat mérnöki munkaórát, gyártói kapacitást és marketing erőforrást belerakni egy már meglévő zuhanycsaládba? A válasz csak akkor igen, ha azt látjuk, hogy még hosszú évekig kelendő lesz.

A Torrenta most 13 éves. A mostani fejlesztésekkel technológiailag (profilozás) és dizájnban arra a szintre hoztuk, mintha most, ebben az évben jelenne meg a piacon – ezért ezek fontos újítások. A Torrenta marad.

Melyik Torrenta modellt érdemes választani?

A teljes szériára jellemző a jó ár-érték arány, és a letisztult, klasszikus forma, innentől tehát „csak” azt kell eldöntenie, hogy mit szeretne, és mit tud beépíteni a fürdőjébe.

Előbbi az ízlésétől függ.

Utóbbi attól, hogy a fürdőszobája hogyan épült fel. A Torrenta dizájnját egyedi méretekben is elkészítjük Önnek, viszont ha nincs épített fallal kialakított zuhanyzótér, akkor értelemszerűen nem tud zuhanyajtót venni rá, kabint viszont igen. (Mindez tárgytalan, ha most építkezik, mert akkor bármit betervezhet, az alaprajz mindent elbír.)

Szögletes zuhanykabin. A KDD dupla ajtós („kitárva” nyitható), a KDJ egy ajtós kivitel. Ez a felépítés áll legközelebb ahhoz a klasszikus képhez, ami a „zuhanykabin” szóra valószínűleg eszébe juthat. (Tudom, én legyek pártatlan, de az én kedvencem is a KDJ.)

Íves zuhanykabin. A Torrenta PDD dupla ajtóval gyönyörködtet. Nagyjából ugyanakkora a helyigénye, mint a szögletes Torrentáknak, ugyanúgy sarokba illeszthető, döntsön tehát az, hogy a szeme mit szeret jobban. Természetesen másfajta zuhanytálca kell hozzá (apropó: olvasta már a zuhanytálcákról szóló cikkünket?).

Zuhanyajtó. A DWJ egy, a DWJS két fix részes zuhanyajtó (ez azt jelenti, hogy előbbinél a zuhanyajtó széle a falig fut, utóbbinál két üvegrész között találja az ajtót). Ha épített falú zuhanyzóját szeretné egy ajtóval zuhanyzóvá varázsolni, akkor e 2 modellt keresi. Bónusz, hogy a DWJ a Torrenta legkedvezőbb árú alapmodellje. (A kádparavánt azért nem veszem ide, mert oda kell egy kád is.)

DWJ egy fix részes zuhanyajtó
DWJ egy fix részes zuhanyajtó
DWJS két fix részes zuhanyajtó
DWJS két fix részes zuhanyajtó

 

Kádparaván. A PNJ 80 cm-es, a PND 100 és 120 cm-es méretű kádparaván: meglévő kádjára szerelve kap egy zuhanyzórészt. Ez azért jó találmány, mert így nem kell külön kádat és zuhanyzót is beszerelni a fürdőbe (lehet, hogy hely sincs rá), viszont választani sem kell a kád és zuhany között.

Természetesen kádparaván nélkül is lehet zuhanyozni egy kádban, viszont nem annyira önfeledten, mert könnyen kifröccsen a víz – és ki akar arra figyelni, miközben épp énekel vagy gondolataiba merül.

Milyen egy Torrentával élni?

A Torrenta az a zuhanyzócsalád, amely első ránézésre mutatja, hogy a zuhanyzót ízléssel választották ki: a döntés átgondolt, a végeredmény szép, a hétköznapokba letisztultan illeszkedik.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Ha saját zuhanyzóba veszi, akkor reggelente jólesik ránézni a letisztult, klasszikus vonalakra. A Torrenta nem hivalkodik, nem csicsázik, nincsenek sztárallűrjei. Nézzen rá a KDJ-re: ha van udvarias zuhanyzó, akkor ez az.

Ha apartmanba, szállodába veszi, akkor vendégei valószínűleg értékelni fogják a konzervatívabb dizájnt, Ön pedig élvezheti azt, hogy ez a zuhanyzó nem megy ki a divatból 2 év múlva. Emellett tartós (ezt garanciával is alátámasztjuk), és az ár-érték aránya is kimagasló.

Ha kiadandó, vagy eladásra szánt ingatlanba veszi, akkor a kőkemény paraméterek (panoráma, elhelyezkedés, szobaszám, nyílászárók, négyzetméter, felosztás, állapot stb.) után az igazi különbséget a berendezés minősége és ízlésessége döntheti el. A különbség szélsőséges esetben havi százezres is lehet két azonos ingatlannál. A Torrenta szép és tartós, ami magasabb bérleti díjat vagy négyzetméterárat jelent.

Élőben még szebb, mint a képeken

Ha katalógusból, vagy weboldalunkról rendeli, nem fogjuk visszatartani.

De jó szívvel ajánlom és javaslom, hogy nézze meg a Radaway központi bemutatótermében a Torrentát. Nyissa ki az ajtót, simítsa végig az üveget, vizsgálja meg a támasztórudat, lépjen be a zuhanytérbe, szóval tesztelje le. Eközben bármilyen kérdése adódik, zuhanyzószakértőnk megválaszolja Önnek (de ha szeretné, „csak nézelődni” is lehet).

Ha a budapesti bemutatóterem Önnek messze volna, nézze meg irányítószám alapján, hogy melyik viszonteladónk van Önhöz közel.

Megosztom

Tetszett a cikk?

radaway levelsorozat
Ha szeretne tájékozottan és jól dönteni zuhanyzótémában, akkor van egy ingyenes ajánlatunk, amit imádni fog:

Adja meg az e-mail-címét, amelyre elküldhetjük azokat a (csodálatos!) cikkeket, amelyeket még a Zuhanykabin kisokosunkba sem rakunk ki. Ezeket az anyagokat az ínyenceknek tartogatjuk – például Önnek.

Ez is érdekelheti

1/6