-15% AKCIÓ MINDEN WALK-IN ZUHANYFALRA ÉS A KIEMELT MŰMÁRVÁNY ZUHANYTÁLCÁKRA 🕑 ÉRDEKEL A KEDVEZMÉNY

Címlap / Zuhanykabin kisokos / Vásárlási útmutatók és tanácsok

Hogyan válassza ki a tökéletes zuhanyzót? (+ ellenőrzőlista, amit a fürdőszobaszalonba magával vihet)

Radaway zuhanykabin választó

Ön egy 10-es skálán mennyire szereti, ha valaki vásárlás előtt elmondja a tipikus buktatókat és gyakori és költséges hibákat?

(11!)

Ez a valaki most én leszek: 1996 óta kádakat, 2002 óta zuhanyzókat készítünk, forgalmazunk és szervizelünk, így felgyűlt mindaz a tapasztalat, amellyel Ön nem utólag lehet okos, hanem előre. Ezt a tapasztalatot már csak használnia kell.

(Nyilvánvaló érdekem, hogy a mi bemutatótermünkbe sétáljon be ezzel a listával. De az itt leírtak bármilyen zuhanyzó kiválasztásánál segítik Önt.)

Így kerül a zuhanyzó annyiba, amennyibe szeretné (A költségvetés védelme)

Rettenetes érzés, amikor szánunk 100 egységet valamire, majd kiderül, hogy 120-ba kerül.

(Ezzel szemben mennyire jó az az ajánlat, ahol 140-re becsüljük, végül 120-at költünk – ugyanannyit költöttünk, mégis más szájízzel megyünk haza.)

Törődjünk bele, hogy minden drágább lesz, mint terveztük?

Dehogy, csak tudjuk, hol száll el az ár:

 • Válasszunk olyan szakembert (burkoló, belsőépítész, tervező), aki alapból 20%-os „pufferköltséggel” számol (tehát ráhagyással). A legjobb esetben ez az összeg a zsebünkben marad, legrosszabb esetben meg számítottunk arra, hogy elköltjük. (Bármi megtörténhet és sokszor ez a bármi meg is történik.)
Radaway fürdőszoba burkolás
 • Olyan gyártótól vegyünk a zuhanyzókat, ahol nincsenek „titkos sorok”, kellemetlen meglepetések és rejtett költségek. A Radaway ilyen gyártó: amit az ajánlatban végösszegként lát, az annyiba is fog kerülni.
 • A kivitelezőtől kérjünk garanciát az árajánlatra (no meg a kiszállásra). Még jobb, ha ismerősi ajánlásból kapjuk a szakit. És még ennél is jobb, ha a gyártóra (ránk) bízza a beszerelést, mert így Ön egy végösszeget kap, mi meg intézzük, hogy az annyi is maradjon.
Radaway szakszerviz
 • Próbáljuk előrehozni a beszerzést (vegyük meg a zuhanyzót a felújítás legelején). Ez nem a gyártási idő miatt fontos (amit nem raktárról adunk, ott is 3-4 hetes az átlagos gyártási időnk, ami a piac – úgy tudom – legjobbja), hanem azért, hogy a pénze többet érjen. E sorok írásakor az infláció magas, tehát érdemes a jövőbeli (egyre) magasabb árakat egy mostani beszerzéssel elkerülni.

Szolgálni vagy kiszolgálni? Ezért fontos, hogy zuhanyzószakértővel beszélgessen

Az értékesítésben „igenuramnak” hívjuk azt a kollégát, aki csak kiszolgálni tud: Ön találja ki, hogy mit szeretne… Ön jár utána… és Ön adja le a rendelést. (Szerintem ilyenkor a jutalom is járhatna Önnek.)

Az értékesítő dolga az, hogy segítsen a döntés során pont annyit, amennyit Ön igényel.

 • Ha „csak nézelődik” és szereti önmaga végignézni a bemutatóteremben kiállított csodákat (zuhanyzókat), akkor a kolléga addig iszik egy kávét (és megkínálja Önt is).
 • Ha kérdésekkel érkezik, megválaszolja őket, mert ért a zuhanyzókhoz.
 • Ha bizonytalan több modell, kialakítás, árkategória között, elmondja előnyeiket és hátrányaikat is (!).
Radaway zuhanykabin szaktanácsadás

És a legfontosabb: a mi értékesítőink adott esetben lebeszélik Önt egy-egy vételről, ha tudunk helyette egy szerintünk szakmailag jobbat ajánlani – vagy ami az Ön fürdőjébe jobban illik.

Lehet, hogy az olcsóbb, mégis azt ajánljuk.

Nézze: a szakmai becsületünk nem eladó 50 000 Ft plusz bevételért, ráadásul érdekünk, hogy Ön elégedett legyen, mert az elégedett vevő tér vissza és ajánl tovább.

Ha eljön a bemutatótermünkbe, akkor profi szaktanácsadók segítik a döntését, akik nem kiszolgálják Önt, hanem válaszaikkal szolgálják.

Radaway bemutatóterem

„Nem akarom 10 évig nézni annak az eredményét, hogy ezt ellazáztátok”

Mondogatjuk, hogy a bemutatóteremben és a zuhanyzókatalógusban minden modell szép – de Ön nem a Radaway katalógusában fog tusolni, hanem az otthonában, ezért fontos, hogy a beépítés milliméterpontosnál is pontosabb legyen.

Miért?

Mert 10-15 évre vesz zuhanyzót (legalábbis a Radaway hosszú garanciája ezt feltételezi), ennyi idő alatt meg észreveszi azt a fugavonalat, ami nem tökéletesen egyenes, azt az üvegvonalat, ami ajh-csak-egy-hangya-hajszálával lóg túl a burkolatváltáson, az enyhén eresztő bűzzárót, a zuhanyzáskor kipacsálódó vizet.

Rossz hír, hogy ezek mindegyike kivitelezői hiba (legalábbis egy Radaway-minőségű zuhanyzónál.)

Jó hír, hogy odafigyeléssel elkerülhetők.

Radaway rozsdamentes zuhanyfolyóka

Az Ön tudatos szeme figyel arra, hogy minőségi lefolyót válasszon zuhanyzójához:

 • tökéletesen vízzáró szigetelőgallérral rendelkezik (melyről a gyártó oldalán teljesítménynyilatkozatot is lát, mint nálunk),
 • sav- és lúgálló a fém,
 • rozsdamentes acélból van,
 • könnyű kivenni, könnyű takarítani,
 • van rajta bűzzár.
Radaway slim folyókarács

Plusz 5 pontot adunk a Griffendélnek, ha nagy vízátfolyású (54 liter percenként) kivitelben is választhatja a lefolyót, mert megjött a kedve az esőztető zuhanyfejhez vagy a masszázsfúvókákhoz (és végül is miért ne jönne meg). Így a lezúgó víz akkor is oda kerül, ahova való (a csatornába, nem a fürdőszoba padlójára).

Rozsdamentes zuhanyfolyóka

Ma már műmárvány (Luxusminőség középáron)

Meghallja ezt a szót: műmárvány.

És arra gondol: „van rá keretem, miért ne vegyek igazi márványból készült zuhanytálcát?”

Nézze: 2002 óta készítünk zuhanyzókat és zuhanytálcákat. Bőven volt időnk kísérletezni az anyagokkal, volt időnk prémium termékcsaládokat piacra dobni (és bizony szeretik is őket).

Márvány zuhanyzótálcát azért nem talál nálunk, mert szakmailag nem tudunk beállni egy félmegoldás mögé.

A márvány kiváló anyag és okkal van olyan híre, ami. Civilben összefuthatunk a Louvre múzeumban márványszobrokat csodálni. De zuhanyzótálcának nem jó anyag a valódi márvány, mert:

 • szerkezetéből adódóan foltosodik (porózus szerkezete magába szívja a zsírokat és olajokat),
 • nehéz szépen vágni,
 • drága,
 • hideg,
 • karcolódik,
 • ápolásigényes,

Tehát méregdrágán venne egy olyan zuhanytálcát, amivel több a nyűg, mint az öröm.

Teos F zuhanytálca

Mindezt a műmárvány megoldja, amely általában gyanta és kőpor keveréke, melyet formába öntünk – és a Teos esetében bármilyen formában vágható is. (A műmárvány zuhanytálcákról olvashat egy izgalmas cikket, örvendeztesse meg magát azzal, hogy ide kattint.)

Váratlan eseményekben is kiszámíthatóan biztonságos

A váratlan események legrosszabb tulajdonsága, hogy, nos, váratlanok. A földrengés nem szól, hogy kedves hölgyeim és uraim, a zuhanyajtók mellett kérjük, vigyázzanak – hanem jön és ráz, ráz, ráz.

Megcsúszásunk, botlásunk, ügyetlen mozdulatunk sem küld naptármeghívót este 20 óra 15 percre, hanem csak úgy megtörténik.

Szerencsére ezekre föl lehet készülni, ha számítunk arra, hogy valamikor megtörténhet a baj.

A minőségi zuhanyzónak szerintem minimum ezt kell tudnia:

 • edzett biztonsági üvegből készült (melyet törésteszten minősítettek),
 • saválló csavarokkal és alkatrészekkel bír (mert 10-15 évre tervezték minimum),
 • 10 év alkatrészgarancia van (a modell kivezetésétől számítva még 10 évig van hozzá alkatrész, tehát szerelhető marad),
 • szivárgásmentes az illesztés (rendben, egy zuhanyzóból valamennyi víz ki fog jönni, mert kilép, belép, itt csöpög, ott csöpög – de ha a vízsugarat nem közvetlenül a szilikon tömítőprofilokra, illesztésekre irányítja, akkor a zuhanyzónak bent kell tartania a víz nagyját).

„Van ezekre valami előírás?”

Természetesen:

 • A PN:EN 12150:1 szabvány írja elő sok egyéb más mellett az üveg biztonságos sejtrácsos törését.
 • A 14428:2004+A1:2008 szabvány a zuhanyzók illesztéseit írja elő: ütésállóság, széteséssel szembeni ellenállóság, élettartam, tisztíthatóság. Ebből fakad a szivárgásra vonatkozó szabvány.

Mindez azért ennyire fontos, mert a prémium zuhanyzó nem válhat 5 év alatt egy zörgő ócskavassá.

Talán ennél is fontosabb, hogy biztonságosan törjön a zuhanyüveg, ha bármi váratlan katasztrófa (földrengés) történik: a sejtrácsos törés apró üvegkavicskái legfeljebb felszíni karcolásokat tudnak ejteni Önön és családtagjain – szemben a nem biztonságosan törő hagyományos üvegnél, amely nyársakra zuhan, ami életveszély.

De olyasmiről beszélgetünk, aminek esélye kimagaslóan kicsi: a Radaway edzettüvege azt is kibírja törés nélkül, ha egy autó átgurul vagy épp a fél csapatunk ugrál rajta.

Ellenőrzőlista, ami legyen Önnél

(Nyomtassa ki, vigye magával, kérdezzen rá!)

 • 20% ráhagyással számoltam ki a zuhanyzóra számolt keretem.
 • Ha kaptam egy ajánlatot, rákérdeztem, hogy vannak-e rejtett költségek.
 • Ha kinéztem a neten egy zuhanyzót, megnéztem élőben is.
 • Értem a beszereléshez kellő méreteket és kaptam beszerelési útmutatót.
 • A kinézett zuhanyzóm gyártója a teljes zuhanyteret képes berendezni (tudok ugyanattól a gyártótól zuhanytálcát, lefolyót stb. kérni).
 • A kinézett folyóka bűzzáró, van szigetelőgallérja, sav- és lúgálló, rozsdamentes acélból készül.
 • Az értékesítő jó megoldást akar nekem adni: elmondja a hátrányokat is és láthatóan ért hozzá.
 • A zuhanyüveg edzett biztonsági üvegből készült, ehhez látok tanúsítványt is.
 • +10 év alkatrészgaranciát vállal a gyártó.

Zuhanykabin vásárlás checklista.

Letesztelne minket?

Örömmel látom Önt a Radaway-zuhanyzók árnyékában. Érdemes telefonon vagy e-mailben időpontot foglalnia, mert így akkor is soron kívül szolgáljuk ki, ha egyébként épp tele van a Radaway központi bemutatóterem.

Időpontfoglalás ikon.

 

Megosztom

Tetszett a cikk?

radaway levelsorozat
Ha szeretne tájékozottan és jól dönteni zuhanyzótémában, akkor van egy ingyenes ajánlatunk, amit imádni fog:

Adja meg az e-mail-címét, amelyre elküldhetjük azokat a (csodálatos!) cikkeket, amelyeket még a Zuhanykabin kisokosunkba sem rakunk ki. Ezeket az anyagokat az ínyenceknek tartogatjuk – például Önnek.

Ez is érdekelheti

1/6