Sokat ígér a FURO már a szlogenjével is: a „modern ember modern fürdőszobájába” való csúcszuhanyzó.

Van emögött tartalom is, vagy ez csak egy jól hangzó marketingduma? Vajon miért lett 2021. talán legjobban várt zuhanyzóújdonsága a FURO?

Kérem, adjon 10 percet, hogy megmutathassam, hogy a lelkesedés valós: a FURO tényleg jelenleg az egyik legjobb zuhanyzócsalád, amit a piacon kaphat. 

Sci-fi-be illő látvány a fürdőben

A FURO zuhanyzói mintha színüvegből készült kis ékszerként ragyognának.

Második ránézésre már látjuk a támasztórudat, ajtónyitót, alsó görgősort, de a zuhanyzó még így is magasabbnak tűnik és az üveg dominál.

 

Ezt a letisztult formát okos újításokkal érte el a Radaway:

 • a hagyományosan felülre rakott görgősávot alsó görgőkre cserélték,
 • többféle támasztórúd közül választhat (erről lejjebb olvashat),
 • a „gépészetet” (pl. az alsó görgőket) dekoratív takarósapka rejti el és acélküszöb irányítja.

Tekintse meg a részletfotókat – Kattintson a képre

Nincs „agyonprofilozva”, nem lógnak minden sarokból stabilizálórudak, nem bontja meg az üveget a sok alkatrész. Szerintünk fontos, hogy a zuhanyzó a lehető legszebb legyen (elvégre élményzuhanyzásban utazunk), a Furo pedig kitett magáért.

A zuhanyzó megjelenését azért tartjuk futurisztikusnak, mert letisztultsága és minimalizmusa illeszkedik abba a képbe, ahogy a jövőt elképzeljük. A FURO kiválóan megragadta azt, amit a zuhanyzásról 2021-ben tud az emberiség – és szerintem időtlenné tette. Természetesen a trendeket nem jósolhatom meg, de úgy hiszem, hogy a most megvásárolt FURO zuhanyzója 10 év múlva is versenyképesen modern kinézetű marad – senki nem mondhatja majd, hogy a múltból itt felejtett régi zuhanyzója van.

Zökkenőmentes ajtónyitás
több ezer tusolás után is

Tudja, mit utálok igazán a kommersz zuhanyzókban? Azt, ahogyan az ajtó mozgó alkatrészeiben fáradni kezd az anyag és kilazul a szerkezet… emiatt minden nyitáskor-csukáskor zörög és rázkódik a zuhanyzó. Az hagyján, hogy minden zuhanyzáskor azon bosszankodik, hogy vajon mikor esik szét az az olcsó vacak – de talán van olyan hangos, hogy a még alvó családtagok fölébrednek tőle.

Na ezt a bosszúságot tegyük zárójelbe és felejtsük el, mert ilyen a FURO-nál nincs.

 • Az alsó görgősáv eleve stabilabb (mert a 8 mm vastag ajtó súlya is besegít a stabilizálásban), a rozsdamentes acélsínen úgy suhan, mint az álom (zökkenőmentes!).
 • A heves ajtónyitást és túlfutást a beépített lassító fékezi meg az ajtóút végén.
 • És a sínbe integrált ütközésgátló elasztomerek biztosítják azt, hogy a sokezredik ajtónyitás is lágy maradjon.
Furo-Walk-in_zuhanyfal

Karcolásoknak ellenálló
króm küszöb

Radaway FURO felső stabilizáló

Felső stabilizálóelem,
innovatív lassító betéttel

Radaway FURO felső stabilizáló

Küszöbre integrált
hatékony ütközésgátló

A végeredmény olyan finom ajtónyitást ad, amihez foghatót több mint 20 év zuhanyzóforgalmazás alatt sem tapasztaltunk még. Amikor az első FURO-darabok megjöttek a bemutatótermünkbe, már-már hipnotizált ámulatban nyitottuk-csuktuk az ajtót hosszú percekig.

Tudja, vannak azok a termékek, melyeknek a megvásárlás utáni pár napig örül, utána belesimulnak a hétköznapokba. A FURO zuhanyajtajának lágy nyitása viszont még évek múlva is emlékezteti arra, hogy Ön nem akármilyen zuhanyzót választott, hanem az egyik legjobbat.

„Melyik színt szereted a legjobban?”

A tökéletes zuhanyzás része az is, hogy a választott zuhanyzó színben és felépítésben harmonizáljon a megálmodott fürdőszobai dekorokkal.

Mi nem hiszünk a „majdnem jóban”.

Ezért a FURO 3 színben is elérhető.

Króm

Króm. Visszafogott ezüstje majdnem minden fürdőstílushoz illeszkedik, mégsem szürkül bele a háttérbe. Elegáns választás, ami jól megy a króm szerelvényekhez.

Arany

Arany. A RADAWAY dizájnerei megcsinálták a „majdnem lehetetlent”: olyan aranyozott zuhanykabint terveztek, amelyek minden ragyogásuk ellenére is stílusosak maradtak. Merész, merész, de nem ez a legmerészebb választás.

Arany

Fekete. Mert ez a legmerészebb. A „hypnotic” feketéje erős jelenlétet ad zuhanyzójának. (Nekem ez a kedvencem.)

Nézze meg a galériát! – Kattintson a képre

Melyik kialakításba szeret bele?

A FURO minden zuhanykabin formával elérhető, ezért segítünk a választásban.

Walk in – a leglégiesebb és talán legmodernebb választás (a walk-in kialakítás egy oldalról nyitott, így ajtónyitás nélkül sétálhat be a megnövelhető zuhanytérbe)

Zuhanykabin (KDJ, KDJ RH, KDD modellek) – ha sarokba tenné a zuhanyzót, akkor ezt ajánljuk (zuhanykabinnak számít a kialakítás, amelynek legalább 2 oldala üveg – a többi oldal épített)

Kádparaván (PND II) – ha a családban fontos az, hogy fürdeni és zuhanyozni is lehessen (akár mert kicsi gyerekek vannak, akár mert valaki nehezebben mozog, akár mert párja zuhanyozni, ön pedig fürdeni szeret), akkor a kádra szerelhető paravánnal teljes értékű zuhanyzót kaphat és aznapi hangulatától függően eldöntheti, hogy fürdeni vagy zuhanyozni szeretne-e.

Mindegyik kialakítással ugyanazt a minőséget kapja – válasszon funkcionalitás és ízlés szerint.

A FURO varázslata leleplezve

Engedjen meg pár bekezdésnyi „szakmázást” egy olyan zuhanyzóalkatrészről, amiről kevés szó esik: a kitámasztás.

A FURO támasztórúdja 1 ponton csatlakozik a falhoz, onnan kinyúlva 1 vagy 2 ponton (kialakítástól függ) egy aprócska stabilizálóval megfogja az üveget. Ezzel éri el azt, hogy a zuhanyzó üvege mintha az égbe nyúlna – nincs peremmel vagy más alkatrésszel lefojtva az üveg teteje.

Nézze meg a FURO DWJ zuhanyajtót szemből: csak a fölső stabilizálót látja, azon kívül az üveg felső része szabad maradt.

A Furo támasztékfajták:

 • Kereszt (vagy a falra merőleges) – a KDJ, DWJ (lásd a képen) és Walk-in kialakításoknál.
Radaway FURO támaszték KDJ, DWJ, Walk-in
 • 45 fokos – KDD, DWD és PND II zuhanymodelleknél.
Radaway FURO támaszték 45_
 • Párhuzamos támaszték (mely az üveg mögött pár centivel, rá párhuzamosan szalad végig) – 140cm-nél nagyobb KDJ és DWJ modelleknél így is szerelhető olyan esetekben, ha például egy ablak, vagy egy fejzuhany akadályozná a kabin normál merevíthetőségét.
Radaway Furo merevítő ablaknál

Támasztékfajták felár nélkül!!

 • Ha a zuhanyzójába nagyobb méretű fejzuhanyt, vagy masszázspanelt álmodott meg akkor előfordulhat, hogy a „gyári” keresztmerevítő helye kisebb méretű kabinoknál zavaró helyen lehet. Ebben az esetben az ajtóra merőleges rögzítés helyett rézsútos, 45 fokos támasztó rudat kérhet a DWJ és a Walk In változatoknál 140cm-ig.
Radaway Furo Walk-In merevítő

140 cm felett pedig már lesz akkora a zuhanytér, hogy a keresztmerevítő biztos nem fog gondot jelenteni egy nagyobb fejzuhany esetében sem. 140 cm felett az üvegek méretei és súlyai miatt már nem is kérhető a 45 fokos rögzítés.

A stabilitás miatt csak a keresztmerevítős megoldás áll a rendelkezésre.

 • A másik ilyen Jolly-joker lehetőség a PND II kádparavánnál van, mert ott a rézsútos megoldás a „gyári” megoldás egészen 140 cm-ig. Ugyanakkor a 45 fokos támasztórúd helyett 140 cm-ig kérhet a paraván üvegére merőleges támasztórudat. (185 cm-es embermagasságig ajánljuk) 140 cm-től a PND II kádparaván már csak a keresztmerevítős megoldással megvásárolható.
Radaway-FURO-PND-kádparaván-merevítés-variáció_

Ezek a kedvenc extráink

Törölközőtartóval egybekötött fogantyú. A FURO egyik újítása, hogy a designfogantyú (500 mm-es függőleges) és a körfogantyú mellé kérhet olyat, amely egyben tökéletes törölközőtartó is. Így nem kell külön tartót felszerelnie vagy a zuhanykabin falára földobnia a törcsit, hanem kényelmesen eléri az ajtóról – ráadásul törölközője száraz marad.

Radaway Furo törölközőtartóval

Törölközőtartós fogantyú

Lézergravírozás. Érdemes lézergravírozott zuhanyüveget választani még most, mielőtt divattá válik. (Van rá esély.) Néhány alapértelmezett képből választhat, de szerintem az igazi erejét az egyediesíthetőség adja: küldjön el nekünk akármilyen képet és mi lézerrel felvisszük a zuhanykabinra. Ez lehet vers, prózarészlet, gyermekrajz, fotó, grafika, a csemperajzok folytatása – akármi.

Lézergravírozott képeinket itt tudja megtekinteni.

Kérje egyedi üveggel. A FURO zuhanyzócsaládot kérheti üvegvariációkkal. A Grafitüveg és Barna „csak” színezi, a Mirror nevéhez híven tükörüvegből készül, az UltraClear üveg az alacsony vasoxidtartalma miatt még jobb fényáteresztő és még tisztább üveg. 

Építsen saját zuhanyzót. Ön az az ember, akinél a fürdőszoba kialakítás egyedi mind méretben és formában is? Zuhanykabinját legyártjuk egyedi méretben, vagy kialakításban. Ide kattintva eléri a tervezőprogramunkat, amellyel egyedi zuhanykabint állíthat össze (melyre egyedi ajánlatot kap).

Ha úgy kényelmesebb, akkor írjon a bemutatoterem@metahungary.hu címre vagy hívjon minket a +36 1 280 25 27-as számon.

(A központi bemutatóteremben nincs értékesítés, csak szaktanácsadás, ezért teljesen díj- és kötelezettségmentesen látogathatja).

Cikksorozatunk további részei is várják önt.

Kérje további inspiráló és szakértői cikkeinket a zuhanykabin témában. Adja meg e-mail címét, hogy további hasznos tartalmakat küldhessünk Önnek.