A görgős kabinok új korszakba léptek.

Talán emlékszik, hogy a pályafutásuk a ’90-es években indult és a praktikusságuknak köszönhetően gyorsan népszerűek lettek. Aztán a piac felhígult – ezt kár lenne tagadni – és nagyjából egy évtized alatt a kínálati oldalt elözönlötték az ázsiai, silány minőségű másolatok, amelyek hamar tönkremennek.

Közben az európai gyártók hiába tették egyre magasabbra a lécet, a negatív tapasztalatok miatt sokan ma is kételkedve nézik ezeket a termékeket. Pedig a prémium kategória túlszárnyalja a várakozásokat.

Prémium Plus zuhanykabincsalád galéria:

A képeken Premium Plus zuhanykabincsaládból pár kiemelt képgaléria látható.

Az európai gyártmány megbízhatóságot takar


Tény, hogy a görgős zuhanykabinok kínálatában ma mindent megtalálunk: a keleti importban a gyenge termékek mellett az erősnek, masszívnak tűnő darabokkal is találkozhatunk, amelyekhez nincs megfelelő alkatrész, ráadásul nem túl tartósak – ami kifejezetten bosszantó.

Mindez azzal jár, hogy ha valaki nem tudja, mire figyeljen a választás során, akkor könnyen rossz vásárt csinálhat.

A jó hír, hogy ebben a zavarban biztonságot adnak az európai gyártók, akik mindig a legjobbra törekszenek és ezzel a szemlélettel olyan termékcsaládokat hívnak életre, amelyek egyszerre szépek, praktikusak és tartósak.

Közben az európai gyártók hiába tették egyre magasabbra a lécet, a negatív tapasztalatok miatt sokan ma is kételkedve nézik ezeket a termékeket. Pedig a prémium kategória túlszárnyalja a várakozásokat.

Ez a hozzáállás a Radaway görgős zuhanykabinjain is tetten érhető, melyek a speciális duplagörgős kialakításuknak és a profilkialakításnak köszönhetően nemcsak precízen és halkan siklanak, hanem sokáig tesznek jó szolgálatot.

Görgő kialakítás régi

Hagyományos kialakítású alumíniumprofil.

Radaway görgős kialakítás

A görgő kontúrját követő alumínium-
profil.

Radaway dupla görgő

Az új görgő és a profil kettőse
halkabb és precízebb működést eredményez, mint a hagyományos görgőkialakítások.

10 ÉV ALKATRÉSZ GARANCIA

Mindezt a magas minőségű alapanyagok garantálják, amire a Radaway azzal húz lapot, hogy 10 éven át elérhetővé teszi, tehát mindig biztosítja a termékei mellé a kopó alkatrészeket (amihez gyors ellátás társul, hiszen ma Európa nagy részén van szakértői képviseletük).

®Miről ismerhető fel egy modern görgős kabin?


A már említett könnyed működésen kívül arról, hogy nagyon stabil – a speciális ívű fenti és lenti görgők dupla kialakításának köszönhetően. Ráadásul az alsó, dupla görgősor egy mozdulattal kiakasztható a nyitott aluprofilból – vagyis az EasyClean® bevonatú edzett üveg és a sínfelületek tisztántartása gyerekjáték.

Radaway kiakasztható zuhanykabin görgő

A képen a könnyedén kiakasztható görgő illusztáriója látható.

Radaway zuhanykabin görgő

A képen a dupla görgő és a profil kettőse illusztáriója látható.

Easy Clean vízlepregető bevonat

Az EasyClean® tükörsima víztaszító felület nagymértékben meggátolja a víz üvegfelületre való tapadását, ezáltal az optikai mattulást is okozó ásványi anyagok lerakódását is.

Az apró vízcseppek, melyek a méretüknél fogva megtapadnak az üveg felületén, könnyedén letörölhetőek egy puha törlőkendővel, mert nincs kémiai kapcsolat az üveg és a víz között.

A EasyClean® üvegfelület ellenáll a szennyeződéseknek, de ez a felület időközönkénti gondozást, karbantartást igényel. Ennek gyakorisága függ a víz keménységétől és a zuhanyozás sűrűségétől. EasyClean® védőréteggel nagymértékben hozzájárul a zuhanyzója esztétikus megjelenéséhez és az üveg élettartamának akár a megtöbbszörözéséhez is.

És persze orvosolja a hagyományos görgők egyik legnagyobb hiányosságát, tehát a nyitott rendszerű aluprofil kialakítása kiküszöböli a szennyeződések lerakódását (amelyet lerakódás után csak nehezen lehetne eltávolítani – ezért a probléma gyökerét kezelve elérik, hogy ne rakódhasson le szennyeződés). Ez a kombináció azt jelent, hogy nemcsak az EasyClean® vízlepergető réteggel bevont üveget, hanem a profilt is néhány mozdulattal könnyen és gyorsan lehet megtisztítani.

A profizmusnak nem kenyere a minimalizmus, ami ebben az esetben a forma- és a méretvariációkban, valamint abban ölt testet, hogy a Premium Plus zuhanykabinok mellé különböző üvegtípusok felár nélkül is választhatók.

Vagyis elmondhatjuk, hogy a görgős zuhanykabinok ideje egyáltalán nem járt le.

Épp ellenkezőleg, egyes márkák csillaga fényesen ragyog, éppen ezért érdemes ezeket az alternatívákat választani például azokba a fürdőszobákba, ahol kis helyben kell gondolkodni és a zuhanyajtók kényelmes nyitásához nincs elég tér.

Cikksorozatunk további részei is várják önt.

Kérje további inspiráló és szakértői cikkeinket a zuhanykabin témában. Adja meg e-mail címét, hogy további hasznos tartalmakat küldhessünk Önnek.