SZŰRŐ Szűrő

Szűkítse a találatokat
az alábbi szűrők szerint

NÉZD MEG,

hogyan lehet

100%-os vízzárás

az épített zuhanyzódban!

ÖSSZESEN: 64 termék / 64 találat

Rendezés:
Kiválasztott
szűrők

Szűrő SZŰKÍTSE A TALÁLATOKAT AZ ALÁBBI SZŰRŐK SZERINT

Összes szűrő törlése

Szűrés méretre MÉRet Szűrés méretre

Szűrés árra Ár Szűrés árra

Ajtó nyílás ajtó nyílás Ajtó nyílás

Üveg szín üveg szín Üveg szín

Profilszínek Profilszínek Profilszínek

Család csalad Család

Zuhanykabin: mi alapján válasszam ki a tökéleteset?

„Szeretnék egy szép zuhanyzót” – valahogy így fogalmazhatja meg az igényét, amikor viszont egy fürdőszobaszalonban jár (vagy egy katalógust lapoz át), akkor keresse a zuhanykabinokat.

A Radaway óriási zuhanykabin választéka a piacon egyedülálló, ezért is a szlogenünk: Találja meg álmai zuhanykabinját! Természetesen ebben mi segítünk!

Összefoglalóan zuhanykabinnak hívjuk azt a zárt terű „zuhanyzót”, amelyben állva tusolhatunk (szemben a káddal, amelyben lehet fürdőzni is). Legegyszerűbben úgy ismerheti fel a kabinokat, hogy ajtajuk van, a zuhanytérbe lépéshez nyitni és csukni kell. Vesse össze ezt a felépítést a zuhanyfalakkal (másik nevén: pengefal), amely egy üvegfallal leválasztja a zuhanyteret a fürdő többi részéről és nyitott (nincs ajtaja) – ez már nem zuhanykabin, de ugyanúgy zuhanyzó.

A zuhanykabin kiválasztásakor először a „nagy ecsetvonásokkal” kezdje el megálmodni a fürdőszobáját, vagyis szűkítse a kategóriákat az alábbiak szerint.

Épített zuhanykabint szeretnék vagy sem?” – Ez a fürdőszoba elrendezésétől függ (pl. van-e kiépített fal, amit egy zuhanyajtóval lefedve zuhanyzóvá alakíthatunk), illetve attól, hogy éppen építkezik-e (amikor van lehetőség valahova falat tervezni).

Az épített zuhanykabin fala tényleges fal, melyet egy zuhanyajtóval leválasztunk, a klasszikus zuhanyajtó plexiből vagy biztonsági üvegből készül. (Mi a biztonsági üveget preferáljuk, mert minőségében és szépségében és tisztántarthatóságában erősen felülmúlja a plexit.)

Tálcás vagy tálca nélkül zuhanykabinom legyen?” – A különbség: tálca nélküli kabinoknál a zuhanyzó alja a fürdőszoba burkolata. Ez is jó megoldás, ha a fürdő kialakításakor gondoltak a vízelvezetésre és a burkolat is kellemes a talpnak még vizesen is.

A tálcás zuhanykabinnál megkapja az „egész csomagot”, vagyis kellemes felületű, csúszásmentes, vízelvezetésben megoldott akril, vagy műmárvány zuhanytálcát.

A tálca nélküli zuhanykabinok legnagyobb előnye, hogy a zuhanytér egy szintben marad a fürdőszobával (ez az esztétikum mellett funkcionális előny is, ha idős vagy mozgáskorlátozott ember fog tusolni a zuhanykabinban). Minden zuhanykabinunk elérhető mindkét kivitelben, így ha megtalálta a álmai zuhanykabinját, mi az adott modellt az Ön fürdőjéhez tudjuk igazítani.

Ha a zuhanykabin tág kategóriája megvan, akkor érdemes szétnézni a különböző formavilágú modellek között (szögletes, íves, sarokbelépős kivitelek), majd kiválasztani az ajtó típusát is (tolóajtós, nyílóajtós, csuklós stb.).

A zuhanykabinok legnagyobb előnye a könnyű beépíthetőség (nem kell falat bontani vagy újat építeni) és a cserélhetőség. Ha 5 év múlva új stílust álmodik a fürdőszobájába, a meglévő zuhanykabinjának kicserélése egy egyszerű rutinművelet – melyben természetesen segítünk Önnek.

Zuhanykabin ajtó

A zuhanykabin ajtó választása elsőre pofonegyszerűnek tűnő feladat! A zuhanykabin ajtó kínálatot meglátva azonban könnyen hátrahőkölhetünk. A forma, valamint a kialakítás mellett egyáltalán nem mindegy a zuhanykabin ajtó nyílásának az iránya, és természetesen az esztétikum mellett sem mehetünk el szó nélkül. A felsoroltak közül a zuhanykabin ajtó nyílása elsősorban a szűkös fürdőszobáknál mérvadó, ahol a nyitott állapot helyigényét külön számításba kell venni.

Az egyik legfontosabb információ a zuhanykabin ajtó pontos méretének ismerete, ami részben segít a lehetőségek leszűkítésében. Ez azonban nem jelenti, hogy a formák tekintetében korlátozva vagyunk, hiszen jobbos, balos, kifelé, befelé nyíló, ajtók között egyaránt válogathatunk. A következő sarkalatos pont a nyílás iránya, mivel ha ez nem megfelelő, akkor könnyen ütközhet a helyiség többi berendezésével, ezáltal kárt téve bennük. Ennek elsősorban a kis alapterületű fürdőszobákban van nagy jelentősége, ezért itt a legpraktikusabb a tolóajtós vagy a befelé nyíló megoldás a zuhanykabin ajtó termékpalettából.

Nem elhanyagolható tényező a zuhanykabin ajtó anyaga sem, a tartósságot szem előtt tartva az üvegből készült darabok bizonyulnak igazán jó választásnak. Figyelembe kell venni a könnyű tisztántarthatóságot is, hiszen ezzel felesleges munkától kímélhetjük meg magunkat, a legjobb, ha vízlepergető réteggel bevont zuhanykabin ajtók mellett tesszük le a voksunkat. Természetesen a modern fürdőszobákban a zuhanykabin ajtók kiválasztásánál is szerepet játszik a dizájn.

A zuhanykabin ajtó lehet meghatározott típusméretű, ugyanakkor készülhet egyedi zuhanytálcára is. Ha utóbbitól el akarunk tekinteni, akkor érdemes küszöböt használni, ami meggátolja a víz kifolyását a tusolótérből, illetve ügyelni kell a burkolóanyag lefolyónyílás felé tökéletes lejtésére. Zuhanykabin ajtókat ma már 70cm-től 2 méterig számtalan variációban lehet vásárolni!

 

Épített zuhany
Épített zuhany

Beépítés előtt

Mindenképp vegye figyelembe a Márkaszervizünk beépítési tanácsait!

Töltse le aktuális katalógusunkat Töltse le aktuális katalógusunkat

Töltse le aktuális katalógusunkat KATALÓGUS LETÖLTÉSE KATALÓGUS LETÖLTÉSE
Facebook Kövessen minket a Facebookon Facebook

Szakmailag segítjük döntését, hogy
megtalálja álmai zuhanykabinját otthonába!

PARTNEREINK:
  • M-acryl.hu
  • h2oszaniter.hu
  • vitalspa.hu
KEDVENCEK KEDVENCEK

Sikeresen hozzáadva a kedvencekhez!