-15% AKCIÓ MINDEN WALK-IN ZUHANYFALRA ÉS A KIEMELT MŰMÁRVÁNY ZUHANYTÁLCÁKRA 🕑 ÉRDEKEL A KEDVEZMÉNY

Címlap / Zuhanykabin kisokos / Vásárlási útmutatók és tanácsok

Mennyit hoz vissza 10 év alatt egy jó ár-érték arányú Radaway zuhanyzó? (Kiszámoltuk!)

Radaway spórolás.

Dörzsölt értékesítők mondják: ez a termék igazából befektetés (és nem költség).

Nem vagyok dörzsölt értékesítő.

Zuhanyzókkal foglalkozom és tudom, mi jó, mi nem az. És a Radaway 2002-es alapítása óta sok víz lefolyt a zuhanytálcáink ajándék szifonjain (!), van 2 évtizednyi adatunk arról, hogy mennyi megtakarítást jelent a jó zuhanyzóválasztás.

Példaszámításaim hamar elavulnak majd, de a tanulság időtlen: a jó zuhanyzó hosszú távon pénztárcabarát döntés.

A mobiltelefonja drágább, mint a zuhanyzója?

Mostanság a 600 000 forintos árakat úgy viszik át a legújabb csúcsmobilok, mint világbajnok magasugró a lécet.

Ha a bemutatótermünkbe jön, a kollégám vakarni fogja kicsit a fejét (a sajátját, nem az Önét), hogy mutasson egy olyan zuhanyzót, ami ennél többe kerül.(Nyugalom, találni fogunk luxuszuhanyzókat.)

Na és meddig használ egy telefont, mire leváltja az új modellre? 1-2 évig?

Ezzel szemben a zuhanyzó évtizedekre szól és a jó minőségű tisztálkodásunk minimum olyan fontos, mint a telefonunk modellje. (Szerintem fontosabb.)

Megtakarítási lehetőség #1: A Radaway zuhanyzók üvege tovább marad foltmentes

A csapvíz hoz magával oldott ásványokat is (valamennyi még a lágyított és/vagy szűrt vízben is marad), ezzel semmi gond, ez a Vízművek ajándéka.

Viszont ha a víz elpárolog, az ásványok ott maradnak és talán azt a téves elképzelést is a fejükbe veszik, hogy remek ötlet volna cseppköveket képezni az Ön zuhanyzóüvegén. (Ekkor jelennek meg a foltok.)

Ha a foltokat hagyja elkanászodni, vízkövesedni kezd a zuhanyzóüveg, a csaptelep, a tálca sarka és minden olyan felület, ami sok vizet kap. A kövesedéseket már csak vízkőoldóval tudja leszedni (vagy súlyos esetben le kell kapargatni).

A megoldásunk vegyszermentes, fizikai és nagyszerű: a Radaway zuhanyzóüvegét EasyClean vízlepergető réteggel kapja meg. Ez a réteg az üveg mikroszkopikus egyenetlenségeit elsimítja és enyhén víztaszítóvá teszi az üvegfelületet – így az üveg szinte „ledobja magáról” a vizet, alig néhány csepp marad tusolás után.

Eredmény: foltmentesebb száradás.

EasyClean bevonat

EasyClean bevonat előnyei

Ezt a felületet félévente-évente újíthatja meg egy tőlünk kapható Glass Protectorral (egy flakon 3-4 évre elég, 10 év alatt elfogy mondjuk 3, ami így 25 500 Ft). Ha bármi folt az üvegen maradna, konyharuhával lehúzza vegyszer nélkül – tapasztalatunk, hogy az EasyClean vízlepergető réteggel bevont üveget még évtizedes használat után sem kell vízkőtleníteni.

Viszont ha ilyen bevonat nélküli zuhanyzót választ (a Radawaynél ez nem lehetséges, mert minden üvegünk vízlepergető), akkor félévente már zavarja az ember szemét a junior cseppkőbarlang. Veszünk hát egy fél literes citromsavas vízkőoldót (1550 Ft) és egy 2 db-os bio mosogatószivacsot (ez 490 Ft), ez 1 alapos vízkőtlenítés során elfogy. 10 év alatt 40 800 Ft költség – na meg a plusz cécó vele, ami beárazhatatlan.

A Radaway 15 300 Ft megtakarításnál jár.

(Az EasyClean másik előnye, hogy kevesebb tisztítószerrel takarítható az üveg. Ezt nem számoljuk bele.)

Megtakarítási lehetőség #2: A Radaway kevesebb „koszcsapdával” jön, így tisztább marad

,,A puding próbája az evés, mérnöki tervé pedig az élettartam: 10 év alatt derül ki, hogy bizony, a tervrajzon jó ötletnek tűnő görgősor és a pici zegzugos profilozás gyűjti a koszt, szivaccsal vagy ronggyal elérhetetlen és az ajtó ki sem emelhető.

Szerintünk a prémium zuhanyzó őrizze üdeségét. Azt a pici koszt, amit mégis összegyűjt, könnyen dobja le magáról (= legyen könnyű takarítani).

Ezért a Radaway legújabb modelljeiben fontos újításokat talál:

  • A görgős kabinok profiljának a teteje „L” alakú, így a víz le és ki tud róla folyni,
  • A görgő nem „nagyjából” illeszkedik a görgősávba, hanem jobb tervvel és pontosabb anyagmunkálással „mintha a görgő köré öntöttük volna” finomsággal körbeöleljük a görgőket – ezáltal az ajtó halkabb, lágyabb suhanású, no és a víz sem folyik be, a koszt is ledobja magáról a felület, mert a görgő fizikailag rendszeresen terheli a felületet,
Profil görgő
  • az ajtó kiemelhető egy mozdulattal, amire csak rá kell érezni (ezt a bemutatóteremben megmutatjuk: egyszer „megvan” a mozdulat és onnantól álmából fölverve is),
Kiakasztható zuhanyajtó
  • díszlécezés helyett tartós kerámiafesték (a díszléc idővel leválik, addig pedig a sarkában gyűjti a… hát mindent, ami arra jár – a kerámiafestékkel készített Hypnotic éjfekete sorozat nevéhez hűen hipnotikus hatással hívogatja Önt, hogy nézze meg, próbálja ki, vigye haza)
Kerámia festék
Tartós fekete kerámia festék az üveg külső felületén
Díszléces megoldás

Mindezek elsőre olyasminek tűnnek, ami a zuhanyzófanatikusokat és a mérnököket tartja lázban, de egy laikus vevő meg „jó-jó” bólogat rá.
Tényleg fontos innovációk ezek?

Képzelje el velem azt, hogy a zuhanyzója a vizet, szappant, szőrszálakat, port és vízkövet gyűjti, gyűjti… és gyűjti. A görgősáv alattrégi zuhanyzások emlékei őrződnek, piszokpáncéllá merevedik a múlt, de az ember próbálja nem észrevenni. Lelkünk mélyén tudjuk, hogy ezt majd valamikor ki kell takarítanunk.

Ha a lakását kiadja (Airbnb vagy hosszú táv), akkor minden bérlő után takarít, magánlakásban mondjuk 2 évente rávesszük magunkat a zuhanyzó mélytakarítására. Eszközünk legyen egy univerzális zsíroldó (1699 Ft), a szivacsot már megvettük korábban, 10 év alatt került ez 8495 Ft-ba, plusz az idegrendszerünkbe. Jómagam mélytisztítottam már ki zuhanyzót és higgye el nekem: nem vágyom rá többször.

Ön abban a szerencsés helyzetben van, hogy egy jó döntéssel a fönti fontos innovációkat hazaviszi a modern Radaway zuhanyzójával, aztán nincs vele gond: kevesebb kosz gyűlik, az ajtó kiemelhető, minden felület egy törlőronggyal tisztává tehető.

A Radaway már 23 795 Ft megtakarításnál jár.

Megtakarítási lehetőség #3: Burkolatbontás nélkül berakható zuhanytálcák

A burkolható zuhanytálca vagy épp a beépíthető műmárvány csodák (itt egy cikk, melyet szeretni fog) egyaránt tökéletes belső lejtéssel érkeznek, így a burkoló dolga előkészítés során annyi, hogy legyen egy vízszintes fogadófelület, mert így már nem kell vízszintezni, a tálca „gyárilag hozza” a vízszintes peremet a belső szükséges lejtéssel a lefolyó irányába.

Miért fontos ez?

Azt gondolnánk, hogy a lejtésproblémás épített, burkolatból kialakított zuhanyzóban megálló kis víztócsával együtt tudunk élni, majd megszokjuk. De a gond nem csak esztétikai: hiába vízzáró a fuga, a csempe és az illesztés, egyiket sem arra tervezték, hogy napjában többször álljon rajta a víz órákig (amíg föl nem szárad). Egy idő után – amely legyen mondjuk 4 év – elkezd a hajszálrepedésekben szivárogni először lassan, aztán gyorsabban. A padló és a fal felvizesedik, emiatt bepenészedik… kettőt pislog és már láthatóan színeződik fürdője – ezt már muszáj gyógyítani, mert látvány sem egészséges és a penész spórái károsak az egészségre.

Mennyibe kerül kiszerelni a zuhanyzót, vakolatot leverni, falat kiszárítani, újravakolni, szigetelni, újraszerelni? Szakifüggő az ajánlat, de egy 500 000 Ft-ot becsülhetünk rá anyaggal és mindennel (lehet, hogy keveset is mondtam).

Ennek a problémakörnek még a lehetőségét is segítünk elkerülni azzal, hogy a Radaway zuhanytálcái gyárilag jól lejtenek – helyesen kell beépíteni és szevaszt mondunk a víznek (mert lefolyik).

523 795 Ft előnyben jár a Radaway.

Megtakarítási lehetőség #4: Legkönnyebb azt a dugulást elhárítani, amely ki sem alakul

„Mindenhol hajszálak!”

Ez is megoldandó feladat: a lefolyóknál figyelnünk kell arra, hogy minél nagyobb vízáteresztéssel vigye el a vizet, a lejtésük jó legyen, a takarófedél ne rozsdásodjon, a szifon akadályozza meg a víz visszafolyását és legyen rajta bűzzáró is. Ez a kombó így együtt azt jelenti, hogy gyakrabban lát napfogyatkozást, mint Radaway-eldugulást. 10 évre számolok egy 750 ml-es duguláselhárító vegyszert, ez 1619 Ft a cikk írásakor.

Ha a lefolyó „nem bírja”, mert a szifon olcsó, a lejtés tessék-lássék, a vízáteresztés meg olyan, amilyen, akkor azért évente 1 üveg duguláselhárítót megiszik a csőrendszer – glugy-gluggy, le is folyt 16 190 Ft. Gyors matekozás után látjuk: 538 366 Ft előny a Radawaynél.

(A Radaway zuhanytálcákhoz ajándékba kapja a szifont. Nálunk nincsenek rejtett költségek.)

Ajándék szifon.

Megtakarítási lehetőség #5: Használja ki az élettartamot

Jómagam egy olcsó áruházi fűnyírón tanultam meg a leckét, hogy élettartamra kell számítani a vételárat.

Hazavittem boldogan a gépet és örültem, hogy milyen jó vásárt csináltam: töredékébe került, mint egy „rendes” fűnyíró.

Két nyarat sem bírt végig.

Van egy ismert mondás, ami jól leírja a helyzetet:
„Az olcsónak hitt termék vásárlásából származó öröm rövidebb ideig tart, mint a csalódást okozó fájdalom.” 

Ha kiszámolom, az olcsó (de nem tartós) modellel sokkal drágábban jöttem ki, mintha eredetileg megveszem azt a prémium darabot, ami viszont bírja.

A Radaway zuhanyzói garanciabajnokok és híresen jól szervizelhetők – így minimum 10 évig ezek működő zuhanyzók maradnak. Bírják a strapát, bírják a zuhanyzást.

10 év garancia piktogram.
A Radaway garantálja a pótalkatrészek elérhetőségét
egy adott zuhanykabin-modell
gyártásának megszűnésétől számított 10 évig!

Zuhanyzóink garanciáiról itt olvashat.

Megnézem egy oldalon a legolcsóbb zuhanykabint: 70 800 Ft. Vegyük úgy, hogy ez a teljes költségem (nincs szállítási díj, nincs beüzemelés) és azért kell pluszban erre költenem, mert az eredetileg választott zuhanyzó nem bírta 10 évig.

609 166 Ft a Radaway előnye.

Megtakarítási lehetőség #6: Gyorsabban takarítható szobák síkzsanérral

Az egyik oldalról üvegsíkba süllyesztettük a zsanért – így síkzsanérrá vált.

„Milyen jópofa ötlet”, gondolhatnánk elsőre, de ó, nemcsak az esztétikumra mentünk rá.

  • feleannyi kiálló felülete van, tehát kevesebb elemet kell takarítani,
  • az üveg egyik oldala egészében végighúzható vízlehúzóval (nem akad el a zsanérban),
  • ezáltal a takarítás egyszerűbb és gyorsabb.
síkzsanér

Na de egy hotelben… ha csak 3 perccel gyorsabb a takarítás szobánként (mert nem kell plusz 1 zsanért törölgetni), az már egy 40 szobás szállóban is 2 óra nyereséget jelent egy takarítási cikluson.

Takarítás.

 Ha Ön panzió, vagy hoteltulajdonos, akkor már fejben szorozza is fel, hogy ezzel takarítói mennyi pénzt és időt takarítanak meg. Az már csak tusfürdőhab a zuhanyzóüvegen, hogy vendégei a piac valószínűleg leggyönyörűbb zuhanyzóiban tusolhatnak.

Megtakarítási lehetőség #7: Pici, de összeadódó költségek

Ön nem gondol az alábbi költségekre vásárláskor – de mi igen. Az a dolgunk, hogy tudjuk.

És mire fölmerülhetne bármelyik probléma, addigra már rég megoldottuk.

  • Külföldről hozott alkatrész: szállítási költség, vám, postai hercehurca. Kinek kell ez? Önnek tuti nem. A Radaway esetén óriási raktárunk van, a pótalkatrész mindig az országban van.
  • Ha nincs alkatrész a zuhanyzóhoz, de egyébként épp kiesett a görgő és használhatatlan? Akkor az egy zuhanyzócserét jelent, ami annyi, amennyi (olcsón megúszva 70 800, de ilyen kaland után Ön TUTI, HOGY nem a legolcsóbbat fogja venni). A Radaway minden modelljéhez kivezetéstől számított 10 év alkatrészgaranciát ad – tehát ha egy zuhanyzót 15 év múlva kivezetnek a polcról, onnantól +10 évig lesz hozzá alkatrész (e példában mától számolva 25 évig).
  • Ha kiadja a lakását és az ócska zuhanyzót a használat miatt „lelakják”, akkor jó kör lesz kitalálni, hogy ezt ki fizesse (kaucióból levonja-e vagy sem), ki intézze, intézésig ne adja ki a lakást stb. Arról nem is beszélve, hogy ha luxuslakást szerel föl, akkor érdemes a Radaway prémium modelljeit választani, így minden hónapban jön a magasabb bérleti díj (ha egy Furo várja a bérlőt, könnyebben bólint rá a magasabb összegre).

Az idegeskedést, plusz utánajárást, takarítással töltött időket nem lehet beárazni, de azt is hozzákönyvelhetjük.

Akárhogy is: azért merem azt mondani, hogy a Radaway zuhanyzók hosszú távon pénzt spórolnak Önnek, mert egyrészt láthatja, hogy így van (ezt számoltuk végig), másrészt a bemutatóteremben sétálva, zuhanyajtókat nyitogatva elfogja Önt az érzés:

„Nahát, ezek a zuhanyzók tényleg szeretettel, gondoskodással, okos mérnöki precizitással, mesteri türelemmel készültek”.

Látja, érzi, tapintja, amikor valami össze van rakva.

Várom szeretettel a Radaway Központi bemutatótermünkben (a látogatás természetesen ingyenes). Ha gondolja, foglaljon időpontot, mert akkor számítunk az érkezésére és soron kívül kiszolgáljuk.

 

A cikkben említett árak a 2023. tavaszán érvényes adatokon alapulnak. Az árak tájékoztató jellegűek, és nem biztos, hogy aktuálisak. 

Megosztom

Tetszett a cikk?

radaway levelsorozat
Ha szeretne tájékozottan és jól dönteni zuhanyzótémában, akkor van egy ingyenes ajánlatunk, amit imádni fog:

Adja meg az e-mail-címét, amelyre elküldhetjük azokat a (csodálatos!) cikkeket, amelyeket még a Zuhanykabin kisokosunkba sem rakunk ki. Ezeket az anyagokat az ínyenceknek tartogatjuk – például Önnek.

Ez is érdekelheti

1/6