-15% AKCIÓ MINDEN WALK-IN ZUHANYFALRA ÉS A KIEMELT MŰMÁRVÁNY ZUHANYTÁLCÁKRA 🕑 ÉRDEKEL A KEDVEZMÉNY

Címlap / Zuhanykabin kisokos / Vásárlási útmutatók és tanácsok

Helytakarékos kis zuhanykabin, ami a legkisebb fürdőszobában is elfér

Helytakarékos kis zuhanykabin Radaway borítókép

Tudta, hogy a fürdőszoba a legnehezebben berendezhető helyiség egy lakásban? Nem csoda, ha Önnek is fejtörést okoz, hogyan legyen kis helyen maximális kényelme. Kis zuhanykabin nagy örömökkel: mutatom, hogyan.

A fürdővel az a gond, hogy általában kis helyen kell sok funkciót hordoznia, ráadásul sokszor a mosógép, a WC vagy a szennyes is ide kerül. És akkor még nem is beszéltünk a lényegről: a zuhanykabinról!

Ezért pár tippet olvashat, hogy ne a kompromisszumokról, hanem a forró tusolásról szóljon a fürdőszobája (amiről, ugye, szólnia kell).

Egy zuhanykabin beépítése (itt talál néhány praktikus tanácsot a kivitelezéshez) legtöbbször a fürdő építésének vagy felújításának legfontosabb mérföldköve.Olyasmi, amit később nem szeretne módosítani (évtizedekre építkezünk), ezért fontos, hogy azt a zuhanyzót válassza, ami 15 év múlva is öröm. A keresés azzal kezdődik, hogy meghatározza, mekkora alapterületet foglalhat el a zuhanykabinja (ha felújít, ez adott: amekkora befér). A jó hír, hogy minőségben és funkcióban sem kell kompromisszumot kötnie, legyen bármennyire kis helye. 

Pár tipp kedvenc kis méretű zuhanykabinja kiválasztásához:

Kis zuhanykabin: melyiket válassza? Íves vagy sarkos zuhanyzó?

Megeshet, hogy bár az alapterület megenged bizonyos nagyságú zuhanykabint, a mindennapokban az éles sarok útban lenne. Erre lehet kiváló megoldás az íves, vagy az ötszögletű kialakítás.

Radaway íves zuhanykabin
Radaway íves zuhanykabin
(nézze meg az íves kabinok különböző variációt)
Radaway ötszögletű zuhanykabin
Radaway ötszögletű zuhanykabin
(nézze meg az ötszögletes kabinokat))

Zuhanyzás közben Ön is megfigyelheti, hogy egy szögletes zuhanykabinnak általában maximum egy vagy két sarkát használja ki igazán jól. Ide kerülhetnek tárolók, tisztálkodási szerek), azonban a többi sarok funkció nélkül marad, „csak úgy ott van”. Ez a fő oka annak, hogy kis alapterület esetén igen népszerűek az egy vagy két sarkukon lekerekített, lecsapott zuhanykabinok. Ezeket akár sarkokba helyezné, akár egyenes falhoz, minőségi megoldásokat talál. Nézze meg például az Euphoria PDDEssenza PTJ vagy NES PTJ modelleket. 

Ez a tér a zuhanytérből nem hiányzik, kint remekül jön, hogy könyökével nem ütközik a kiálló zuhanyzósarokba.

Ne feledje: egy kis kerekítés vagy lecsapás nagy segítség lehet a helykihasználásban!
 

Walk-in vagy zárt zuhanytér?

Teljesen zárt, vízszigetelt zuhanykabinban gondolkodik, vagy elég egy zuhanyfal is?  Bár a szükséges alapterületet csak kisebb mértékben csökkenti, mégis fontos kérdés.  Utóbbi megoldás egyszerre képes hatékonyan kitágítani az érzékelt és a funkcionális teret.

A zuhanyfalaknál az ajtó hiánya egyik (vagy mindkét) oldaláról nyitottá, és a fürdőszoba terével szervesen kapcsolódóvá teszi a zuhanyzásra használt részt.

Ilyen esetben népszerű megoldás a zuhanytálca elhagyása vagy a padlósíkkal egy magasságba való lesüllyesztése. Ez a szükséges vízelvezetési technikának a burkolatba építésével, egybefüggő hatást keltve tovább növeli a térérzetet. 

Modo New Brushed Copper II Walk-in szálcsiszolt réz zuhanyfal
Modo New Brushed Copper II Walk-in szálcsiszolt réz zuhanyfal (beépítés a zuhanytálca elhagyásával)

Ha walk-in kialakítású zuhanyzót szeretne, nagy előny, hogy könnyebb méretre gyártani és kevesebb a tisztán tartandó felület is. Ezekről később lesz még szó. Bővebben pedig itt is olvashat a walk-in pengefalakról.

Inspiráció walk-in zuhanyfalakból:

Essenza Pro Brushed GunMetal Walk-in szálcsiszolt fegyvermetál zuhanyfal
Essenza Pro Brushed GunMetal Walk-in szálcsiszolt fegyvermetál zuhanyfal
Modo New Black II Factory Walk-in fekete zuhanyfal
Modo New Black II Factory Walk-in fekete zuhanyfal
Modo New Black II Walk-in fekete zuhanyfal törölközőtartóval
Modo New Black II Walk-in fekete zuhanyfal törölközőtartóval
Modo New III Walk-in zuhanyfal
Modo New III Walk-in zuhanyfal
Modo XL Walk-in zuhanyfal
Modo XL Walk-in zuhanyfal

Nyílóajtós vagy görgős kabinajtó?

Zuhanykabinja helyigényét még tovább csökkenthetjük, ha az ajtónyitás szerkezetével eljátszadoznak a mérnökeink. Az egyszerű, kifelé nyíló kabinajtó kis fürdőszobák esetén ritkán megengedhető luxus. Érdemes görgős vagy harmonikaajtós megoldásban gondolkodnia. Nem számít, hogy milyen formába szeret bele, mert szinte minden kivitelre van helytakarékos nyitási megoldás.

Az Idea PDD például kétfelé nyíló íves, míg a Fuenta New KDD-B zuhanykabin befelé nyíló harmonikás zárást biztosít. Mindezt úgy, hogy nem foglal el plusz helyet sem nyitott, sem zárt állapotban, ráadásul kiváló vízzárást is ad.
 

Egy korszerű kis zuhanykabin nemcsak helytakarékos, de okos is.A tolóajtók, a görgők és az azokat vezető profilok kialakítása elősegíti, hogy ne üljön meg bennük a víz, emellett könnyen tisztíthatók is legyenek (ez egyébként Radaway-sajátosság!). 

A precízen kivitelezett termékkel folytatódik és az Ön mosolyában ér véget (mert látja, hogy ritkábban kell takarítania a kis zuhanyzóját).

Erről könnyedén meggyőződhet a bemutatótermünkben, ahol érdemes arra is rákérdeznie, hogy felszerelés után kiakasztható-e a görgős ajtó (és ha igen, hogyan). Kis zuhanykabinját nagy könnyedséggel takaríthatja, ami fontos: Ön nem egy teendőt vásárol, hanem fürdőszobai örömet.
 

Méretre gyártás – a kis zuhanykabinnál 5 cm is számít

Pontos mérés pontos terméket követel, ezért legtöbb termékünket éppen akkorára készítjük, amekkorát szeretne. Nem lesz zuhanykabinja mellett felesleges 5 cm, mert tudjuk, hogy kis helyen ez is nagyon sokat jelent.

De akár egyedi méretben is kérhet zuhanykabin. Ez akkor praktikus, ha a katalógusban nem találja a pont jó méretű zuhanyzót (bár a nagy méretválaszték miatt erre kicsi az esély).

Egyedi méretű zuhanykabin kis fürdőszobába

Optikai trükkök a fürdőszobai térérzet növelésére

Biztosan tapasztalta már, hogy egy jól berendezett helyiségben megnő a térérzet. A fürdőszobában legtöbbször a nagyobb méretű tükör tudja látványosan „kitágítani a teret”, de sokszor a minta is fontos. Hála a korszerű eljárásoknak nemcsak a falon gondolkodhat tükörben, vagy tartós mintákban, hanem kis zuhanykabinja üvegfelületein is. 

Espera KDJ zuhanykabin tükör üveggel

Edzéses-égetéses eljárással az üvegfelületre felvitt mintát 600 fokon égetjük rá zuhanykabinja üvegére. Így az a legforróbb, gőzterhes tusolásnak és az éveken át tartó tisztításnak is ellenáll. Éppen ezért kerámiafestéses kabinjainkra ugyanúgy érvényes a garanciánk. (Bővebben itt olvashat a garanciális feltételekről).

Korszerű bevonatok zuhanyüvegre a vízkő ellen

Ön is tudja: a kevesebb néha több. Például több szabadidő: a kisebb zuhanykabinoknak a felülete is kisebb, így egyszerűbb őket tisztán tartani. A vízkő folyamatos ellensége a fürdőszobai felületeknek. Az EasyClean®  vízlepergető bevonatnak hála, viszont könnyen fényesen tarthatja helytakarékos zuhanykabinját.

Easy Clean vízlepergető bevonat

Az EasyClean® miatt a felületről párolgó, ásványi anyagokat hátrahagyó, és az üvegfelületek mattosodását okozó víz „úgy dönt”, hogy jobb helye van a szifonban, inkább lefolyik. Mivel kevesebb víz marad kis zuhanyzókabinja üvegén, így kevesebb ásványi só gondolja úgy, hogy a zuhanyüvegén alakít ki cseppkövet. Végeredményben kabinja tisztább marad (és a takarítás is könnyebb).
 

+1: Önálló zuhanyzó vagy káddal kombinált?

Ha Ön a fürdés szerelmese és nem éri be csak a zuhanyzással, akkor is van helytakarékos ötletünk. Egy kádat például könnyen zuhanyzóvá alakíthat olyan fix vagy nyitható kádparavánnal, mely a fürdőkádra illeszkedik. 

Radaway Arta PNJ kádparaván kis fürdőszobába
Arta PNJ kádparaván (nyitható)

Ez a kivitel teljes értékű tusolási és fürdési élményt ad, miközben sok helyet spórol meg. Ráadásul az összefüggő tér hatásáról sem kell lemondania (kevesebb „berendezés” foglalja a helyet).

Kádparavánjaink között a Vesta a fürdőkád teljes hosszát lefedi. Arta, Nes, EOS, Torrenta modelljeink pedig választható arányban takarnak. Természetesen itt is válogathat nyitható, harmonikás vagy oldalirányban görgős kivitelek között. A válogatásra legjobb hely a bemutatótermünk.
 

 

Megosztom

Tetszett a cikk?

radaway levelsorozat
Ha szeretne tájékozottan és jól dönteni zuhanyzótémában, akkor van egy ingyenes ajánlatunk, amit imádni fog:

Adja meg az e-mail-címét, amelyre elküldhetjük azokat a (csodálatos!) cikkeket, amelyeket még a Zuhanykabin kisokosunkba sem rakunk ki. Ezeket az anyagokat az ínyenceknek tartogatjuk – például Önnek.

Ez is érdekelheti

1/6