A csúszásmentes fürdőszoba egyik sarkalatos kérdése, hogy ne jusson ki a nyílóajtós zuhanykabinból a fürdés során felhasznált víz. A titoknak három főbb összetevője van és ezek egyike az emelőmechanikás zsanér, ami nyíláskor finoman megemeli, míg az ajtó becsukásakor a küszöb mögé ülteti az ajtót. Hogy ez miért is fontos, máris elmondjuk! 

A nyílóajtós kabinok szentháromsága

Annak érdekében, hogy a fürdőszoba padlóján ne álljon a fürdést követően kicsikre és nagyokra egyaránt veszélyes tócsákban a víz, a Radaway három, egymást tökéletesen kiegészítő innovációval veszi fel a harcot.

Ezek egyike az összes zuhanykabinajtó esetében felár nélküli alapfelszerelésnek számító emelőmechanikás zsanér, ami gyakorlatilag a zuhanykabinajtó tökéletesen szigetelő záródásáért, valamint a súrlódásmentes nyitásáért felel. Ráadásul külön pozitívuma, hogy az emelő mechanikás technológia még az oszlopzsanérok esetében is elérhetők, így még változatosabb palettáról válogathat.

Mechanikus ajtóemelő zsanér.

Mechanikus ajtóemelő zsanér.

Mechanikus ajtóemelő zsanér.

Emelőmechanikás zsanér videó galéria

Mivel a Radaway nyílóajtós kabinjainak nincsen alul-felül kerete, ezért a másik sarkalatos pont a vízbiztosság terén az üvegajtó alján helyet kapott alsó vízvető. Ez egy puha, vékony szilikoncsík, amelynek szintén a maximális szigetelés a célja. A siker harmadik hozzávalója pedig a vízáramlást gátló krómküszöb, ami a zuhanykabinon belül tartja a vizet.

Krómküszöb

Az ajtó alján lévő vízvető

Hogyan működik az emelőmechanikás zsanér?

A technológiának köszönhetően a zuhanykabinajtó kinyitásakor az emelőmechanikás zsanérok mintegy 4-5 mm-es magasságban megemelik az üvegajtót. Ez azért fontos szempont, mert ennek köszönhetően az ajtó alján lévő szilikoncsík nem érintkezik a földdel, így kopni sem fog olyan mértékben, mintha minden egyes nyitásnál és zárásnál a földön húznánk végig az ajtót.

 

Ráadásul a króm küszöb nélkül ezek az alsó vízvetők jelentős mértékben átengednék a vizet maguknak, főleg a kopás miatt. Az emelőmechanikás zsanérok további nagy előnye, hogy az üvegajtó záródásakor egyenesen a vízáramlásgátló küszöb mögé ültetik be a zuhanykabinajtót, így téve teljessé annak vízzárását.

Ez az innovatív megoldás a Radaway-nél a kezdetek óta felár nélkül elérhető funkció elérhető, így bátran ajánljuk Önnek a keretnélküli nyílóajtós termékeinket.

Válasszon jól megtervezett, tartós zuhanykabin technológiát és tegye a lehető legbiztonságosabbá velünk a fürdőszobáját!

Cikksorozatunk további részei is várják önt.

Kérje további inspiráló és szakértői cikkeinket a zuhanykabin témában. Adja meg e-mail címét, hogy további hasznos tartalmakat küldhessünk Önnek.