-15% AKCIÓ MINDEN WALK-IN ZUHANYFALRA ÉS A KIEMELT MŰMÁRVÁNY ZUHANYTÁLCÁKRA 🕑 ÉRDEKEL A KEDVEZMÉNY

Címlap / Zuhanykabin kisokos / Vásárlási útmutatók és tanácsok

Zuhanykabin ötletek – hogy a fürdőszoba is ízléses legyen

Essenza Pro White PDD zuhanykabin

A lakásfelújítás vagy az építkezés minden négyzetcentiméterét tökéletesen megtervezte már.

Azonban egy terv csak akkor lesz végleges, ha elkészült, ezért érdemes folyamatosan inspirálódni, hogy a legjobb megoldást válassza (mert szinte egy életre, de biztosan évtizedre szóló döntés az, hogyan nézzen ki a zuhanyzó).

Tudja, milyen az ízléses fürdőszoba: azt érzi minden belépéskor, mintha a Fabergé-tojást tartaná a kezében, és amiben a párizsi fürdőszoba-divat köszön vissza. Hiába a megszokás, reggeli fogmosás közben rácsodálkozik: de hát a fürdőm gyönyörű!

Ezért hoztam most olyan zuhanykabin ötleteket, amelyekkel megtalálhatja a megfelelő kivitelezést: modern, walk-in, törölközőtartós, épített zuhanykabin vagy egyedi.

A tetőtérben szeretne zuhanykabint? Mutatom a megoldást!

Egy tetőtéri fürdőszoba felújításánál a legkisebb hely is számít. Itt a pontos méréseket és számításokat azért kell elvégezni, mert a legkisebb hiba esetén is túlfeszülhet és szétrobbanhat a zuhanyzóüveg. Az újrarendeléssel és újabb anyagbeszerzéssel járó fejvakarásról, költségről, eltelő időről meg már nem is beszélek.

Ezért itt azt javaslom, válasszon egy megfelelő walk-in zuhanyzót, amit éppen az ablak alá telepítenek, így nemcsak a vízben fürdőzhet, hanem a napsugarakban is. És persze válasszon egy hozzáértő szakembert egy ilyen nagyszabású projekthez, hogy problémáktól mentesen tudjon zuhanyozni minden alkalommal.

A tetőtéri fürdőszobák kialakításáról itt olvashat bővebben.

Szeret kihasználni minden teret, de nem kedveli a szögletes formákat?

Íves (vagy félköríves) zuhanykabin felé terelgetném megtisztelő figyelmét.

Ezek a zuhanyzók tökéletes és hasznos díszítői lesznek bármelyik (most még) unalmas fürdőszobasaroknak. Főleg akkor, ha az átlátszó üveg mögötti falfelületet egy színes csempével teszi hangulatosabbá. 

Tipp: ha burkolható zuhanytálcát választ, akkor a színes csempe a falról „lecsoroghat” a zuhanytérbe, majd folytatódhat a fürdőszobában. Ezek már ízlésbeli döntések, melyeket talán egy lakberendezőre bíz – a katalógusunkban részletes és pontos beépítési útmutató segíti Önt és burkolóját abban, hogy a zuhanyüveg épp a burkolatváltásra essék (ha tervez váltást).

Fontos,hogy mielőtt beszereli vagy beszerelteti ezt a fajta zuhanykabint, a zuhanytálca alatt megfelelően legyen kialakítva a vízelvezetés. Miért? Mert a tálca alatti, rosszul kialakított csőrendszerbe távozó szennyeződésektől könnyen eltömődhet a hálózat, ami miatt a későbbiekben – záros időn belül – a tálcában álló víztől csak frászt kap nem beszélve az állandó vízkitodulásoktól, amit a nagy mennyiségű víztömeg okoz a zuhanytérben.

Keresse a beépítési tanácsokat a katalógusunkban:
 

Töltse le az aktuális termékkatalógusunkat!

Katalógus letöltése

Ízelítő íves zuhanykabinokból:

Essenza Pro Gold PDD íves arany zuhanykabin
Essenza Pro White PDD íves fehér zuhanykabin
Idea Black PDD íves fekete zuhanykabin
Eos PDD II íves zuhanykabin
Essenza Pro Brushed Copper PDD íves szálcsiszolt réz zuhanykabin
Premium Pro Black PDD íves fekete zuhanykabin

Egy elegáns és kényelmes hátmosás? Semmi akadálya

De mit szólna ahhoz, ha ez mind feketében történne? A klasszikus, általános iskolai fehér mosdókra emlékeztető csempéket könnyű takarítani, de ettől még nem kell unalmasnak hatnia a fürdőszobájának.

A fekete zuhanyrózsa és egy fekete csaptelep tökéletesen harmonizál a fehérrel, mint a fekete öltöny a fehér inggel: visszafogott, elegáns és szappanmaradék-mentes. Igen, van olyan fekete csaptelep, amelyen a tusfürdő okozta foltok maradéktalanul eltűnnek a zuhanyzás végére.

A zuhanyzó profilszíne is lehet fekete, fehér, arany (2023-tól szálcsiszolt réz, arany, fegyvermetál és króm színű is) – hadd javasoljam a gyönyörködést a „hypnotic” zuhanyzócsaládunkban. A profilok és – modell esetén – az üveg festése gyakorlatilag nem kophat le, mert az edzés (hevítés, visszahűtés, hevítés, visszahűtés) során a kerámiafesték és az anyag legfelső felülete összeforrt.

Szerintem kiegészítőnek válasszon hozzá egy fekete törölközőtartót.

Tusolás növények között

Az Ön fürdőszobájába is költözzenek be a nem mindennapi mindennapok.

Például növények és egy fogas, ami nem kifejezetten törölközőtartónak lett tervezve, pont ezért lesz tökéletes a törcsinek. Válasszon a zuhanyzó aljára egy színben eltérő zuhanytálcát, és a falak egy egyszerűbb csempével legyenek burkolva.

Ami igazán a visszaidézi az Indiana Jones filmek trópusi hangulatát, az a zuhanyfej és a növények. Olyan növényeket válasszon, amelyek jól bírják a párás és meleg levegőt.

A kiegészítőknél érdemes fahatású anyagokat használni, így fürdőjébe nemcsak melegség költözik, hanem egy kicsit a természet is.

Radaway Arta QL KDJ I zuhanykabin

A zuhanykabin legyen a reggeli rutinjainak szentélye

Egy ekkora zuhanykabin megtervezése és kialakítása Radaway-szakemberekhez méltó feladat, amihez szüksége van a megfelelő burkolatra és a cseppmentesen takarítható zuhanyfalra.

A kiegészítőknél válasszon olyan színeket, amelyek visszatükrözik azt a luxust, amit az egyébként sem hétköznapi zuhanykabin mérnöki megoldásai és kivitelezése ad Önnek. 

Kettő az egyben megoldás – zuhanykabin és fürdőkád

Ha úgy érzi, az esti fürdőkádas nyújtózástól és relaxációtól nem akar megválni, azt is megértjük. Azt is, ha egy gyors tusolásra vágyik, amikor ebédszünetben éppen csak hazaugrik egy forró nyári napon.

„Két vágy, de egy család” – éneklik a Tarzanban nem épp zuhanyzókra értve, de milyen jól illik most ide. Léteznek olyan megoldások, amelyekkel könnyen ötvözni tudja mindkét funkciót. 

Arta PND kádparaván
Essenza Pro White PNJ II fehér kádparaván
EOS PNW kádparaván
Essenza Pro Brushed Gold PND II szálcsiszolt arany kádparaván
Furo Brushed Gold PND II szálcsiszolt arany kádparaván (Sl stabilizátorral)
Idea PN DWJ kádparaván
Idea PN DWJ+S kádparaván
Essenza Pro Gold PNJ II arany kádparaván

A kádparavánok kialakításának köszönhetően egy mozdulattal a zuhanykabinból fürdőkád, fürdőkádból zuhanykabin készülhet. Ez lehet részben vagy teljesen zárt megoldás (modellfüggő), hogy a kádban tusolás utáni tócsákat és pacsálást végre elfelejthessük. 

Vesta DWJ+S kádparaván
Példa zárt kádparavánra:
Vesta DWJ+S kádparaván

Most már véglegesítse a tervrajzokat

Bármelyik megoldást választja, a legfontosabbat tartsa szem előtt: találja meg álmai zuhanykabinját.

Ezt kétféleképpen teheti meg:
1.    a weboldalunkon típus, méret vagy funkció szerint kiválasztja az elképzeléseinek megfelelőt,
2.    vagy megnézi a Radway központi bemutatótermében. Itt a felmerülő kérdéseit tegye fel szakértő kollégánknak.
Ha a budapesti bemutatóterem Önnek messze volna vagy nem esik útba, akkor azt javaslom, hogy keresse fel az Önhöz legközelebbi viszonteladónkat (cím szerint keresheti a legközelebbit).
 

Megosztom

Tetszett a cikk?

radaway levelsorozat
Ha szeretne tájékozottan és jól dönteni zuhanyzótémában, akkor van egy ingyenes ajánlatunk, amit imádni fog:

Adja meg az e-mail-címét, amelyre elküldhetjük azokat a (csodálatos!) cikkeket, amelyeket még a Zuhanykabin kisokosunkba sem rakunk ki. Ezeket az anyagokat az ínyenceknek tartogatjuk – például Önnek.

Ez is érdekelheti

1/6