A Radaway Központi Bemutatóterembe lépve épp szemben áll egy nem akármilyen Radaway-zuhanykabin: a Bemutatóterem legdrágábbja.

Van, aki megveszi, mert valóban megéri az árát, de nem ezért raktuk kiemelt helyre. Hanem azért, hogy naponta emlékeztessük magunkat, hogy mindig van feljebb, mindig van tovább, mindig ki lehet hozni még többet a zuhanyzásból.

Egy csúcsmodell megalkotásakor a mérnököket megkérik, hogy minden piaci megfontolást és árazási szempontot félretéve alkossanak, ahogy „a csövön kifér”.

Általában a legizgalmasabb újítások így születnek, és ezen fejlesztések olyan könnyedén „csorognak le” a megfizethető zuhanyzómodellekbe, mint az EasyClean vízlepergető üvegről a vízcseppek.

Nézzünk pár ilyen újítást. Hadd vezessem körbe virtuálisan a Radaway 2021-es újdonságai között.

2021. legjobban várt zuhanykabinja: FURO

„A modern ember modern fürdőszobájába.”

A FURO dizájnja annyira modern, hogy sci-fi filmek díszletei közé berakva sem lógna ki. A keretek és alkatrészek minimálisak, és jól elhelyezettek, így hatalmas üvegfelületet kapunk. Az ajtórendszer minden korábbinál lágyabban nyílik. A FURO-ban akkora élmény zuhanyozni, hogy a napi tusolás már-már hobbivá válik.

A legfontosabb újítást az ajtónyitásnál fogja látni (és érezni): a felső görgősávot alsó sávra cserélték, az ajtónyitást ütközésgátló elasztomerek és integrált lassító lágyítja, a görgősoron pedig mintha lebegne az ajtó.

Radaway FURO alsó görgők

Zökkenőmentes görgőrendszer
(kép belülről)

Radaway FURO felső stabilizáló

Felső stailizáló elem,
innovatív lassító betéttel

Ezzel a FURO egyszerre több dolgot elért:

 • minden ajtónyitás élmény (ezt ne nekem higgye el, hanem próbálja ki a Radaway központi bemutatóteremben)
 • a felső görgősáv eltűnésével még légiesebbé vált a zuhanyzó, ráadásul magasabbnak tűnik
 • könnyebb tisztítani (minden alkatrész potenciális „koszcsapda”, ezért fontos, hogy elérhető helyen legyenek – mivel a görgők az ajtó alján és ráadásul kívül vannak, így nem kell nyújtózkodni tisztításkor)
Radaway FURO görgők

Görgők kívülről, levehető takarósapkával

Rozsdamentes, karcálló króm küszöb

Elegáns designfogantyú

Másik fontos újításuk a kapaszkodó és ajtónyitó, amit úgy alakítottunk ki, hogy tökéletes törölközőtartó legyen. Ez egy „eddig miért nem gondolt erre senki” találmány, ami még letisztultabbá teszi a fürdőszobáját (nem kell plusz egy törölközőtartó például a falra).

3 színválasztékkal ostromoljuk meg a lakberendezői szíveket:

 •  arany
 •  fekete
 •  króm

Az én személyes kedvencem a fekete, mert… nos, csak nézze meg ezt a képet:

  FURO Black zuhanykabin galéria (kattintson a további képekért)

  A kitetovált zuhanyfal

  A bemutatótermünk ajtaján belépve rögtön balra egy lézergravírozott zuhanyzót talál. 10-ből 9 ember elámul, végigsimítja, és előveszi a telefonját, hogy lefotózza és megmutassa az ismerőseinek.

  Nem mindennapi dolog, így ha különleges fürdőszobát szeretne, akkor válasszon lézergravírozott zuhanyzóüveget.

  LIGHTHOUSE lézergravír minta

  Világítótorony lézergravír

  A lézergravírozást precíz ( = számítógép által irányított) lézerrel rajzoljuk az üveg külső oldalára, belül marad az EasyClean vízlepergető réteg – az üveg dekoratív, de mégis könnyen tisztítható marad, a minta nem tud lekopni (mert a lézer „belekarcolja” az üveg felszínébe).

  Milyen mintát választhat?

  Akármilyet.

  Választhat előre feltöltött képeink közül, de erősen szorgalmazom, hogy csukja be a szemét, képzelje maga elé a kedvenc képét, és írja meg nekünk (a kép elküldésével együtt), hogy melyik zuhanykabin falára rajzoljuk rá. Van, aki kedvenc versrészletét rakja ki, más kisgyermekének rajzát teszi a zuhanyüvegre, megint más kedvenc háziállatáról készült kedvenc képét emeli a mindennapjaiba azzal, hogy üvegre viszi. Önre bízzuk.

  A megújuló Walk-in

  A walk-in gyönyörűen néz ki: ki ne ámulna el a levegőből aláereszkedő üvegfüggönyön?

  Ám gyakori kérdés, hogy vajon kifröccsen-e belőle a víz. Nos, ez attól függ, hogy ki mekkora svunggal szeret zuhanyozni – valamennyi víz azért kijön. Van, akit ez egyáltalán nem izgat (elvégre a fürdőszobában nyugodtan lehet vizes a padló), de akit mégis, az vehet oldalfalú walk-int, ami megfogja a vizet.

  A Modo New IV új, oldalfalas kivitelével azok is élvezhetik a légies és szabad walk-in zuhanyzást, akik nem akarják teljes mértékben összepacsálni a fürdőt.

  (A walk-in a „besétálós” zuhanyzó, melynek nincs ajtaja.)

  Modo New IV Walk-in zuhanyfal

  Ugyanígy az Euphoria Walk-in VI is elérhető oldalüveggel.

  Radaway Euphoria Walk-in VI zuhanyfal

  A Modo New II zuhanykabin törölközőtartós változata tökéletes azoknak, akik nem szeretnének külön törölközőtartót felszerelni a fürdőszoba falára – mert így a pengefal kap egy tartót.

  A Furo Walk-in igazi „kettő az egyben”: oldalfal helyett szinte egy teljes ajtót kapott, ami kinyitva pengefalú walk-in, becsukva jóval zártabb a vízkifolyás szempontjából. Ne a zuhanyzója döntse el, hogy ma épp hogyan szeretne zuhanyozni, hanem Ön.

  FURO Wak-in zuhanyfal galéria króm, fekete és arany színben
  (kattintson a további képekért)

  Kápráztató reggel és este!

  Arany. Mert van, amikor az ember úgy dönt, hogy megérdemli azt, hogy a
  legszürkébb esős napjait is ragyogó fürdőszobában indítsa. Az Essenza Pro Gold  Walk-in zuhanykabinjai pont ilyenek.

  Nem a pénztárca, hanem az ízlés dönt: új zuhanytálcaszín

  Ön sem szereti, ha a színválasztékból pont azok a darabok felárasak, amiket kinézett magának. Ezért nálunk a KIOS és a TEOS műmárvány zuhanytálcák esetében a színválasztás felármentes.

  A KIOS F zuhanytálcákat a fekete, szürke és fehér színben.

  Radaway Kios F szögletes zuhanytálca fehér

  Kios F szögletes zuhanytálca fehér

  Radaway Kios F szögletes zuhanytálca szürke

  Kios F szögletes zuhanytálca szürke

  Radaway Kios F szögletes zuhanytálca fekete

  Kios F szögletes zuhanytálca fekete

  Tudjuk, hogy sok vevőnk nem „csak úgy megvesz valamit” a fürdőszobájába, hanem lakberendezői szemmel (vagy épp lakberendező segítségét kérve) összehangolja a színeket, megálmodja a kialakítást és harmóniára törekszik. A beige zuhanytálca még több lehetőséget ad.

  A zuhanytálcáink mindegyike csúszásgátlós felülettel érkezik, a szifont és a díszrácsot pedig ajándékba kapja.

  Rácsodálkozni a rácsokra: új Factory és Frame üvegek

  A rácsozott üvegeket 3 okból imádjuk:

  1. Menők
  2. Tartósak
  3. A „rácsokkal” nem kell külön bíbelődni, a sarkaikat nem kell külön takarítani

  A tartósságot úgy érjük el, hogy a tartós fekete kerámiafestéket az üveg edzése során ráégetjük a felszínére – ezáltal az üveg felszínére ráég és kikeményedik a festék (ergo amikor takarítja, nem kopik le), de az üvegfelület sima marad.

   Tartós fekete kerámia festék az üveg külső felületén

   Fémráccsal szerelt zuhanykabin

   Ez azért fontos, mert ha fémrácsokat szerelnek az üvegre, az tucatnyi kitakaríthatatlan „koszcsapda” sarkot hoz létre – körülményes és idegesítő kitakarítani, és akármilyen ügyesen takarít, a sarkok valamennyire mindig koszosak maradnak. Ezért ráégetett festéssel dolgozunk, mert ez tartós, könnyen takarítható az egész üvegfelület és szerintem szebb is.

   A Modo New I és II zuhanykabinokhoz immár 140-150-160 cm-es szélességben is kérheti (a korábbi maximum 130 centis mellé).

    Modo New Black II Frame

    Modo New Black II Frame akár 160 cm-ig

    Másik újdonság, hogy az üvegezés immár lehet barna és grafitszínű, illetve tükörüveg is.

    Frame / Barna

    Frame / Grafit

    Frame / Mirror

    Factory / Barna

    Factory / Grafit

    Factory / Mirror

    Valóban elegáns aranyozott zuhanyzók

    Bevallom, féltünk az aranyozott zuhanyzócsalád tervezésekor, mert az aranyszínnel nehéz dolgozni: rakd rossz helyre, használj túl sokat és a végeredmény vásári bizsu.

    A Radaway mindig is a csúcsminőségű zuhanyzásról szólt. Ezért a legújabb IDEA kabinok a megszokott króm és fekete kivitelek mellett arany színben (Idea Gold) is elérhetőek lettek. Egyszerű, egyenes keretek leheletfinom aranyozással – pont, amennyi kell. Nem flancol, nem ízléstelenül magamutogató, hanem végtelenül elegáns. Pont, mint a vásárlóköre.

      IDE Gold arany zuhanykabin, zuhanyajtó galéria 
      (kattintson a további képekért)

      Radaway Idea Gold DWJ részlet

      Láthatatlan mechanizmus

      Radaway Idea Gold DWJ részlet

      Tartós, erős szerkezet

      Radaway Idea Gold DWJ részlet

      Speciális csúszka biztosítja
      az ajtók csendes nyílását

      A hitviták vége: új Idea kádparaván

      Fürdés vagy zuhanyzás? Mindkét táborban vannak szenvedélyes hívők, és egy építkezésnél vagy felújításnál kellemetlen, ha nem tudják a felek eldönteni, hogy fürdőkád legyen vagy zuhanyzó.

      De miért kéne eldönteni?

      Az Idea új kádparavánja úgy néz ki, mint egy teljes értékű zuhanyzó (mert lelke mélyén az is), így megmarad a kád, de lesz zuhanyzó is.

      Nézze csak meg a képen: ez nem a „na jó, kapsz valami zuhanyzónak látszó valamit (rosszabb estben egy függönyt)” szintű megoldás, hanem a kád és zuhanyzó tökéletes szerelemgyereke.

      Radway Idea PN DWD kádparaván

      Idea PN DWD zárt kádparaván

      Radaway Idea Black PN DWD fekete kádparaván

      Idea Black PN DWD fekete, zárt kádparaván

      Élőben még szebb

      A cikkben szereplő újdonságokat nagy örömmel megmutatnám Önnek élőben is – és ha már itt van, akkor segítünk a választásban is.

      Látogasson el a Radaway központi bemutatótermébe, és találja meg álmai zuhanykabinját. Ebben mi segítünk.

       Radaway bemutatóterem
       Bemutatóterem_panoráma kép