Akril zuhanytálca típusok:

SZŰRŐ Szűrő

Szűkítse a találatokat
az alábbi szűrők szerint

NÉZD MEG,

hogyan lehet

100%-os vízzárás

az épített zuhanyzódban!

ÖSSZESEN: 69 termék / 69 találat

Rendezés:
Kiválasztott
szűrők

Szűrő SZŰKÍTSE A TALÁLATOKAT AZ ALÁBBI SZŰRŐK SZERINT

Összes szűrő törlése

Szűrés méretre MÉRet Szűrés méretre

Szűrés árra Ár Szűrés árra

Tálca anyaga tálca anyaga Tálca anyaga

Tálca család csalad Tálca család


szögletes szögletes Akril zuhanytálca

21
termék


szögletes aszimmetrikus szögletes aszimmetrikus Akril zuhanytálca

18
termék

Zuhanykabin: mi alapján válasszam ki a tökéleteset?

„Szeretnék egy szép zuhanyzót” – valahogy így fogalmazhatja meg az igényét, amikor viszont egy fürdőszobaszalonban jár (vagy egy katalógust lapoz át), akkor keresse a zuhanykabinokat.

A Radaway óriási zuhanykabin választéka a piacon egyedülálló, ezért is a szlogenünk: Találja meg álmai zuhanykabinját! Természetesen ebben mi segítünk!

Összefoglalóan zuhanykabinnak hívjuk azt a zárt terű „zuhanyzót”, amelyben állva tusolhatunk (szemben a káddal, amelyben lehet fürdőzni is). Legegyszerűbben úgy ismerheti fel a kabinokat, hogy ajtajuk van, a zuhanytérbe lépéshez nyitni és csukni kell. Vesse össze ezt a felépítést a zuhanyfalakkal (másik nevén: pengefal), amely egy üvegfallal leválasztja a zuhanyteret a fürdő többi részéről és nyitott (nincs ajtaja) – ez már nem zuhanykabin, de ugyanúgy zuhanyzó.

A zuhanykabin kiválasztásakor először a „nagy ecsetvonásokkal” kezdje el megálmodni a fürdőszobáját, vagyis szűkítse a kategóriákat az alábbiak szerint.

Épített zuhanykabint szeretnék vagy sem?” – Ez a fürdőszoba elrendezésétől függ (pl. van-e kiépített fal, amit egy zuhanyajtóval lefedve zuhanyzóvá alakíthatunk), illetve attól, hogy éppen építkezik-e (amikor van lehetőség valahova falat tervezni).

Az épített zuhanykabin fala tényleges fal, melyet egy zuhanyajtóval leválasztunk, a klasszikus zuhanyajtó plexiből vagy biztonsági üvegből készül. (Mi a biztonsági üveget preferáljuk, mert minőségében és szépségében és tisztántarthatóságában erősen felülmúlja a plexit.)

Tálcás vagy tálca nélkül zuhanykabinom legyen?” – A különbség: tálca nélküli kabinoknál a zuhanyzó alja a fürdőszoba burkolata. Ez is jó megoldás, ha a fürdő kialakításakor gondoltak a vízelvezetésre és a burkolat is kellemes a talpnak még vizesen is.

A tálcás zuhanykabinnál megkapja az „egész csomagot”, vagyis kellemes felületű, csúszásmentes, vízelvezetésben megoldott akril, vagy műmárvány zuhanytálcát.

A tálca nélküli zuhanykabinok legnagyobb előnye, hogy a zuhanytér egy szintben marad a fürdőszobával (ez az esztétikum mellett funkcionális előny is, ha idős vagy mozgáskorlátozott ember fog tusolni a zuhanykabinban). Minden zuhanykabinunk elérhető mindkét kivitelben, így ha megtalálta a álmai zuhanykabinját, mi az adott modellt az Ön fürdőjéhez tudjuk igazítani.

Ha a zuhanykabin tág kategóriája megvan, akkor érdemes szétnézni a különböző formavilágú modellek között (szögletes, íves, sarokbelépős kivitelek), majd kiválasztani az ajtó típusát is (tolóajtós, nyílóajtós, csuklós stb.).

A zuhanykabinok legnagyobb előnye a könnyű beépíthetőség (nem kell falat bontani vagy újat építeni) és a cserélhetőség. Ha 5 év múlva új stílust álmodik a fürdőszobájába, a meglévő zuhanykabinjának kicserélése egy egyszerű rutinművelet – melyben természetesen segítünk Önnek.

Akril zuhanytálca

Amikor a fürdőszoba felújítására kerül a sor és voksunkat a zuhanyzó kialakítása mellett tesszük le, korántsem értünk a választási folyamat végére. Sőt, a neheze csak ezután jön, hiszen szembesülünk a különböző márkák szerteágazó kínálatával. Néhány évtizeddel ezelőtt könnyű dolgunk volt, mert a nagyszülőktől megörökölt öntöttvas termékekkel szemben csak a lemezből készült társaik jelentettek konkurenciát. Napjainkra azonban a fürdőszobai berendezések repertoárja is kiszélesedett, ez alól a zuhanyzó egyes elemei sem kivételek.

A zuhanyzó megfelelő méretének, kialakításának megválasztását követően újabb kérdést vet fel a tálca anyaga. Ebben a tekintetben megkülönböztetjük többek között az épített, a zománcos, valamint az akril zuhanytálcákat. Az akrilról elmondható, hogy könnyen megmunkálható és igen változatos formájú termékek készíthetők belőle, melyek magas fényű, tömör felületet adnak.

A kialakítás szerint három típusról beszélhetünk: lapos akril zuhanytálca az a zuhanytálca, mely ma a trendi, elegáns és praktikus akril zuhanytálca. Ezt az akril zuhanytálcát a lapos és elegáns megjelenés jellemzi, hisz a padlósíkhoz képest 4-6cm-t áll ki a síkból. Ennél az akril zuhanytálcánál bizony a szifont a padlósíkba be kell vésni. A másik akril zuhanytálca típus a levehető előlappal vásárolható zuhanytálca. Ez a típus a klasszikus akril zuhanytálca. Itt nem kell semmit sem a padlósíkba bevésni. Csak össze kell szerelni, rászerelni a szifont és az előlapot és jöhet rá a zuhanykabin. Ez az akril zuhanytálca azért igen praktikus, mert, ha a szifonnál bármilyen dugulás áll be, azt akár kompletten ki is cserélhetjük. A harmadik akril zuhanytálca változat a kompakt akril zuhanytálca, melynél az előlap egy anyagból van a teljes akril zuhanytálcával. Ennél az akril zuhanytálcánál sem kell a szifont bevésni, mert jellemzően 14-17cm magassággal bír, mint az előlapos akril zuhanytálca, csak itt a szifon cseréjét nem lehet egyszerűen megoldani.

Az akril zuhanytálca manapság széles körben elterjedt, ami a könnyű alakíthatóságon kívül annak köszönhető, hogy kiválóan tartja a hőt, ezáltal komfortos használatot biztosít. A típus funkcionális jellemzői ugyancsak kedvezőek, hiszen az akril zuhanytálca formatartó, nem jellemző rá a meghajlás, illetve a repedezés, ezáltal tartós alternatíva és tökéletes társa a zuhanykabinnak, vagy a zuhanyajtónak.

Épített zuhany
Épített zuhany

Beépítés előtt

Mindenképp vegye figyelembe a Márkaszervizünk beépítési tanácsait!

Töltse le aktuális katalógusunkat Töltse le aktuális katalógusunkat

Töltse le aktuális katalógusunkat KATALÓGUS LETÖLTÉSE KATALÓGUS LETÖLTÉSE

Egyedi zuhanykabin Egyedi zuhanykabin

Egyedi zuhanykabin

Ügyfélszolgálat Ügyfélszolgálat

Radaway Ügyfélszolgálat
Facebook Kövessen minket a Facebookon Facebook

Szakmailag segítjük döntését, hogy
megtalálja álmai zuhanykabinját otthonába!

Radaway © Minden jog fenntartva. Radaway © Minden jog fenntartva. Jogi nyilatkozat Adatvédelmi nyilatkozat MAGYAR MAGYAR MAGYAR
PARTNEREINK:
KEDVENCEK KEDVENCEK

Sikeresen hozzáadva a kedvencekhez!