-15% AKCIÓ MINDEN WALK-IN ZUHANYFALRA ÉS A KIEMELT MŰMÁRVÁNY ZUHANYTÁLCÁKRA 🕑 ÉRDEKEL A KEDVEZMÉNY

Címlap / Zuhanykabin kisokos / Termékismertetők és -bemutatók

Minden családi ház ékköve – tetőtérben a zuhanykabin

Radaway- Tetőtéri zuhanykabin

Amikor azt írjuk, hogy a tetőtéri zuhanykabin egy családi ház ékköve (legyen az katalógusból választott méretre igazított „gyári modell” vagy 100%-ban egyedi tervezésű), akkor arra gondolunk, hogy minden alkalommal széles mellkassal megy a fürdő irányába … és határozott mozdulattal nyomja le a kilincset … és belépés után elhagyja a száját „A” mondat: „Az én kis fürdőm!”

Nem szeretnénk azt írni, hogy ez az öröm: „egy karnyújtásnyira van” vagy „bármikor megvalósítható” esetleg „ma már nincs lehetetlen”. 

Közhelyesnek hatna? Persze! 
Egyetértene vele? Persze!

Miért vagyunk ennyire magabiztosak?

Mert a tetőtéri fürdőszobáknál sokkal több olyan hiba fordult elő, amiket mára sikerült kiküszöbölni, és megtalálni rájuk a 21. századi cseppmentes megoldásokat – a pontosabb tervezés, a jobb gyártás, magasabb építészeti standardok miatt. A múltnak átadott hibák: beázó csempe, könnyen penészedő fal, itt-ott pontatlanocska mérés miatt összevissza álló kabin.

Most pedig engedje meg, hogy bemutassuk, mitől lesz a családi kincstárban egy drágakővel több. 

Itt most a méret a lényeg

„Nagyapám, aki szabó... mondta, hogy ha a gomblyukat egy kicsit nagyobbra vágjuk, az már ZSEB!” – humorizált Hofi Géza.

Itt ezt nem engedheti meg magának. Nem a viccelődést a mérésekkel, hanem a pontatlanságot („jaj, kicsit megszaladt!”) vagy a legyintéseket („jó lesz az úgy! majd máshova kerül!”). Nem viccelek.

Az első és legfontosabb egy tetőtéri fürdőszoba megtervezésénél, hogy mire, mekkora helye van – mert tetőtérben a ferde fal miatt valószínűleg szűkebb a (mozgás)tér. Egy jó tervezéssel, olyan holttereket is kihasznál, mint a tető és fal közötti sarkok, a tetőablak alatti területek, amikért a jövőbeli Önmaga nagyon hálás lesz, még 10 múlva is.

És tartsa szem előtt, hogy a ferde falak karaktert adnak a fürdőjének.


1.    Döntse el, hogy burkolatra vagy zuhanytálcára rakná-e a zuhanyzóját. Mindkettőre tudunk megoldást, a tálcákról és a zuhanykabinok méreteiről (ha lerakja, pontosan meddig ér az üveg vonala) olvassa el ezt a cikket.
2.    Ha zuhanytálca mellett dönt, ajánlom a Teos műmárvány tálcáinkat – mert bárhogyan méretre vághatja (ergo ha van egy sután összeérő kis falficak a tetőtérben, rakhat oda zuhanyzót, mert a tálcán nem fog múlni).

Radaway Teos F vágható zuhanytálca


3.    Tetőtéri fürdőszobába adja magát a „Walk-in” zuhanyfelépítés (egy üvegfal mögött nyílt zuhanytér, ezt a tetőtéri falra is rögzítheti és nem kell a kabinfal és tetőtér találkozási szögével szórakozni).

Mindent lemért? Mutatjuk a következő lépéseket

Kiválasztja a megfelelő színű, mintázatú és formájú csempét, ezeket leadja a burkolóknak, akik remélhetőleg 1-2 héten belül végeznek a munkával (vagy hát majd megmondják). Azt javaslom, hogy olyan csempét válasszon, ami nyugalmat áraszt és teljes diszharmóniában van a hétköznapok sűrű forgatagával. Ki akar még a zuhanyzójában is (mentálisan) pörögni?

Csempe a helyén? Jöjjenek a festők! Harsány színek és vad megoldások helyett maradjon a földön, és érezze azt fogmosás közben, hogy ezt a gyönyörű, tágas és fényes teret felöltöztetik a napsugarak még a legzordabb napokon is. (A falak ne úgy villogjanak, mint a hetvenes évek játéktermei – tehát válasszon nyugodt, lágy színeket.)

Legyen ez a családi fészekben mindenki számára egy béke szigete.


 

Most már szívesen beszereljük Önnek a tetőtéri zuhanykabinunkat

Ahhoz, hogy a termékeink tökéletesen passzoljanak oda, ahova megálmodta, a burkolóknak és a festőknek is végezniük kell. Most gondolja el, hogy akkor megyünk be, amikor még nincs glettelve a mennyezet vagy ne adj’ Isten, még a burkolók is nyakig fugásan állnak … emiatt pontatlanul mérünk, ami miatt a kiszállított zuhanykabin itt feszül, ott túl tág (vissza kell küldeni), az eredmény tehát költség, idő, bosszúság. 

Semmi probléma nincs azzal, hogyha nem jutott a zuhanykabin teljes magasságába burkolóanyag vagy éppen pont az ablak alá rakná a zuhanykabint. Többféle vízálló festéket is tudunk Önnek ajánlani a helyszíni felmérés során (amire ide kattintva kérhet időpontot, kollégáink pedig 48 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot).

Tipp: ha a tetőablakból rálátnának a zuhanytérre és ez Önt feszélyezi, akkor az ablaküveg kicserélése helyett lehetőség az „intimo” üvegvariáció, amin a tusoló alakja sejlik csak át. 

Radaway Intimo üvegvariáció
Választható Radaway zuhanyüveg: intimo 

Miért válassza még a kollégáinkat? 

Mert egy tetőtéri zuhanykabin beszerelése lehet pepecs munka, mely során nagy zuhanyüvegeket mozgatunk át a lakáson, szóval jól jön a rutin biztonsága. A tetőtéri fürdőt (sok minden más mellett) az teszi izgalmassá, ami kihívássá is: a tetősík. Ha Önnek ismerős ez a kifejezés, akkor szerencsés ember, ha nem akkor hívja a kollégámat.

A tetősík(ok) erősen zavaró tényezők a zuhanyzók és a fürdőkádak környezetének a kialakításában, ugyanis azon túl, hogy a fejünket is zavarhatja a tér lecsapása, úgy a zuhanykabinok és zuhanyajtóknál is komoly fejtőrést okoz a megvalósítás, ugyanis az üveget a tetősíknak megfelelően kell méretre gyártani és a fali konzolokat is ennek megfelelően kell méretre vágni. (Általában „walk-in” pengefalas zuhanyzót vagy egyedi kialakításút választanak, ezt össze tudja rakni a konfigurátorunkban.)

Radaway tetőtéri zuhanykabin beépítése

Itt az egy fokos tévedés is több százezer forintba kerül, és lesz „Jaj, ékkövem!” meg „Én kis fürdőm!” Nem beszélve az „ezt hogyan is kell belerakni” feszegetős-összepattintós szerelésekről, amikor valaki először találkozik egy beszerelési útmutatóval.

Burkolója, vagy vizese vérprofi, de lehet, hogy az évben csak a 4. zuhanyzót építi be éppen – kollégámnak meg csak azon a héten az lesz a 14. beépítése.

A márkaszervizes beszerelés szinte önköltségi áron fut (kiszállási költségek + némi munkadíj, de nem ezeken keresünk sokat, ennél valószínűleg a szaki többet fog elkérni), de érdekünk ez a kis plusz munka, mert egy jól működő, jól kialakított zuhanytér legalább tíz évig kiszolgál egy családot – ha jól szereltük be.

A garanciaoldalunkon 7 beépítési tanácsot olvashat (általános beépítési követelmények), a katalógusban is részletesen segítünk és minden szakemberhez beépítési útmutatóval mehet oda. 

Töltse le az aktuális termékkatalógusunkat!

Katalógus letöltése

Mission Impossible – de nem nekünk!

Emlékszik arra a kifejezésre, hogy „akikre büszkék vagyunk”? Ezt a bekezdést nekik szenteljük, a tetőtéri üvegzuhanykabinoknak, a tetőtéri zuhanyzóknak, az egyedi zuhanykabinoknak, a tetőtéri fürdőszobáknak, zuhanyfülkéknek, zuhanyajtóknak, kádparavánoknak, és sorolhatnánk a végtelenségig. Azoknak, amelyeket olyan lehetetlennek tűnő helyekre kellett nekem és kollégáimnak beszerelni, hogy muszáj volt megörökítenünk mindet.
 

Megmutatjuk 6 lépésben, hogyan dolgozunk, mielőtt álmai fürdőjébe elégedetten besétál

1.    Regisztrál ezen a felületen helyszíni felmérésért, és 2 munkanapon belül keresni fogjuk Önt időpontegyeztetés céljából.
2.    Kimegyünk, és pontosan felmérünk mindent! – Önnek csak meg kell mutatnia, hogy hova szeretné a zuhanykabint, mi pedig szorgosan jegyzetelünk, kérdezünk és felmérünk.
3.    Árajánlatot adunk a határidő megjelölésével. – E-mailben elküldjük Önnek az ajánlatot, amiben részletesen leírjuk, hogy melyik termékünket, milyen konstrukcióban és milyen kedvező áron ajánljuk. 
4.    Itt már szükségünk van az Ön segítségére. Ahhoz, hogy biztonságban megérkezzen Önhöz a termékünk, egy közeli Radaway értékesítési ponton megrendeli az egyedi terméket az árajánlat szerint. Azt javaslom, hogy keresse fel az Önhöz legközelebbi viszonteladónkat (cím szerint keresheti a legközelebbit).
5.    Itt jövünk ismét a képbe, mert elkészítjük az egyedi méretű és kialakítású „pont jó” kabint vagy zuhanyajtót (vagy amit a fürdőszobájába megálmodott, például egy kádparavánt). – Nem feszül a zuhanyüveg, kényelmesen lehet benne hátat mosni és nem fázik benne, miután elzárta a melegvizet.
6.    Beszereljük, és garanciát vállalunk. Szállítástól beszerelésig 2-4 hét is eltelhet, ez függ a típustól és a méretek egyediségétől. Azonban a garancia nálunk 2-3-10 év.

Ha még mindig nem teljesen biztos abban, hogy melyik termékcsaládunkat válassza, akkor látogasson el a Radaway központi zuhanykabin bemutatótermébe vagy az Önhöz legközelebbi viszonteladónkhoz. Itt a még felmerülő kérdéseket tegye fel kollégámnak. Egyeztessen időpontot, és megvalósítsa meg álmai zuhanykabinját!

Megosztom

Tetszett a cikk?

radaway levelsorozat
Ha szeretne tájékozottan és jól dönteni zuhanyzótémában, akkor van egy ingyenes ajánlatunk, amit imádni fog:

Adja meg az e-mail-címét, amelyre elküldhetjük azokat a (csodálatos!) cikkeket, amelyeket még a Zuhanykabin kisokosunkba sem rakunk ki. Ezeket az anyagokat az ínyenceknek tartogatjuk – például Önnek.

Ez is érdekelheti

1/6