-15% AKCIÓ MINDEN WALK-IN ZUHANYFALRA ÉS A KIEMELT MŰMÁRVÁNY ZUHANYTÁLCÁKRA 🕑 ÉRDEKEL A KEDVEZMÉNY

Címlap / Zuhanykabin kisokos / Termékismertetők és -bemutatók

Az Ön zuhanykabinja összeszereli magát?

Radaway zuhanykabin beszerelés

Ha a kérdésre a válasz NEM, akkor se csüggedjen: akár már holnap élvezheti új zuhanyzója kényelmét és biztonságát, cserébe csak körültekintően kell eljárnia.

Először is gratulálunk, ha új zuhanykabint vásárolt (ha még nem tette meg, a bemutatóteremben meghozzuk a kedvét a zuhanyzókhoz!). Biztosan nem tűnik bonyolult szerkezetnek, pedig a telepítés és szerelés legalább olyan fontos, mint a körültekintő választás. Miért?

Radaway zuhanytálca szifon vízszigetelés

A legnagyobb ellenség a víz – a zuhanytálca szigetelése

Bármerre néz az építőiparban, az egyik legnagyobb kihívás: mit kezdjünk a vízzel? A helyzet paradox volta, hogy egy fürdőszobába többnyire a víz miatt megyünk.

Nem tűnik veszélyesnek; a víz az víz. Pedig lassú, akkurátus munkával az évek alatt hegyeket vág ketté, és helytelenül bekötött eszközöket tesz tönkre a lakásban. Fontos, hogy a víz ott, és csak ott legyen, ahol és amikor szükség van rá. Ezért elvárás, hogy Radaway zuhanykabinjainak összeszerelése előtt az aljzatot és a falakat is vízszigetelt állapotba hozza (ott is, ahol az a beszerelés után nem látszik).

Lehet, hogy a helytelenül összeillesztett zuhanykabin-falakon minden zuhanyzás alkalmával csak 1-2 csepp víz szivárog ki, és erre ügyet sem vet, de az évek alatt a cseppek óriási munkát végeznek (gondoljon egy több méter magas cseppkőre). Magyarországon sok helyen kemény a víz, a magas ásványianyag-tartalom pedig több lerakódást, korróziót és vízkövet alakít ki olyan helyeken is, amiket nem tud vagy nem akar takarítani. 

Zuhanykabinjainknál fontos követelmény, hogy a padlózatra telepített lapos tálcák csak vízszintes és szigetelt felületre kerülhetnek. Így fixálható megfelelő beállítással a zuhanytálca, ami a zuhanykabin fogadására szolgáltatott. Tehát az alapok lerakása erősen kihat az építmény működésére, minőségére.

A víz összegyűjtése és elvezetése is precíz technológiát igényel: akár normál, lapos, süllyesztett tálcás, akár a burkolatra épített zuhanytálca mellett dönt, az elfolyást biztosító szifon helyzete és bekötése kulcskérdés: legyen jó a tálca belső lejtése és a szifon tudja azt a vízáteresztést, amit a tusolás során a zuhanyrendszer „megkövetel” tőle.

A Radaway tálcáihoz mindig ajándékba kapja a szifont!

Radaway ajándék szifon minden zuhanytálcához

Kicsúszhat a lábunk alól a talaj

Talán nem is gondolná, de a legtöbb baleset a lakásokban történik, annak ellenére, hogy mennyire figyelünk a biztonságra. Különösen veszélyes hely a fürdőszoba és a konyha. 

A fürdőszobában könnyű elcsúszni (a víz miatt), ezért saját és családtagjaink testi épsége miatt is fontos, hogy a fürdőszobabútorok és a zuhanykabinok biztonságosan legyenek összerakva. Gondoljon arra, amire gondolni se szeretne: megcsúszik. Reflexből kapaszkodó után kap: ide nekem a törölközőtartót vagy a zuhanykabin falát. Elkapja… de vajon a zuhanyajtó kibírja? Ha jól szerelte be, akkor igen.

Zuhanykabinjaink illesztési profiljai a magas minőségű gyártásnak köszönhetően teljesen stabilak, kellően merevek és egyenesek, és nagyjából ugyanezt várják el az érintkező, vízzáró és burkolt falfelületektől is. Ez az egyik feltétele annak, hogy az összeszerelés során, vagy a kezdeti használatkor ne vetemedjenek az alkatrészek.

Ezt a kellemetlen eshetőséget segítenek elkerülni a csúszásgátlós felületű zuhanytálcáink is, amelyeket ezzel az ikonnal jelölünk:
 

csúszásgátló felület ikon

Ne csüggedjen, ha falai nem hibátlanok – a profi zuhanyzóhoz kaphat toldásokat

Tudjuk, hogy a kivitelezőkkel néha nehéz, a függőleges és a vízszintes burkolat pedig városi legenda – állítólag létezik. Oké, kicsit túloztam.

A NES és Premium Plus zuhanyajtóinkkal levesszük válláról a terhet, mert ezek olyan faliprofilokkal vannak felszerelve, amik akár 15 milliméternyi fali eltérést is elegánsan korrigálnak, elfednek. Amennyiben valamit a kivitelezéskor elszámolt és egy pár centiméteres toldattal a projekt még megmenthető, akkor nézze meg a katalógusunkban, hogy mi a „megbocsátható hiba”.

Radaway zuhany toldóprofilok

A katalógusunkban a toldóprofilokat bemutató oldalon látja, hogy mely Radaway zuhanyzóhoz mekkora toldóprofilt kérhet. Ha az adott modell gyárilag is pár centi tűréshatárral érkezik, azt a zuhanyzó oldalán külön olvashatja.)

Töltse le az aktuális termékkatalógusunkat!

Katalógus letöltése

Miért ilyen fontos ez?

A legrosszabb rémálom, ha a frissen átvett fürdőszobát máris bontani kell. Ezt azonban elkerülheti Radaway zuhanykabinjai rugalmas összeszerelési lehetőségeivel. Falbontás nélkül javíthatja a burkolati problémákat, ami rengeteg pénzt és időt megspórol.

Felejtse el a hagyománynak számító ronda „kiszilózást”. A Radaway toldóprofilok pontosan illeszkednek a megvásárolt termékéhez alakban, méretben és színben, illetve ha a standard méretektől csak pár centi eltérésre lenne szüksége, méretre gyártás helyett költséghatékony alternatívát is kínálnak.

Tudjuk, hogy minden milliméter számít

Nincs két egyforma fürdőszoba, és tudjuk, hogy az Öné is teljesen egyedi. Gondoltunk erre, ezért zuhanykabinjaink számtalan formai és műszaki megoldása lehetővé teszi önnek, hogy bármekkora helyen is kell elférnie, megtalálja álmai zuhanyzkabinját.

Az egyik trükk a NES kabinjaink lengőajtaja, ami kifelé és befelé is nyílik.

Az emelőmechanikás zsanér gondoskodik róla, hogy nyitás közben a zuhanyajtó megemelkedjen, így az alsó szilikon vízvető nem fog hozzáérni sem a padlóhoz, sem a zuhanytálcához.

A lengőajtó beszerelése precizitást és finom beállítást igényel: a 4-5 mm-es emelés ugyanilyen kis hibatűrést jelent. A jó összeszerelés meghálálja magát: a súrlódással járó hang és érzés eltűnik, a zuhanykabin ajtaja és szigetelése tartós lesz, a helyesen beszerelt mágnesprofil pedig csillapítja a nyitás lendületét akkor is, ha gyermeke úgy csapdossa azt, mint annak a bizonyos kis helyiségnek az ajtaját.

A zuhanyzómérnökeink okos újításokkal elérték, hogy sokat spórolhasson

Önnek és nekünk is ugyanaz jó: ha zuhanykabinja minél tovább őrzi meg szépségét és minőségét. Ennek egyik módja, ha Önnek „szeme lesz a jóra” és tudja, mit keressen.

Mutatok egy példát:
1.    számítógépes tervezéssel kezdünk: tervezünk egy gőrgő vonalát követő sínt és profilozást,
2.    ez akkor működik, ha a gyártósorunk is milliméterpontosan alakítja ki az anyagot,
3.    és beszereléskor követi az útmutatókat, amiket megadunk (Önnek vagy burkolójának), így a tervasztalon és gyártósoron kitalált és megcsinált illeszkedés az Ön fürdőjében is ahh-mintha-ráöntötték-volna tökéletességű lesz.

Miért fontos ez?

Egyrészt így jobb élményt ad a zuhanyzó: nehezen tudom leírni, hogy milyen az, amikor hallja, látja és érzi, hogy a zuhanyajtó könnyebben suhan. (De arra van a bemutatóterem, hogy ezt kipróbálja.)

Másrészt az anyag tovább bírja (a görgő, a sín, a profilok), mert a jobb illeszkedés miatt kisebb terhelést kap.

Harmadrészt ritkábban kell mélytisztítani (kevésbé tud befolyni a víz a „gépészetbe”, ha jobb az illesztés).

Radaway zuhanykabin görgő

A helyes összeállítás azért is fontos, mert a fejlesztett görgőknek hála a kabinajtók egyszerűen kivehetőek (ezt érdemes kipróbálnia a Premium Plus modelljeinken bemutatótermünkben).

Ha a zuhanykabin összeállítása nem volt precíz, akkor a kabinajtó szorulhat és a nyitás mellett a kivétele is nehézzé válhat.

Radaway zuhanykabin kiemelhető ajtó

Ha egy zuhanykabin ajtajai és falai teljesen simák, Ön nagyjából feleannyi idő alatt tudja őket takarítani

A beszerelhetőséget könnyíti, ha a tálca gyárilag jól lejt (tehát, ha a fogadófelület tökéletesen vízszintes, akkor csak le kell rakni, de nem kell magát a tálcát szintezni). Saját pártatlanságom addig tart, amíg a Teos vágható műmárvány zuhanytálcát meglátom: a lefolyó a tálca végében rejtve van – nem gond, ha véletlenül rálép, mert a takarófedél stabil és erős, ráadásul gyönyörű.

A vágható Teos és a strapabíró Kios zuhanytálcák padlósíkba süllyeszthetők félig vagy egészen – így a zuhanyzó akadálymentes lesz (nincs semekkora belépőmagasság), no meg van, akinek a szeme ezt kívánja.

Minden zuhanyfolyókánkhoz ajándék szigetelőgallért adunk, ami amellett, hogy egy darabból készült sav- és lúgálló anyag, a falra is felhajtható, így tökéletesen vízállóvá teszi a lefolyó körüli területet.

Radaway ajándék szigetelőgallér

A 100%-os vízzárást pedig az előre elkészített, gyárilag optimális lejtéssel kialakított burkolható zuhanytálcák biztosítják, melyekbe a zuhanyfolyóka integrálva van. 

Aludjon nyugodtan: bízza profikra a beszerelést

A vásárlással nem ér véget a kapcsolatunk: hosszú évekre szóló minőségi zuhanyélményt szeretnénk adni Önnek, ezért termékeink telepítéséről is gondoskodunk. Tapasztalt szakembereink helyhez és időhöz alkalmazkodva gondoskodnak róla, hogy fürdőszobai eszközei a helyükre kerüljenek, és ott is maradjanak.

Ez azért fontos, mert a zuhanyzónak beszerelés után is stabilnak és szépnek kell lennie.

Ha szeretne szombati programként zuhanykabint szerelni, nem tiltakozunk, de szakembereink átlagosan 2 óra alatt végeznek.

Radaway országos szerviz

Ön mire fordítaná a felszabaduló 6-8 órányi idejét? Szakszervizünk naponta körülbelül 20 zuhanykabin telepítését végzi el, így szervizes munkatársaink ismerik az összes típus összeállításának és bekötésének leggyorsabb (és helyes) módját. Tudásunkat a gyártóval való folyamatos együttműködés során is gyarapítjuk. Önnek nem kell sem az alkatrészekkel, sem a leírásokkal bajlódnia.

Biztosan nem szeretne idegeskedni a zuhanykabinból szivárgó víz miatt. Kerülje el a helytelen szerelés miatt jelentkező falnedvesedést vagy az alaktrészek helytelen és zavaró müködését, és ezzel adjon hozzá hosszú éveket zuhanykabinja élettartamához. Mi nemcsak a beszerelés gyorsaságával spórolunk Önnek, hanem azzal is, hogy maximalizáljuk a helyes működés élettartamát.

Szakszervizünk segítségével maximálhatja a garanciaidőt is: a garancia feltétele a pontos összeszerelés, hiszen a termékre tett ígéreteinket mi is csak abban az esetben tudjuk betartani, ha mindent megtett annak helyes használata érdekében. Ne feledje, a helyes használat része a zuhanykabin megfelelő beszerelése is. Kerülje el, hogy új terméke sérülést szenvedjen a telepítés alatt.

Legmodernebb zuhanykabinjaink belső felületeit Easy Clean vízlepergető bevonattal látjuk el, ami segít a vízkő elleni harcban és a könnyebb tisztíthatóságban. A vízlepergető felület szempontjából is fontos, hogy sérülésmentes legyen a kabin (lehet a vízlepergető felületet pótolni, de beszerelés után Ön inkább zuhanyozzon). Ha szakembereink telepítik új zuhanyzóját, garantált, hogy minden funkciót sértetlenül élvezhet majd.

Meglévő eszközei épségét se feledje! Egy új zuhanykabin alkatrészei nagyok, és nemcsak sérülékenyek, de amíg a helyükre kerülnek más tárgyakban is kárt okozhatnak. Ezért mi úgy szállítunk és szerelünk be zuhanykabint, hogy legközelebb is örömmel hívjon minket vissza (mert minden épségben maradt).

Radaway zuhanykabin alkatrészek
Radaway Fuenta KDJ szögletes zuhanykabin alkatrészek beszerelése

A Fuenta KDJ beszerelést bemutató videónkért kattintson ide.

Mit kell tennie új zuhanykabin vásárlása után?

Költségben is, időben is a leghatékonyabb, ha profikra bízza a beszerelést. Ennek 5 egyszerű lépése van:

1)    Kérjen időpontot szakszervizünk online felületén, ahol a telepíteni kívánt termékeken túl az adatait kell csak megadnia. 

Radaway zuhanykabin beépítés - országos szerviz időpontkérés

2)    Keresni fogjuk (valószínűleg annál is gyorsabban, mint hogy újra az eszébe jutnánk), és egyeztetjük az Önnek legmegfelelőbb időpontot. 
3)    Kiszállásunk során gyorsan és szakszerűen beszereljük zuhanykabinját.
4)    Garanciát adunk az elvégzett munkára.
5)    Az utolsó lépést Önre bízzuk: engedjen egy forró zuhanyt, és tesztelje le, elégedett-e a munkánkkal.

Tájékozódjon előre!

A Radawaynél nincsenek rejtett költségek: ha ajándékba kap egy szifont, az valóban ajándék. Ha szakszervizünk beszerelését kéri, akkor a díjszabásunkat elérheti ezen az oldalon (keresse a szerviz árlistát).

Ha maradt kérdése, telefonon és e-mailben is elér minket:

Márkaszervízünk telefonszáma munkanapokon 8-16 óra között hívható: 76/441-170
szervizes kollégáink e-mail címe: szerviz@metahungary.hu

Új zuhanykabinja és annak szakszerű összeszerelése járjon kéz-a-kézben! 

Megosztom

Tetszett a cikk?

radaway levelsorozat
Ha szeretne tájékozottan és jól dönteni zuhanyzótémában, akkor van egy ingyenes ajánlatunk, amit imádni fog:

Adja meg az e-mail-címét, amelyre elküldhetjük azokat a (csodálatos!) cikkeket, amelyeket még a Zuhanykabin kisokosunkba sem rakunk ki. Ezeket az anyagokat az ínyenceknek tartogatjuk – például Önnek.

Ez is érdekelheti

1/6